Ευχολόγια-Ευχαριστίες

Έρρωσθε κι ευδαιμονείτε!!!
Ευχαριστώ φίλους και συμπορευτές για την επίσκεψη στο καταφύγιό μου. Συμβουλές, παραινέσεις, οδηγίες ευπρόσδεκτες.
Η μόνη αποδεκτή πίστη εδώ: "Η ακλόνητη πίστη μας σε μία πεποίθηση δημιουργεί ένα μοντέλο του κόσμου το οποίο μας προκαλεί νοητική δυσλειτουργία" (Mark Joyner). .
Παράκληση : οι απόψεις που θα μοιραστείτε εδώ οφείλουν ν' αντέχουν στην ευθύνη της γλωσσικής μας κληρονομιάς (: Λέξεις που ασεβούν πάνω σ' αυτήν την κληρονομιά είναι μη αποδεκτές). Η γλώσσα μας παρέχει τη δυνατότητα έκφρασης διαθέσεων και συναισθημάτων οπότε θεωρώ θλιβερή ένδεια τη χρήση κακόηχων και μονότονων εκφράσεων. Δείτε το σαν μια προσωπική πρόκληση!

Η κυκλοφορία εδώ είναι ελεύθερη σε όσους ατενίζουν τον εαυτό τους και τους άλλους στα μάτια. Απαγορεύεται η είσοδος σε οσφυοκάμπτες, διαθέτοντες μυαλό δομημένο σε κουτιά-κελιά, απόλυτους. Καλοδεχούμενοι οι σεβόμενοι τον εαυτό τους (δηλ. οι χαμογελώντες από το βάθους καρδίας, νόησης, οι καλοδιάθετοι μέρα-νύχτα, οι διαθέτοντες το δάκρυ το λυτρωτικό, το γέλιο και ουχί το γελοίο. Οι σεβόμενοι ζώα, φυτά, γήινους, εξωγήινους, το κρύο, τη ζέστη, τη βροχή, το χιόνι, τη θάλασσα, το βουνό, τον κόκκο της άμμου.
Αν, όλως τυχαίως, έχετε και μια παθιασμένη σχέση με τα βιβλία θα περάσουμε καταπληκτικά!

Αναγνώστες

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Ο Βενιζέλος και οι σοβαρές δηλώσεις...

Καθώς έβλεπα απόσπασμα από τη συνεδρίαση της Βουλής [μην αναφέρω τώρα την συντριπτική απουσία των βουλευτών από την αίθουσα... ειλικρινά, δεν μπορώ να καταλάβω: όλοι έχουν καθήκοντα εκτός της αίθουσας; Γιατί, τελικά, θα πρέπει να κρατιέται παρουσιολόγιο προκειμένου να λαμβάνουν τον μισθουλάκο τους. Εργάσθηκες κύριε, τόσες ώρες από αυτές που οφείλεις, πάρε την ανάλογη "αποζημίωση" (όπως ανέφερε και ο κ. Βαρβιτσιώτης: ότι δηλαδή ο βουλευτής δεν έχει μισθό, παίρνει αποζημίωση.... (sic!)].
Μιλούσε, λοιπόν--ποιός; ο Μπένι- για δημοκρατικές διαδικασίες (ναι.... έτσι τις αντιλαμβάνεται τις δημοκρατικές διαδικασίες) και ο κ. Τσίπρας αφού τον ρώτησε αν έχουν συναίσθηση του τι συμβαίνει κ.λπ. του έκανε την ερώτηση εάν υπάρχει αυτή η λίστα των 3.800 ατόμων.
Η απάντηση καταπληκτική (και γνωστή): Την έχει δώσει στην Αρχή Προσωπικών Δεδομένων και περιμένει να του δώσουν το πράσινο φως προκειμένου να ανακοινώσει τα ονόματα και αν δεν του την δώσουν μέχρι την Παρασκευή (δημοκρατικές διαδικασίες...) θα τη δημοσιεύσει και ταυτόχρονα έχει έρθει σε επαφή με τις αρχές της Ελβετίας, μπλα μπλα....
Και ρωτώ ως ηλίθιος πολίτης: 1) Ο κ. Κουσελάς τη μια ρώτησε για την τύχη αυτής της λίστας, την επόμενη έκανε πίσω σαν ποντίκι φοβισμένο, τι θα πει τώρα; 2) 3.800 με οφειλές πάνω από 1.000.000 ευρά μας κάνουν 3.800.000.000 ευρά... Το ποσό ήταν τόσο απαξιωτικό ώστε να το εξετάζουν το θέμα τώρα που πέσαμε στον τάφο και ρίχνουν τις πρώτες φτυαριές; Ήταν τόσο απαξιωτικό ώστε η πρεμούρα τους είχε πιάσει για να εισπράξουν πρώτα τα έσοδα από την περικοπή των συντάξεων και των μισθών; Από την έκτακτη εισφορά;

Δεν υπάρχουν σχόλια: