Ευχολόγια-Ευχαριστίες

Έρρωσθε κι ευδαιμονείτε!!!
Ευχαριστώ φίλους και συμπορευτές για την επίσκεψη στο καταφύγιό μου. Συμβουλές, παραινέσεις, οδηγίες ευπρόσδεκτες.
Η μόνη αποδεκτή πίστη εδώ: "Η ακλόνητη πίστη μας σε μία πεποίθηση δημιουργεί ένα μοντέλο του κόσμου το οποίο μας προκαλεί νοητική δυσλειτουργία" (Mark Joyner). .
Παράκληση : οι απόψεις που θα μοιραστείτε εδώ οφείλουν ν' αντέχουν στην ευθύνη της γλωσσικής μας κληρονομιάς (: Λέξεις που ασεβούν πάνω σ' αυτήν την κληρονομιά είναι μη αποδεκτές). Η γλώσσα μας παρέχει τη δυνατότητα έκφρασης διαθέσεων και συναισθημάτων οπότε θεωρώ θλιβερή ένδεια τη χρήση κακόηχων και μονότονων εκφράσεων. Δείτε το σαν μια προσωπική πρόκληση!

Η κυκλοφορία εδώ είναι ελεύθερη σε όσους ατενίζουν τον εαυτό τους και τους άλλους στα μάτια. Απαγορεύεται η είσοδος σε οσφυοκάμπτες, διαθέτοντες μυαλό δομημένο σε κουτιά-κελιά, απόλυτους. Καλοδεχούμενοι οι σεβόμενοι τον εαυτό τους (δηλ. οι χαμογελώντες από το βάθους καρδίας, νόησης, οι καλοδιάθετοι μέρα-νύχτα, οι διαθέτοντες το δάκρυ το λυτρωτικό, το γέλιο και ουχί το γελοίο. Οι σεβόμενοι ζώα, φυτά, γήινους, εξωγήινους, το κρύο, τη ζέστη, τη βροχή, το χιόνι, τη θάλασσα, το βουνό, τον κόκκο της άμμου.
Αν, όλως τυχαίως, έχετε και μια παθιασμένη σχέση με τα βιβλία θα περάσουμε καταπληκτικά!

Αναγνώστες

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Θλιβερή επέτειος του χαμού του Τσε, θλιβερή αποκατάσταση του Άρη και ένα άρθρο-θρίλερ για την συγκατοίκηση Γιωργάκη-Βενιζέλου...

Είπα να σας ευχηθώ καλή εβδομάδα και να σας μεταφέρω κάποια από τα καλύτερα που είδα να κυκλοφορούν στη γειτονιά: από το Βαθύ Κόκκινο και το ΕΑΜ΄Β Υδροχόος που τους ευχαριστώ θερμά για την διάθεσή τους να τα μοιραστούν μαζί μας (το άρθρο θρίλερ της συγκατοίκησης Γιωργάκη-Βενιζέλου γι' άλλη μια φορά το ξετρύπωσε ο Δημήτρης):
44 χρόνια από το θάνατο του Τσε Γκεβάρα.
" Ο μαρξισμός μου έχει βαθιές ρίζες και έχει εξαγνισθεί. Πιστεύω στην ένοπλη πάλη σαν μοναδική λύση για τους λαούς που αγωνίζονται για την απελευθέρωσή τους και είμαι συνεπής με τις πεποιθήσεις μου.
Πολλοί θα με πουν τυχοδιώκτη και είμαι, μόνο που είμαι άλλου είδους τυχοδιώκτης, ένας από εκείνους που προβάλλουν τα στήθη τους για να αποδείξουν τις αλήθειες τους"


Το ΚΚΕ αποκατέστησε "πολιτικά" τον Άρη Βελουχιώτη...
Σύμφωνα με την απόφαση της πανελλαδικής συνδιάσκεψης του ΚΚΕ έγινε «η επίσημη πολιτική αποκατάσταση του Άρη Βελουχιώτη... Είχε δίκιο ως προς την εκτίμηση που έκανε για την συμφωνία της Βάρκιζας... η διαφωνία του με την συμφωνία της Βάρκιζας δεν δικαιώνει την στάση του απέναντι στην συλλογική θέση του κόμματος και την παραβίαση απ' αυτόν της κομματικής πειθαρχίας καθώς και την αξιοποίηση από τον Άρη της φήμης και του σεβασμού που είχε κατακτήσει την προηγούμενη περίοδο ως καπετάνιος του ΕΛΑΣ και στέλεχος του ΚΚΕ. Η στάση του αυτή, που αποτέλεσε ρήξη με τη θεμελιώδη αρχή του δημοκρατικού συγκεντρωτισμού δεν καθιστά δυνατή την μετά θάνατο αποκατάσταση και της κομματικής του ιδιότητας»...

Το δικό μου σχόλιο:
Νομίζω πως ο ίδιος δεν θα επιθυμούσε να βρίσκεται μέσα σ' ένα κόμμα, που λαμβάνει τέτοιες αποφάσεις. 
Η απόφασή σας μου έλυσε την απορία για ποιο λόγο κρατάνε αυτή την στάση οι βουλευτές και οι λοιποί σύντροφοι του κυβερνώντος κόμματος....  (την ανοχή τους και την υπερψήφιση, δηλαδή, των οποιοδήποτε αποφάσεων που οδηγούν αυτόν τον τόπο και τον λαό του στην πλήρη υποδούλωση και τον εξευτελισμό)... τώρα
μου λύθηκε η απορία γιατί οι άνθρωποι του ΠΑΣΟΚ δεν υψώνουν το ανάστημά τους απέναντι στις εγκληματικές ενέργειες της κυβέρνησής τους: για να μην στερηθούν μετά θάνατον την κομματική τους ιδιότητα!!!
Για να μην σχολιάσω την σειρά των αποκαταστάσεων: πρώτα ο σύντροφος Γραμματέας Ζαχαριάδης μετά ο Καπετάνιος Άρης!!!

Τώρα μου λύθηκε και η απορία γιατί ο λαός αυτού του τόπου αφήνει το κόμμα, που αποκαθιστά πολιτικά τους ήρωές του αλλά όχι κομματικά, στα ποσοστά που συλλέγει... σε κάθε εκλογική διαδικασία:
ΓΙΑΤΙ:
Οι ήρωες και οι αγωνιστές, συντρόφια, δεν έχουν ανάγκη τη δική σας αποκατάσταση και αποδοχή: Έχουν ξεπεράσει προ πολλού τις δικές σας κοντόφθαλμες πανελλαδικές συνδιασκέψεις, διασκέψεις, σκέψεις και νοοτροπίες !
Καταπληκτική η τοποθέτηση βέβαια στο:

Η συγκατοίκηση Γιωργάκη-Βενιζέλου:
Μερικά αποσπάσματα :
"Αυτό, το οποίο κινδυνεύουν να πάθουν οι ιμπεριαλιστές στην Ελλάδα, είναι πρωτοφανές.
Σχεδίασαν το τέλειο έγκλημα και κινδυνεύουν να αποτύχουν παταγωδώς, επειδή έδωσαν τον ρόλο του "δολοφόνου" στον απόλυτα ηλίθιο άνθρωπο. Δεν σκέφτηκαν αυτό, που πρέπει πάντα να σκέφτεται ένας άνθρωπος, όταν κάνει κάποιους σχεδιασμούς, οι οποίοι απαιτούν κάποιες στοιχειώδεις ικανότητες, προκειμένου να μπορέσουν να εφαρμοστούν ...Δεν σκέφτηκαν ότι δεν αρκεί πάντα να θέλει κάποιος να γίνει προδότης ...Πρέπει να μπορεί και να προδώσει...


Τι όμως συνέβη πραγματικά στην Ελλάδα και έχουμε αυτές τις αναπάντεχες εξελίξεις; Η ιστορία ξεκινάει αρκετά χρόνια νωρίτερα. Σήμερα βλέπουμε την ολοκλήρωση μιας μεγάλης προδοσίας και όχι την αρχή της. Απλά, αυτή η προδοσία είναι λίγο περίπλοκη και θα μας διευκόλυνε να την περιγράψουμε με ένα παράδειγμα. Ας φανταστεί λοιπόν κάποιος το εξής κινηματογραφικό σενάριο. Έχουμε έναν πλούσιο κληρονόμο, ο οποίος έχει γίνει στόχος κακοποιών και ως εκ τούτου λαμβάνει προληπτικά μέτρα για την ασφάλειά του ...Προληπτικά μέτρα, τα οποία έχουν να κάνουν με τη "θωράκισή" του εντός του σπιτιού του ...Του σπιτιού, το οποίο θεωρείται ασφαλές, εφόσον υπάρχει ένα μεγάλο πλήθος υπηρετών, που θεωρητικά λειτουργούν υπέρ της ασφάλειάς του.
Αυτό, λοιπόν, το υποψήφιο θύμα, έχοντας υπόψη του τους κινδύνους που το απειλούν, λειτουργεί με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Κάθε βράδυ —και πριν πάει για ύπνο— μοιράζει ρόλους και αρμοδιότητες για τη νυχτερινή "βάρδια" ασφαλείας και κατόπιν αποσύρεται ...Αποσύρεται στα ενδότερα, εντελώς ανυποψίαστο, εφόσον θεωρεί ότι ο κίνδυνος από τους εχθρούς του είναι μεν δεδομένος, αλλά ότι μπορεί να εμπιστεύεται τους "δικούς" του ανθρώπους. Τους "υπηρέτες" του, οι οποίοι θα σφραγίσουν τις πόρτες, για να μην μπει κανένας και τον επικεφαλής "μπάτλερ", ο οποίος θα κάθεται "ξάγρυπνος" όλη τη νύχτα για να τον φυλάει ...Τον θεωρητικά πιστό "μπάτλερ", ο οποίος είναι ο υπεύθυνος ασφαλείας και βέβαια οπλισμένος ...Τον "μπάτλερ", τον οποίο ο ίδιος με την "ψήφο" της εμπιστοσύνης του επιλέγει για ν' αναλάβει την ευθύνη της ασφάλειάς του.
Αν σε αυτό το κινηματογραφικό σενάριο κάνουμε μια δική μας προσαρμογή στη διανομή των ρόλων, "βλέπουμε" μια ρεαλιστική εικόνα της σημερινής πολιτικής πραγματικότητας. Αν στη θέση του υποψήφιου θύματος βάλουμε τον ελληνικό λαό, στη θέση του "Μπάτλερ" τον Πρωθυπουργό και στη θέση των "υπηρετών" τους πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες, βλέπουμε το "εσωτερικό" του ελληνικού συστήματος. Αν απέναντι από αυτούς —και στη θέση των εχθρών— βάλουμε τους ιμπεριαλιστές, τους τοκογλύφους και τους λοιπούς "δανειστές", τότε αποκτάμε μια πολύ ακριβή εικόνα της κατάστασης...
Ο πρώτος "Μπάτλερ", που έτρεξε να τους εξυπηρετήσει, ήταν ο Μητσοτάκης. Αυτός πρώτος άνοιξε τις "πόρτες" και τα "παράθυρα", για να ακυρωθούν όλες οι άμυνες του ελληνικού "οίκου". Αν όμως ο Μητσοτάκης ήταν αυτός, ο οποίος πρώτος άνοιξε τις "πόρτες", τότε ο πιο αποτελεσματικός "Μπάτλερ", με τον οποίο συνεργάστηκαν οι εισβολείς, ήταν ο Σημίτης.
Μιλάμε για πρωτοφανή πράγματα. Ούτε οι Ινδιάνοι των ΗΠΑ δεν είχαν παραδοθεί σε τέτοιο απόλυτο βαθμό ...ακόμα και μετά την ήττα τους. Ακόμα και οι Ινδιάνοι μόνοι τους αποφάσισαν πόσες κάσες Ουίσκι θα αγόραζαν με δανεικά. Στην Ελλάδα του Σημίτη ούτε καν αυτό συνέβαινε. Ακόμα και για τις αγορές μας αποφάσιζαν οι ίδιοι οι δανειστές μας. Οι ίδιοι άνθρωποι, οι οποίοι αποφάσιζαν για τις δανειακές μας ανάγκες, ήταν αυτοί που μας δάνειζαν. Η ίδια Goldman Sachs, η οποία μάς δάνειζε, ήταν αυτή που αποφάσιζε τι δάνεια "χρειαζόμασταν". Η ίδια Goldman Sachs, η οποία έλεγχε τα τραπεζικά μας στοιχεία, ήταν η ίδια που τα "μαγείρευε". Αυτό ήταν το έργο του Σημίτη ...Το μέγα "ερπετό", που έδωσε νέα διάσταση στην έννοια του "Εφιάλτη". Το ίδιο συνεργάσιμος —και χρησιμοποιώντας τους ίδιους ακριβώς ανθρώπους— ήταν και ο γνωστός "Τυρόπιτας" ...Ο τουρίστας της Ραφήνας. Αυτός, που μάλλον "βαριόταν" να κλείσει τις "πόρτες", αλλά και ν' αντισταθεί στους εισβολείς...
Αυτή είναι η ειρωνεία και το τραγικό της όλης υπόθεσης. Οι σημερινοί θιασώτες της νομιμότητας και της χρηστής διαχείρισης είναι αυτοί, οι οποίοι διέφθειραν τους πάντες στην Ελλάδα. Αυτοί, οι οποίοι μας στέλνουν "μηνύματα" με τα εξώφυλλα της Bild, ήταν αυτοί οι οποίοι μας παγίδευσαν. Οι "αδιάφθοροι" και "τίμιοι" Ευρωπαίοι —με πρωτοστάτες τους Ούννους του Ρήνου— ήταν αυτοί, οι οποίοι αμόλησαν τους διάφορους Χριστοφοράκους, Μπόμπολες, Κοκκάληδες να διαφθείρουν τους πάντες και να "φορτώσουν" τους Έλληνες με χρέη εκατοντάδων δισεκατομμυρίων..."
Καταπληκτικό άρθρο (μην κιοτέψετε λόγω του μεγέθους του) διαβάζεται απνευστί:

Δεν υπάρχουν σχόλια: