Ευχολόγια-Ευχαριστίες

Έρρωσθε κι ευδαιμονείτε!!!
Ευχαριστώ φίλους και συμπορευτές για την επίσκεψη στο καταφύγιό μου. Συμβουλές, παραινέσεις, οδηγίες ευπρόσδεκτες.
Η μόνη αποδεκτή πίστη εδώ: "Η ακλόνητη πίστη μας σε μία πεποίθηση δημιουργεί ένα μοντέλο του κόσμου το οποίο μας προκαλεί νοητική δυσλειτουργία" (Mark Joyner). .
Παράκληση : οι απόψεις που θα μοιραστείτε εδώ οφείλουν ν' αντέχουν στην ευθύνη της γλωσσικής μας κληρονομιάς (: Λέξεις που ασεβούν πάνω σ' αυτήν την κληρονομιά είναι μη αποδεκτές). Η γλώσσα μας παρέχει τη δυνατότητα έκφρασης διαθέσεων και συναισθημάτων οπότε θεωρώ θλιβερή ένδεια τη χρήση κακόηχων και μονότονων εκφράσεων. Δείτε το σαν μια προσωπική πρόκληση!

Η κυκλοφορία εδώ είναι ελεύθερη σε όσους ατενίζουν τον εαυτό τους και τους άλλους στα μάτια. Απαγορεύεται η είσοδος σε οσφυοκάμπτες, διαθέτοντες μυαλό δομημένο σε κουτιά-κελιά, απόλυτους. Καλοδεχούμενοι οι σεβόμενοι τον εαυτό τους (δηλ. οι χαμογελώντες από το βάθους καρδίας, νόησης, οι καλοδιάθετοι μέρα-νύχτα, οι διαθέτοντες το δάκρυ το λυτρωτικό, το γέλιο και ουχί το γελοίο. Οι σεβόμενοι ζώα, φυτά, γήινους, εξωγήινους, το κρύο, τη ζέστη, τη βροχή, το χιόνι, τη θάλασσα, το βουνό, τον κόκκο της άμμου.
Αν, όλως τυχαίως, έχετε και μια παθιασμένη σχέση με τα βιβλία θα περάσουμε καταπληκτικά!

Αναγνώστες

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Τα ασημικά της χώρας, ο μπάτλερ που τα ξεπουλάει όσο-όσο, ο γύφτος που τ' αγοράζει για να τα πουλήσει σε κυριλέδες και άλλα πολλά... (Ήτοι χρυσός, Σημίτης, Μπόμπολας και πάει λέγοντας)

Δεν πάει άλλο! Προσπαθώ να είμαι νηφάλια, να παρακολουθώ τα τεκταινόμενα να αφήνω αυτούς που θέλουν να κρύβονται στην δήθεν άγνοιά τους να προχωρούν το αδιέξοδό τους με τα παραμυθιάσματά τους, αλλά μετά από καμιά 30ριά φορές που άκουσα τα τραγούδια από τους ΙΠΠΕΙΣ ΤΗΣ ΠΥΛΟΥ (ά, ρε Νίκο Καλογερόπουλε αξεπέραστε!) την ταινία που παραδόξως δεν έμεινε και πολύ στις κινηματογραφικές αίθουσες, με έπιασε το γινάτι μου!
Δηλαδή επειδή έχει αποχαυνωθεί η πλειοψηφία αυτού του τόπου έτσι απλά θα παραδοθεί αμαχητί ή με αψιμαχίες η οντότητα του τόπου μου; Τσάμπα τόσα χρόνια πληρώνουμε τόσα δάνεια που φάγανε, οι συνήθως φαγανοί υπερασπιστές, κυβερνήτες, κομπιναδόροι, δοσίλογοι; Του κερατά, νισάφι! Καιρός είναι να τους εξηγήσουμε ότι ως εδώ ήταν η πλάκα.
Βαρεθήκαμε να τους κάνουμε πλάτες...
Βγείτε στους δρόμους όχι για τη μείωση του μισθού σας, για την ανεργία, για το σήμερα. Βγείτε στους δρόμους και απαιτήστε επί ποινή θανάτου την επιστροφή των πάντων στη χώρα μας! Καταλάβετέ το επιτέλους: Αυτό το κομμάτι γης δεν ανήκει στους προσκυνημένους υπαλληλίσκους που ψηφίσαμε και νομίζουν ότι τους παραχωρήθηκε το δικαίωμα να ανοίξουν τις πύλες στα διαχρονικά αφεντικά τους! Ανήκει στους πολίτες του. Στους χτεσινούς, στους σημερινούς στους αυριανούς!
Υψώστε το ανάστημά σας, γαμώτο! Δεν μας έμεινε τίποτε άλλο! Την αξιοπρέπειά μας την πετάξανε βορά στα σκυλιά που αλυχτάνε χρόνια τώρα: Μας είπανε, τεμπέληδες, κλέφτες, καλοπερασάκηδες, σπάταλους, ξεφτυλισμένους που σέρνονται για δανεικά! Σταματήστε να περπατάτε σκυφτοί και αγέλαστοι! Μπορεί να το ξεχάσατε αλλά καταχωνιασμένο στο Dna μας βρίσκονται όλες οι προσπάθειες των προγόνων μας (των γονιών μας, των παππούδων μας, των προ-προ-προ παππούδων μας) για να χτίσουν ένα τσαρδάκι, για να φτιάξουν έναν κηπάκο, για να αρχίσουν τα παιδιά τους να πηγαίνουν σχολείο, για να ψηφίζουν, για να επιλέγουν τον ηγέτη που θα κοίταζε και τις δικές τους ανάγκες, για ανακαλύψουν την γραφή, την κριτική σκέψη. ΕΤΣΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΑΤΙΣΙΑ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΤΕ ΟΛΑ; ΕΤΣΙ ΣΚΥΦΤΑ ΚΑΙ ΤΡΕΜΟΥΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΕΣ ΝΑ ΤΑ ΒΙΑΖΟΥΝ ΓΕΛΩΝΤΑΣ ΟΙ ΒΙΑΣΤΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΛΑΣΗΣ;
ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ, ΒΓΕΙΤΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΟΡΕΥΤΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΠΛΑΝΟ ΣΑΣ! ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΟΤΗΣ, ΕΙΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ, ΕΙΤΕ ΜΙΚΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ! ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΖΑΝΙ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ. ΑΠΛΩΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ... 
Φανταστείτε 3.000.000 κόσμο να κυκλώνει τα πάντα και να αρνείται να συνεχίσει να αποτελεί το γρανάζι της μηχανής...
Σηκωθείτε! Δεν είστε ανθρωπάρια, δεν είστε κλέφτες, τεμπέληδες, σπάταλοι. Είστε άνθρωποι που έχετε το δικαίωμα να διαφεντεύεται τον τόπο σας, τον πλούτο αυτού του τόπου, τη ζωή σας!
Ακούστε γαμώτο και κανένα τραγούδι που να σας εμψυχώσει λιγάκι, όχι μόνο γλυκανάλατα σουξέ που σας αποσυντονίζουν!
Και για να δέσει ο τίτλος με τα όσα εν βρασμώ ψυχής έγραψα, ιδού κάτι σχετικό από τον netakia που τον ευχαριστώ για την ενημέρωση που μας προσφέρει:
"Έτσι γίνονται οι μπίζνες στην Ελλάδα του Παπανδρέου!
 
Τρεις μήνες πριν από τις εκλογές του 2004 η κυβέρνηση Σημίτη αποφασίζει να πουλήσει τα Μεταλλεία Χρυσού στη Χαλκιδική. Χωρίς ξεκάθαρο και ανοικτό διαγωνισμό τα μεταλλεία περνούν στα χέρια της Ελληνικός Χρυσός η οποία ανήκει στον όμιλο ΕΛΛΑΚΤΩΡ του Γ. Μπόμπολα, έναντι ποσού 11 εκατ. ευρώ. Ακόμη και τότε όλοι έλεγαν ότι το τίμημα είναι ελάχιστο, ωστόσο, τότε δεν υπήρχαν άδειες για εξόρυξη. (Υποσημείωση, στο οικονομικό επιτελείο είναι τότε ο Χρήστος Πάχτας ο οποίος σήμερα είναι δήμαρχος Αριστοτέλη, της περιοχής που βρίσκονται τα ορυχεία χρυσού)
Λίγο καιρό μετά, ανεξάρτητη εταιρεία αξιολογεί την αξία των μεταλλείων σε 578 εκατ. ευρώ ενώ το 2007 ο όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ πωλεί το 30% της «Ελληνικός Χρυσός» έναντι 178.000.000 δολαρίων και αγοράζει το 19,3% της European Goldfields. Καλή μπίζνα δηλαδή, τέσσερα χρόνια μετά να παίρνεις ένα τέτοιο ποσό όταν έχεις δώσει μόλις 11 εκατ.
Το 2008 πέφτει βόμβα από την κομισιόν η οποία ζητά από την ιδιοκτήτρια εταιρεία, επιστροφή επιδοτήσεων ύψους 15 εκατ. ευρώ που είχε πάρει η Ελληνικός Χρυσός. Η κομισιόν λέει ότι το τίμημα της εξαγοράς ήταν χαμηλό και οι επιδοτήσεις δεν έπρεπε να δοθούν.
Η European Goldfields ελέγχει το 95% του μετοχικού κεφαλαίου τής Ελληνικός Χρυσός Α.Ε., το 5% κατέχει η Ελλάκτωρ, ενώ με τη σειρά της η European Goldfields ελέγχεται από την Ελλάκτωρ σε ποσοστό 19,3%, τον σημερινό διευθύνοντα σύμβουλο της Ελληνικός Χρυσός και μέλος της Ελλάκτωρ, Δ. Κούτρα, σε ποσοστό 5,8% και σειρά θεσμικών επενδυτών και funds, στα οποία ξεχωρίζουν μεταξύ άλλων η γνωστή σε όλους BlackRock (13,2%), η Fidelity (13,1%).
Εν τω μεταξύ, κάποιοι στην αγορά λένε ότι ο χρυσός και τα άλλα μέταλλα που κρύβει η γη της Χαλκιδικής αξίζουν πολλά δις ευρώ ενώ οι προσδοκίες για μεγάλα κέρδη εκτοξεύουν την τιμή της μετοχής της European Goldfields στα ύψη. Η χρηματιστηριακή αξία της αγγίζει τα 2 δις δολάρια.
Όταν η Τ. Μπιρμίλη το ξανασκέφτεται να δώσει τις άδειες και να ξεκινήσει η εξόρυξη, στην καναδική εταιρεία και τους Έλληνες εταίρους επικρατεί έντονος προβληματισμός. Μαύρες πλερέζες σε Ελλάδα και Καναδά, ωστόσο, με καλό… lobbing στρώνεται το χαλί για την επένδυση. Και δεν είναι και τυχαίες οι επιθέσεις κατά της πράσινης Τίνας από συγκεκριμένες εφημερίδες.
Δεν περνούν λίγες εβδομάδες από τον τελευταίο ανασχηματισμό και ο Γ. Παπακωνσταντίνου ως υπουργός Περιβάλλοντος εγκρίνει την άδεια για τα μεταλλεία χρυσού και στρώνει χρυσό το δρόμο προς την Χαλκιδική.
Σαββατιάτικα, και χωρίς να ξέρει ούτε ο πρωθυπουργός τι θα γίνει (λέγεται ότι το έμαθε μόλις την προηγούμενη ημέρα), στήνεται η φιέστα για τον μεγάλο επενδυτή από το Κατάρ.
Ο σεϊχης αγοράζει σχετικά φθηνά και υπόσχεται να βρει δάνειο, όμως, για τους μετόχους είναι μια χρυσή συμφωνία. Ο όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ πουλά το 7% και αποκομίζει καμιά 90αριά εκατομμύρια ενώ ο Δ. Κούτρας αυξάνει την περιουσία του με ποσό πάνω από 30 εκατ. ευρώ. Διατηρούν και ένα 13% το οποίο μελλοντικά θα τους αποφέρει τεράστια κέρδη από μερίσματα και υπεραξίες.
Έτσι γίνονται οι μπίζνες στην Ελλάδα, κορόιδα!!!"

Δεν υπάρχουν σχόλια: