Ευχολόγια-Ευχαριστίες

Έρρωσθε κι ευδαιμονείτε!!!
Ευχαριστώ φίλους και συμπορευτές για την επίσκεψη στο καταφύγιό μου. Συμβουλές, παραινέσεις, οδηγίες ευπρόσδεκτες.
Η μόνη αποδεκτή πίστη εδώ: "Η ακλόνητη πίστη μας σε μία πεποίθηση δημιουργεί ένα μοντέλο του κόσμου το οποίο μας προκαλεί νοητική δυσλειτουργία" (Mark Joyner). .
Παράκληση : οι απόψεις που θα μοιραστείτε εδώ οφείλουν ν' αντέχουν στην ευθύνη της γλωσσικής μας κληρονομιάς (: Λέξεις που ασεβούν πάνω σ' αυτήν την κληρονομιά είναι μη αποδεκτές). Η γλώσσα μας παρέχει τη δυνατότητα έκφρασης διαθέσεων και συναισθημάτων οπότε θεωρώ θλιβερή ένδεια τη χρήση κακόηχων και μονότονων εκφράσεων. Δείτε το σαν μια προσωπική πρόκληση!

Η κυκλοφορία εδώ είναι ελεύθερη σε όσους ατενίζουν τον εαυτό τους και τους άλλους στα μάτια. Απαγορεύεται η είσοδος σε οσφυοκάμπτες, διαθέτοντες μυαλό δομημένο σε κουτιά-κελιά, απόλυτους. Καλοδεχούμενοι οι σεβόμενοι τον εαυτό τους (δηλ. οι χαμογελώντες από το βάθους καρδίας, νόησης, οι καλοδιάθετοι μέρα-νύχτα, οι διαθέτοντες το δάκρυ το λυτρωτικό, το γέλιο και ουχί το γελοίο. Οι σεβόμενοι ζώα, φυτά, γήινους, εξωγήινους, το κρύο, τη ζέστη, τη βροχή, το χιόνι, τη θάλασσα, το βουνό, τον κόκκο της άμμου.
Αν, όλως τυχαίως, έχετε και μια παθιασμένη σχέση με τα βιβλία θα περάσουμε καταπληκτικά!

Κάτι ενδιαφέρον μοιράζονται μαζί μας

Loading...

Αναγνώστες

Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2011

Εταιρείας Σκλαβενίτη συνέχεια...

Ο αδιαλείπτως ερευνών σύντροφός μου, Δημήτρης, ξαναχτύπησε (και τον ευχαριστώ βεβαίως γι' αυτό)!
Έθεσε υπόψη μου μία ανάρτηση του Λημεριού σχετικά με τον εγγονό του Σκλαβενίτη :
"Όταν ο  Γιάννης  Δημητριάδης, εγγονός του Σκλαβενίτη–των γνωστών σούπερ μάρκετ ντε-, ήταν, με παράνομη μεταδημότευση, υποψήφιος δήμαρχος Πόρου, έκανε μια πολεοδομική αυθαιρεσία:
Σε μια  παράνομη κατασκευή βίλας, στην περιοχή  Βλαχαίικα Τροιζηνίας, έκανε και μια παράνομη περίφραξη. Αρχικά η Πολεοδομία διέκοψε τις εργασίες ανέγερσης,αλλά ύστερα από καταγγελίες της εφημερίδας ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΕΛΛΟΝ έκανε αυτοψία και επέβελε πρόστιμο ανέγερσης για την περίφραξη 5.144€ και πρόστιμο διατήρησης 2.572 ετησίως.
 Οι εκλογές έγιναν και τελικά ο γόνος Σκλαβενίτη  εξελέγη αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πόρου.
Τώρα, ύστερα από εισαγγελική παραγγελία, διεξάγεται από το ΑΤ Πόρου  προκαταρκτική έρευνα, τόσο για την παράνομη μεταδημότευση, όσο και για τις παράνομες κατασκευές, που απέκλειαν την πρόσβαση στην παραλία, με ενέργειες του κ. Δημητριάδη, που είναι παράλληλα και πρόεδρος οργάνωσης προστασίας της θάλασσας.
Και αναρωτιόμαστε: Με τέτοια  στελέχη θα προχωρήσει ο Καλλικράτης;" Διαβάστε περισσότερα : http://tolimeri.blogspot.com/2011/01/blog-post_541.html#ixzz1BThrqvX4
Αξιοκατάκριτες οι αυθαιρεσίες και οι μη νόμιμες ενέργειες ασφαλώς.
Τις καταδικάζω απερίφραστα. Όπως επικροτώ την απόφαση της αγοράς της Ατλάντικ και την πληρωμή των μισθών που τους οφείλονταν από τον προηγούμενο εργοδότη.
Νομίζω, ότι οφείλουμε να φτάσουμε στην εποχή που τα θετικά θα τα επικροτούμε, τα αρνητικά θα τα καταδικάζουμε, θα αγωνιζόμαστε να αρθούν και να επιβληθεί η νομιμότητα.
Επισήμανση: Στο Κιάτο, χωρίς να έχει εμφανιστεί κανένας εγγονός κάποιου επιχειρηματία, πώς γίνεται να υπάρχουν, και να φυτρώνουν σαν ραπανάκια, οικοδομές δίπλα στο κύμα, σε ποιόν άραγε να το χρωστάμε;

3 σχόλια:

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ είπε...

Ονομάζομαι Γιάννης Δημητριάδης και είμαι επικεφαλής της μειοψηφίας του Δήμου Πόρου. Είμαι επίσης επικεφαλής της «Πρωτοβουλίας για την Προστασία του Θαλασσίου Περιβάλλοντος του Πόρου», μέσω της οποίας οι κάτοικοι του Πόρου μάχονται για την απομάκρυνση των παράνομων ιχθυοκαλλιεργειών. Πληροφορήθηκα από το site της εφημερίδας «ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΕΛΛΟΝ» (στην οποία τακτικά δημοσιεύονται άρθρα υπέρ των ιχθυοκαλλιεργειών), ότι έχει αναπαραχθεί σε μεγάλο αριθμό blogs κείμενο με τίτλο «Στελέχη του Καλλικράτη» και υπογραφή «Ρ.Κ.», το οποίο περιέχει βαρύτατα προσβλητικές για το πρόσωπό μου αναφορές, επικαλούμενο τα δημοσιεύματα της ίδιας αυτής εφημερίδας, και μόνον αυτά.
Θα ήθελα να διαβεβαιώσω ότι η μοναδική αξιοσημείωτη είδηση που κρύβεται πίσω από αυτά τα δημοσιεύματα είναι η πολιτική δίωξη που υφίσταται ένας νέος άνθρωπος που αποφασίζει να προσφέρει στον τόπο του και να συγκρουστεί με μεγάλα συμφέροντα, από έναν εκδότη που επί μήνες τον εξυβρίζει και τον κατασυκοφαντεί. Δηλώνω κατηγορηματικά ότι δεν έχω παράνομη βίλα, ότι δεν έχω αποκλείσει την πρόσβαση σε καμία παραλία και ότι η μεταδημότευσή μου στο Δήμο Πόρου υπήρξε υπόδειγμα νομιμότητας (επίσης είμαι πράγματι «εγγονός του Σκλαβενίτη», αλλά φαντάζομαι ότι αυτό δεν είναι μεμπτό). Ο εισαγγελέας έχει πράγματι διατάξει έρευνα για τις υποθέσεις αυτές, αλλά μόνον εξαιτίας των καταγγελιών του εκδότη της ανωτέρω εφημερίδας, Βασίλη Λαζαρίδη, οι οποίες και αποτελούν τις μοναδικές κατηγορίες εις βάρος μου (το ίδιο ισχύει και με τις κατηγορίες μέσω διαδικτύου). Για τα δημοσιεύματα αυτά τον έχω μηνύσει και έχει ήδη ασκηθεί μία ποινική δίωξη σε βάρος του. Επίσης του έχω υποβάλει αγωγές, κατά την εκδίκαση των οποίων πάντα φυγομαχεί, ζητώντας αναβολές, στερώντας μου έτσι τη δυνατότητα να υπερασπιστώ τον εαυτό μου.
Η ανάρτηση στα blog του σχετικού άρθρου, τού έδωσε ήδη την αφορμή να αναρτήσει σχόλιο με τίτλο «Κι άλλοι πήραν πρέφα το Γιάννη Δημητριάδη». Η αλήθεια λοιπόν είναι ότι η κατάσταση είναι ακριβώς ανάποδη από ό,τι παρουσιάστηκε. Είμαι στη διάθεσή κάθε ενδιαφερόμενου για κάθε διευκρίνιση (σε αντίθεση –είμαι σίγουρος- με τον «Ρ.Κ.»!). Ευχαριστώ, Ιωάννης Δημητριάδης.

ekath είπε...

Η άποψή μου είναι γνωστή σε όσους με ξέρουν: να ακούγονται πάντα και οι δύο ή περισσότερες απόψεις σε οποιοδήποτε θέμα.
Έτσι η άποψη του κ. Δημητριαδη είναι καλοδεχούμενη.
Οφείλω ωστόσο να τον ρωτήσω σχετικά με το πρόστιμο που αναφέρει η σχετική ανάρτηση, ότι πληρώνει για την παράνομη περίφραξη, καθότι δηλώνει πως δεν έχει καμία παράνομη βίλα και ότι δεν έχει αποκλείσει την πρόσβαση σε καμία παραλία. Αυτό σημαίνει ότι δεν του ανήκει η συγκεκριμένη βίλα, ότι του ανήκει αλλά έχει νομιμοποιηθεί, ότι δεν του έχει επιβληθεί το πρόστιμο που αναφέρει η ανάρτηση; Δεν το καταλαβαίνω... Και, να σας πω την αλήθεια, με ξένισε αυτό το "υπόδειγμα νομιμότητας"... και πάλι δεν το κατάλαβα... δηλαδή οι υπόλοιπες μεταδημοτεύσεις δεν υπήρξαν "υποδείγματα νομιμότητας"; και τι ακριβώς σημαίνει ο όρος "υπόδειγμα" σε μία μεταδημότευση;

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ είπε...

Αγαπητέ διαχειριστή του site Εκάτη,
Εύλογα τα ερωτήματά σας, και σας απαντώ: η υπό ανέγερση «βίλα» (200τ.μ.) είναι πράγματι δική μου και του αδερφού μου και είναι καθ’ όλα νομιμότατη. Όταν ο εκδότης Λαζαρίδης, εν μέσω προεκλογικής περιόδου, κατήγγειλε ονομαστικά την οικοδομή αυτή ως μοναδικό παράδειγμα «ασυδοσίας» στην εν λόγω περιοχή με «ατελείωτα χιλιόμετρα συρματοπλέγματος που αποκλείουν ολοσχερώς την πρόσβαση των πολιτών στη θάλασσα… τσιμεντένιους τοίχους, σιδερένιες πόρτες και πανύψηλα κάγκελα που αποκλείουν κάθε δυνατότητα πρόσβασης στη θάλασσα…τεράστιες βίλες.. ακουμπούν κυριολεκτικά στη θάλασσα ενώ κάποιες ‘φωνάζουν’ ότι είναι παράνομες», κάλεσα μόνος μου με εξώδικό μου την Πολεοδομία Πειραιά να έρθει να την ελέγξει, ώστε να αποδειχθεί επισήμως ότι δεν έχει καμία από τις σοβαρότατες αυτές παραβάσεις. Η Πολεοδομία ήρθε και πράγματι δεν βρήκε τίποτα από τα παραπάνω. Αντίθετα, επέβαλε πρόστιμο για είκοσι μέτρα συρματοπλέγματος και δύο τμήματα τοιχίου αντιστήριξης με πακτωμένους πασσάλους. Η ήσσονος σημασίας αυτή «παράβαση», πρώτον και κυριότερο, δεν αποκλείει ούτε κατ’ ελάχιστο την πρόσβαση στην θάλασσα, και, δεύτερον, κατά το μεγαλύτερο μέρος της αποτελεί υπέρβαση της άδειας, η οποία είναι υπό νομιμοποίηση. Αντιλαμβάνεστε, ότι το πιο εύκολο για εμένα θα ήταν να την αποξηλώσω μέσα σε ελάχιστο χρόνο, προτίμησα όμως να τις διατηρήσω, να πληρώσω πρόστιμο και να καλέσω μόνος μου την Πολεοδομία, ώστε με τον τρόπο αυτό να αποδειχθεί περίτρανα η κατασυκοφάντηση που υφίσταμαι. Είναι αυτονόητο, ότι αν υπήρχε έστω και η ελάχιστη παράβαση από όλες αυτές τις φοβερές που, ευθέως απέδωσε στην ιδιοκτησία μου ο εκδότης Λαζαρίδης, ούτε να τις εξαφανίσω θα μπορούσα πριν έρθει η Πολεοδομία, ούτε η Πολεοδομία θα είχε παραλείψει να τις βεβαιώσει. Σε κάθε περίπτωση, την αμέσως επόμενη ημέρα της αυτοψίας, καθαίρεσα το πλέγμα και τους πασσάλους.
Σε ότι αφορά τη μεταδημότευσή μου, ακριβώς όπως το λέτε, πρόκειται για τη μοναδική που έγινε σύννομα από την προηγούμενη δημοτική αρχή. Όλες οι υπόλοιπες έγιναν με βεβαιώσεις μονίμου κατοικίας του Αντιδημάρχου, παρότι ο νόμος ορίζει ρητά μόνο το Δήμαρχο ως αρμόδιο για την υπογραφή τους. Εγώ, έκανα νομικό αγώνα για να έχω μία μεταδημότευση «υπόδειγμα νομιμότητας», ώστε να μην δώσω κανένα δικαίωμα σε όλους αυτούς που με έχουν στοχοποιήσει. Έτσι, παρότι και εμένα η μόνιμη κατοικία μου βεβαιώθηκε αρχικά από τον Αντιδήμαρχο, δεν δέχτηκα τη βεβαίωση και ζήτησα με επανηλειμμένα υπομνήματά μου από τον Δήμαρχο, να την υπογράψει ο ίδιος, όπως και έγινε, αφού βέβαια προσκόμισα πλήθος δικαιολογητικών που στοιχειοθετούσαν το αίτημά μου και επί της ουσίας. Μάλιστα, ο «πληροφοριοδότης» του κ. Λαζαρίδη έχει προβεί σε κάθε δυνατή ενέργεια αμφισβήτησης της μεταδημότευσής μου, χάνοντας όλες τις προσφυγές που έχει κάνει σε όλα τα επίπεδα (Γεν. Γρ. Περιφέρειας Αττικής, Επιτροπή α.152 Ν.3463/2006, Διοικητικό Πρωτοδικείο).
Σας ευχαριστώ, Ιωάννης Δημητριάδης