Ευχολόγια-Ευχαριστίες

Έρρωσθε κι ευδαιμονείτε!!!
Ευχαριστώ φίλους και συμπορευτές για την επίσκεψη στο καταφύγιό μου. Συμβουλές, παραινέσεις, οδηγίες ευπρόσδεκτες.
Η μόνη αποδεκτή πίστη εδώ: "Η ακλόνητη πίστη μας σε μία πεποίθηση δημιουργεί ένα μοντέλο του κόσμου το οποίο μας προκαλεί νοητική δυσλειτουργία" (Mark Joyner). .
Παράκληση : οι απόψεις που θα μοιραστείτε εδώ οφείλουν ν' αντέχουν στην ευθύνη της γλωσσικής μας κληρονομιάς (: Λέξεις που ασεβούν πάνω σ' αυτήν την κληρονομιά είναι μη αποδεκτές). Η γλώσσα μας παρέχει τη δυνατότητα έκφρασης διαθέσεων και συναισθημάτων οπότε θεωρώ θλιβερή ένδεια τη χρήση κακόηχων και μονότονων εκφράσεων. Δείτε το σαν μια προσωπική πρόκληση!

Η κυκλοφορία εδώ είναι ελεύθερη σε όσους ατενίζουν τον εαυτό τους και τους άλλους στα μάτια. Απαγορεύεται η είσοδος σε οσφυοκάμπτες, διαθέτοντες μυαλό δομημένο σε κουτιά-κελιά, απόλυτους. Καλοδεχούμενοι οι σεβόμενοι τον εαυτό τους (δηλ. οι χαμογελώντες από το βάθους καρδίας, νόησης, οι καλοδιάθετοι μέρα-νύχτα, οι διαθέτοντες το δάκρυ το λυτρωτικό, το γέλιο και ουχί το γελοίο. Οι σεβόμενοι ζώα, φυτά, γήινους, εξωγήινους, το κρύο, τη ζέστη, τη βροχή, το χιόνι, τη θάλασσα, το βουνό, τον κόκκο της άμμου.
Αν, όλως τυχαίως, έχετε και μια παθιασμένη σχέση με τα βιβλία θα περάσουμε καταπληκτικά!

Αναγνώστες

Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Το 2011

Καλώς μας ήρθε το 2011!
Που μπήκε ηλιόλουστο στα περισσότερα μέρη του τόπου μας (τουλάχιστον εκεί που βρισκόμουν εγώ). Ήρθε το καημενούλι, καταπώς φαίνεται καλοδιάθετο. Θέλησε να μας ζεστάνει, να δώσει φως στη μέρα του την πρώτη, να μας αναγκάσει να βγούμε από τα τετράγωνα κλουβιά μας και ν' ατενίσουμε τη φύση. Την οποιαδήποτε έκφανσή της... Από το ελάχιστο πράσινο χορταράκι μέχρι τα πουλιά που είχαν πιάσει μια κουβέντα ατέλειωτη...
Νάναι καλά κι αυτός ο χρόνος που μας βρήκε όρθιους!
Και του ευχήθηκα να είναι γελαστός, κεφάτος, ευήμερος κι ευδαίμων...
Το ότι την επόμενη ημέρα συννέφιασε ο ουρανός και άρχισαν οι μπόρες, λέτε να υπονοεί κάτι τις;
Κακό του κεφαλιού του, γιατί εμείς είμαστε μαθημένοι στις μπόρες και στις καταχνιές. Αυτός σε λίγο θα φύγει ενώ εμείς θα είμαστε εδώ για να καλωσορίσουμε τον επόμενο. Με την ίδια καλή αλλά και μαχητική διάθεση. Αυτή τη διάθεση που μας κάνει να σκάμε ένα λοξό χαμόγελο και να αρματωνόμαστε για τα επόμενα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: