Ευχολόγια-Ευχαριστίες

Έρρωσθε κι ευδαιμονείτε!!!
Ευχαριστώ φίλους και συμπορευτές για την επίσκεψη στο καταφύγιό μου. Συμβουλές, παραινέσεις, οδηγίες ευπρόσδεκτες.
Η μόνη αποδεκτή πίστη εδώ: "Η ακλόνητη πίστη μας σε μία πεποίθηση δημιουργεί ένα μοντέλο του κόσμου το οποίο μας προκαλεί νοητική δυσλειτουργία" (Mark Joyner). .
Παράκληση : οι απόψεις που θα μοιραστείτε εδώ οφείλουν ν' αντέχουν στην ευθύνη της γλωσσικής μας κληρονομιάς (: Λέξεις που ασεβούν πάνω σ' αυτήν την κληρονομιά είναι μη αποδεκτές). Η γλώσσα μας παρέχει τη δυνατότητα έκφρασης διαθέσεων και συναισθημάτων οπότε θεωρώ θλιβερή ένδεια τη χρήση κακόηχων και μονότονων εκφράσεων. Δείτε το σαν μια προσωπική πρόκληση!

Η κυκλοφορία εδώ είναι ελεύθερη σε όσους ατενίζουν τον εαυτό τους και τους άλλους στα μάτια. Απαγορεύεται η είσοδος σε οσφυοκάμπτες, διαθέτοντες μυαλό δομημένο σε κουτιά-κελιά, απόλυτους. Καλοδεχούμενοι οι σεβόμενοι τον εαυτό τους (δηλ. οι χαμογελώντες από το βάθους καρδίας, νόησης, οι καλοδιάθετοι μέρα-νύχτα, οι διαθέτοντες το δάκρυ το λυτρωτικό, το γέλιο και ουχί το γελοίο. Οι σεβόμενοι ζώα, φυτά, γήινους, εξωγήινους, το κρύο, τη ζέστη, τη βροχή, το χιόνι, τη θάλασσα, το βουνό, τον κόκκο της άμμου.
Αν, όλως τυχαίως, έχετε και μια παθιασμένη σχέση με τα βιβλία θα περάσουμε καταπληκτικά!

Αναγνώστες

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Η ερμηνεία της ανεξαρτησίας...

Στη δήμο Σικυωνίων (το λέμε και Κιάτο) ο όρος "ανεξαρτητος" ερμηνεύτηκε με έναν "πρωτότυπο" τρόπο. Πρωτότυπο και προσβλητικό καθώς κατά πλήρη παράβαση του Ν. 3852/2010 (λέγε με πρόγραμμα Καλλικράτης) (άρθ 52 (Ορκωμοσία των δημοτικών αρχών) παρ. 2)  που οριζει ότι: "Η ορκωμοσία γίνεται στο κατάστημα του δήμου σε δημόσια συνεδρίαση, της οποίας ο ακριβής χρόνος (ημερομηνία και ώρα) ορίζεται από τον εκλεγέντα δήμαρχο" ο "ανεξάρτητος" νεοεκλεγείς δήμαρχος αποφάσισε να ορκιστεί στο ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος εν πλήρη χορώ και δοξασιών από τα χείλη 25 αντιπροσώπων του "βασιλείου των ουρανών",  παρουσία των αντιπροσώπων της κυβέρνησης και του μάταιου κράτους τούτου (υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, βουλευτής, αντιπεριφερειάρχης, μέλη του δημοτικού συμβουλίου πλην-προς τιμήν του- του κ. Παπαδημητρίου).
Ναι, χτύπησαν και οι καμπάνες ωσάν να επρόκειτο για την εκλογή νέου Δεσπότη!!!
Κανείς από τους παραπάνω, αλλά και από όσους εκλήθησαν ή αποφάσισαν να παρακολουθήσουν το γεγονός, δεν μπήκε στον κόπο να θέσει θέμα νομιμότητας. Μεσ' στην τρελή χαρά όλοι!
Κανείς, πλην ενός ατόμου, που είχε το θάρρος και την τόλμη να καταθέσει αίτηση ακύρωσης της ορκομωσίας. Το όνομα αυτού Γεώργιος Κασκαρέλης .
Και θεώρησα ελάχιστη υποχρέωσή μου να τον ευχαριστήσω που δείχνει τον δρόμο: η τήρηση των νόμων δεν είναι εθιμοτυπική αλλά ουσιαστική. Όταν οι νόμοι δεν τηρούνται οφείλει ο καθείς να το καταγγέλει ακόμα κι αν οι άρχοντες ή οι αντίπροσωποί τους στον επάνω ή κάτω κόσμο, στον ουρανο ή στην κόλαση, στα Ηλύσια Πεδία ή στα Τάρταρα, ή στον παραδίπλα γαλαξία, παρακολουθούν αμέριμνοι και γελαστοί.
Το πόρισμα αναμένεται. Θα γελάσουμε πολύ αν δεν υπάρξει ακυρωτική πράξη. Γιατί από κει και πέρα ο οποιοσδήποτε νεοεκλεγμένος δήμαρχος θα μπορεί να κανονίζει σε ποιον χώρο θα πραγματοποιηθεί η ορκομωσία του: στο τζαμί, στον ναό του Απόλλωνα, στην ταβέρνα του Μήτσου, στην τουαλέτα του διαμερίσματός του... 
Έτσι, την επόμενη φορά θα ψηφίσω όποιον "ανεξάρτητο" θα μου υποσχεθεί ότι η ορκομωσία του θα γίνει στον ναό του Απόλλωνα ή στην ταβέρνα του Μήτσου. Ενδέχεται να ψηφίσω και όποιον αντιπροτείνει έναν βιολογικό ελαιώνα ή καμιά καθαρή παραλία.
Για περισσότερες πληροφορίες: http://kostasanagnostopoulos.blogspot.com/2010/12/blog-post_4008.html#ixzz1BKShUk9N 

Δεν υπάρχουν σχόλια: