Ευχολόγια-Ευχαριστίες

Έρρωσθε κι ευδαιμονείτε!!!
Ευχαριστώ φίλους και συμπορευτές για την επίσκεψη στο καταφύγιό μου. Συμβουλές, παραινέσεις, οδηγίες ευπρόσδεκτες.
Η μόνη αποδεκτή πίστη εδώ: "Η ακλόνητη πίστη μας σε μία πεποίθηση δημιουργεί ένα μοντέλο του κόσμου το οποίο μας προκαλεί νοητική δυσλειτουργία" (Mark Joyner). .
Παράκληση : οι απόψεις που θα μοιραστείτε εδώ οφείλουν ν' αντέχουν στην ευθύνη της γλωσσικής μας κληρονομιάς (: Λέξεις που ασεβούν πάνω σ' αυτήν την κληρονομιά είναι μη αποδεκτές). Η γλώσσα μας παρέχει τη δυνατότητα έκφρασης διαθέσεων και συναισθημάτων οπότε θεωρώ θλιβερή ένδεια τη χρήση κακόηχων και μονότονων εκφράσεων. Δείτε το σαν μια προσωπική πρόκληση!

Η κυκλοφορία εδώ είναι ελεύθερη σε όσους ατενίζουν τον εαυτό τους και τους άλλους στα μάτια. Απαγορεύεται η είσοδος σε οσφυοκάμπτες, διαθέτοντες μυαλό δομημένο σε κουτιά-κελιά, απόλυτους. Καλοδεχούμενοι οι σεβόμενοι τον εαυτό τους (δηλ. οι χαμογελώντες από το βάθους καρδίας, νόησης, οι καλοδιάθετοι μέρα-νύχτα, οι διαθέτοντες το δάκρυ το λυτρωτικό, το γέλιο και ουχί το γελοίο. Οι σεβόμενοι ζώα, φυτά, γήινους, εξωγήινους, το κρύο, τη ζέστη, τη βροχή, το χιόνι, τη θάλασσα, το βουνό, τον κόκκο της άμμου.
Αν, όλως τυχαίως, έχετε και μια παθιασμένη σχέση με τα βιβλία θα περάσουμε καταπληκτικά!

Κάτι ενδιαφέρον μοιράζονται μαζί μας

Loading...

Αναγνώστες

Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2011

Μετά την ασπιρίνη της Κρήτης κι άλλο επίτευγμα!


Το διάβασα στην ιστοσελίδα των Πολιτών της Σικυώνας που το "ψάρεψε" από την Ελευθεροτυπία:ΕΥΡΕΣΙΤΕΧΝΊΑ που μετατρέπει το τοξικό "κατσίγαρο" (λιοζούμι, δηλαδή τα υγρά ελαιουργικά απόβλητα) σε Περιζήτητες αντιοξειδωτικές φαινόλες, (του Παν. Γεωργούδη)
Αυτά τα απόβλητα που λόγω της υψηλής τοξικότητάς τους διαλύουν οικοσυστήματα και μολύνουν τον υδροφόρο ορίζοντα, μεταβάλλονται σε ευλογία για την ζωή.Η πατέντα θα εφαρμοστεί στο ελαιουργίο του χωριού Αλάγνι του Ηρακλείου όπου θα μετατρέπεται σε προϊόν υψηλής οικονομικής (2.000 ευρώ/κιλό) και βιολογικής αξίας.
Κι αυτό θα γίνει χάρη σε μια τεχνολογική καινοτομία, δημιουργία του Πανεπιστημίου, του Πολυτεχνείου και των ΤΕΙ της Κρήτης με επικεφαλής τον καθηγητή της Ιατρικής Σχολής, κ. Ηλία Καστανά. Ανέπτυξαν ένα ειδικό φίλτρο καθαρισμού και άλλες τεχνικές έτσι ώστε τα τοξικά απόωλητα να γίνονται στο τέλος καθαρό νερό και οι τοξικές φαινόλες (είναι σημαντικά αντιοξειδωτικά) να μετατρέπονται σε ένα καθαρό βιολογικό προϊκόν.
Για περισσότερα επισκεφθείτε: http://sikionioipolites.blogspot.com/2011/01/blog-post_1731.html 
και http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=237187
Τι να πώ; Πάντα τέτοια!


Δεν υπάρχουν σχόλια: