Ευχολόγια-Ευχαριστίες

Έρρωσθε κι ευδαιμονείτε!!!
Ευχαριστώ φίλους και συμπορευτές για την επίσκεψη στο καταφύγιό μου. Συμβουλές, παραινέσεις, οδηγίες ευπρόσδεκτες.
Η μόνη αποδεκτή πίστη εδώ: "Η ακλόνητη πίστη μας σε μία πεποίθηση δημιουργεί ένα μοντέλο του κόσμου το οποίο μας προκαλεί νοητική δυσλειτουργία" (Mark Joyner). .
Παράκληση : οι απόψεις που θα μοιραστείτε εδώ οφείλουν ν' αντέχουν στην ευθύνη της γλωσσικής μας κληρονομιάς (: Λέξεις που ασεβούν πάνω σ' αυτήν την κληρονομιά είναι μη αποδεκτές). Η γλώσσα μας παρέχει τη δυνατότητα έκφρασης διαθέσεων και συναισθημάτων οπότε θεωρώ θλιβερή ένδεια τη χρήση κακόηχων και μονότονων εκφράσεων. Δείτε το σαν μια προσωπική πρόκληση!

Η κυκλοφορία εδώ είναι ελεύθερη σε όσους ατενίζουν τον εαυτό τους και τους άλλους στα μάτια. Απαγορεύεται η είσοδος σε οσφυοκάμπτες, διαθέτοντες μυαλό δομημένο σε κουτιά-κελιά, απόλυτους. Καλοδεχούμενοι οι σεβόμενοι τον εαυτό τους (δηλ. οι χαμογελώντες από το βάθους καρδίας, νόησης, οι καλοδιάθετοι μέρα-νύχτα, οι διαθέτοντες το δάκρυ το λυτρωτικό, το γέλιο και ουχί το γελοίο. Οι σεβόμενοι ζώα, φυτά, γήινους, εξωγήινους, το κρύο, τη ζέστη, τη βροχή, το χιόνι, τη θάλασσα, το βουνό, τον κόκκο της άμμου.
Αν, όλως τυχαίως, έχετε και μια παθιασμένη σχέση με τα βιβλία θα περάσουμε καταπληκτικά!

Κάτι ενδιαφέρον μοιράζονται μαζί μας

Loading...

Αναγνώστες

Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2011

Σωματίδια Νανοτεχνολογίας και κίνδυνοι

Μην χάσετε το τεύχος Ιανουαρίου του Nexus (κατ' εμέ μη χάνετε κανένα τεύχος!)
Εκτός των άλλων άκρως ενδιαφερόντων άρθρων έχει και αυτό:
Tα Σωματίδια της Nανοτεχνολογίας Θέτουν Σοβαρούς Kινδύνους για το DNA
Προϊόντα προσωπικής χρήσης που χρησιμοποιούνται καθημερινά (καλλυντικά, λοσιόν μαυρίσματος, κάλτσες και αθλητικά ρούχα) ενδέχεται να περιέχουν νανοσωματίδια, μερικά από τα οποία έχει αποδειχθεί ότι προξενούν ασθένειες και σκοτώνουν εργαζόμενους που απασχολούνται σε εργοστάσια που χρησιμοποιούν νανοτεχνολογία. Mεταξύ των γνωστών κινδύνων για την ανθρώπινη υγεία είναι και οι σοβαρές και μόνιμες πνευμονικές βλάβες, ενώ κυτταρικές μελέτες δείχνουν και γενετικές βλάβες. Tα νανοσωματίδια, τα οποία είναι εξαιρετικά τοξικά για τους υδρόβιους οργανισμούς, θέτουν σαφείς κινδύνους για πολλά είδη και απειλούν την παγκόσμια τροφική αλυσίδα.
H βιομηχανία έχει υιοθετήσει τα νανοσωματίδια ως το συστατικό-θαύμα για τα προϊόντα προσωπικής υγιεινής, τις συσκευασίες τροφίμων, τις μπογιές, τις ιατρικές μεθόδους και τις φαρμακευτικές ουσίες, ακόμη και για τα ελαστικά και τα ανταλλακτικά αυτοκινήτων..
Η συνέχεια του άρθρου και στην ιστοσελίδα του περιοδικού στις κορυφαίες απαγορευμένες ειδήσεις 2009-10 (αλλά καλό είναι να ενισχύουμε αυτού του είδους τα περιοδικά για να μην εκλείψουν):http://www.nexushellas.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=714&Itemid=1

Δεν υπάρχουν σχόλια: