Ευχολόγια-Ευχαριστίες

Έρρωσθε κι ευδαιμονείτε!!!
Ευχαριστώ φίλους και συμπορευτές για την επίσκεψη στο καταφύγιό μου. Συμβουλές, παραινέσεις, οδηγίες ευπρόσδεκτες.
Η μόνη αποδεκτή πίστη εδώ: "Η ακλόνητη πίστη μας σε μία πεποίθηση δημιουργεί ένα μοντέλο του κόσμου το οποίο μας προκαλεί νοητική δυσλειτουργία" (Mark Joyner). .
Παράκληση : οι απόψεις που θα μοιραστείτε εδώ οφείλουν ν' αντέχουν στην ευθύνη της γλωσσικής μας κληρονομιάς (: Λέξεις που ασεβούν πάνω σ' αυτήν την κληρονομιά είναι μη αποδεκτές). Η γλώσσα μας παρέχει τη δυνατότητα έκφρασης διαθέσεων και συναισθημάτων οπότε θεωρώ θλιβερή ένδεια τη χρήση κακόηχων και μονότονων εκφράσεων. Δείτε το σαν μια προσωπική πρόκληση!

Η κυκλοφορία εδώ είναι ελεύθερη σε όσους ατενίζουν τον εαυτό τους και τους άλλους στα μάτια. Απαγορεύεται η είσοδος σε οσφυοκάμπτες, διαθέτοντες μυαλό δομημένο σε κουτιά-κελιά, απόλυτους. Καλοδεχούμενοι οι σεβόμενοι τον εαυτό τους (δηλ. οι χαμογελώντες από το βάθους καρδίας, νόησης, οι καλοδιάθετοι μέρα-νύχτα, οι διαθέτοντες το δάκρυ το λυτρωτικό, το γέλιο και ουχί το γελοίο. Οι σεβόμενοι ζώα, φυτά, γήινους, εξωγήινους, το κρύο, τη ζέστη, τη βροχή, το χιόνι, τη θάλασσα, το βουνό, τον κόκκο της άμμου.
Αν, όλως τυχαίως, έχετε και μια παθιασμένη σχέση με τα βιβλία θα περάσουμε καταπληκτικά!

Αναγνώστες

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Το χαράτσι, ένα από τα μέτρα που γελοιοποιεί τους θεσμούς στη χώρα μας και δείχνει το μέγεθος της ανικανότητας και της γνώσης των κυβερνήσεων στο Ελλαδιστάν!

Στις 30 του Νοέμβρη, στην Αθήνα θα συζητηθεί στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών η αίτηση λήψης ασφαλιστικών μέτρων για το χαράτσι που κατέθεσε ο ΙΝ.ΚΑ. Κατ' εμέ, το συγκεκριμένο μέτρο όπως και σωρό άλλων, δεν έχει μόνο την οικονομική πλευρά του. Την αδικία που του προσέδωσε το παρατσούκλι "χαράτσι". Είναι κάτι ακόμη πιο σοβαρό και άκρως επικίνδυνο που δεν πρέπει να επιτρέψουμε να περάσει: Είναι η αντισυνταγμάτικότητα, η ανικανότητα, η προχειρότητα και η έλλειψη βασικών γνώσεων όλων αυτών των υπουργών, υφυπουργών, γραμματέων, συμβούλων, πρωτοκλασσάτων στελεχών με βαρύγδουπα πτυχία, οι οποίοι πληρώνονται από το δικό μας υστέρημα παχυλά και δεν γνωρίζουν το Σύνταγμά μας και τους νόμους του Ελληνικού Κράτους!!! Μπορεί οι προϊστάμενοί τους να είναι δωσίλογοι και κερδοσκόποι αλλα μόνο και μόνο για την τιμή των πτυχίων τους οφείλουν να μην συντάσσουν τέτοιου είδους εκτρώματα! Βέβαια, υπάρχει πλέον και η υποψία πως πιθανά τα πτυχία τους τα πήραν είτε λόγω γνωριμιών, είτε από την πίσω πόρτα... 
http://denpaeiallo-xylok.blogspot.com/2011/11/blog-post_9211.html

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Έργα και Ήμεραι Καντάφι...

Έλαβα από μια φίλη μια ανάρτηση που αφορούσε τα τεκταινόμενα του Καντάφι στη χώρα του. Και θεωρώ υποχρέωσή μου να την αναρτήσω και εγώ αφού βομβαρδίστηκα από τα ΜΜΕ με τις εικόνες των παλατιών του Καντάφι, της βαναυσότητας των υιών του και των φαύλων μεθόδων τους. Το θεωρώ υποχρέωση γιατί στην κοινωνία που ζω οι κυβερνήτες αυτού του τόπου και οι αυλικοί τους πλουτίζουν ασύστολα, διαθέτουν πολυτελείς κατοικίες και εμάς τους υπόλοιπους πολίτες μας έχουν φέρει σε δεινότατη κατάσταση. Τους εξεγερθέντες λοιπόν των Λιβυκών δρόμων και πλατειών θεώρησε υποχρέωσή της η πολιτισμένη Δύση να τους συνδράμει με αεροπλάνα, βομβαρδισμούς και κάθε είδους βοήθεια ενώ τους εξεγερθέντες στους ευρωπαϊκούς δρόμους και πλατείες θεωρεί υποχρέωσή της να τους δηλητηριάζει με χημικά και να χρησιμοποιεί τις ομάδες καταστολής της για να χτυπά άοπλους!
ΑΞΙΖΕΙ ΤΟ ΚΟΠΟ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ Ο ΚΑΝΤΑΦΙ...
Γιατί είναι νεκρός ο Καντάφι....;
1. Χρησιμοποίησε τα έσοδα από το εμπόριο πετρελαίου της Λιβύης, το οποίο εθνικοποίησε, για την κατασκευή πολύτιμων υποδομών στα εδάφη της Λιβύης, όπως νοσοκομεία, κτίρια, και τα μεγαλύτερα υδρευτικά και αρδευτικά δίκτυα του κόσμου στη Λιβύη. Τα ίδια τεράστια έργα υποδομών πρότεινε να κατασκευάσει δωρεάν η Λιβύη σε όλα τα κράτη της Αφρικής, με σκοπό την δημιουργία μιας οικονομικής-γεωργικής-βιομηχανικής-στρατιωτικής ανεξάρτητης Αφρικής.
2. Πριν τον Καντάφι, μόλις το 1/5 του πληθυσμού διέθετε επαρκή μόρφωση ενώ το υπόλοιπο δεν είχε πρόσβαση στην παιδεία. Κατά την διάρκεια της θητείας του Καντάφι, το σύστημα παιδείας μέχρι και το πανεπιστήμιο έγινε δωρεάν για το σύνολο του πληθυσμού, ενώ το ποσοστό των μορφωμένων Λίβυων αναρριχήθηκε στο 83% επί του συνόλου του πληθυσμού.
3. Το Σύστημα πρόνοιας της Λιβύης, κατά την διάρκεια της κυβερνήσεως του Καντάφι, είναι δωρεάν για όλους τους Λίβυους Πολίτες ακόμα και για τους επαναστάτες! Νοσοκομεία, περίθαλψη, φάρμακα είναι δωρεάν και προσβάσιμα για όλους τους Λίβυους, ενώ εάν ο ασθενής χρειάζεται επέμβαση ή φάρμακα τα οποία δεν διαθέτουν τα νοσοκομεία της Λιβύης, το κράτος αναλαμβάνει τα έξοδα μετακίνησης του ασθενούς στο Εξωτερικό!
4. Όταν ανέβηκε ο Καντάφι στην εξουσία, βασικά είδη τροφίμων υποτιμήθηκαν ραγδαία ώστε να μπορέσουν οι Λίβυοι να τα αγοράσουν. Το ηλεκτρικό δίκτυο επεκτάθηκε άμεσα ώστε κάθε περιοχή της Λιβύης να διαθέτει ρεύμα, ενώ τεράστια υδρευτικά και αρδευτικά έργα κατασκευάστηκαν ώστε να υποβοηθήσουν την αγροτική ανάπτυξη με σκοπό την ανεξαρτησία της Λιβύης σε αγροτικά προϊόντα.
5. Ο Καντάφι προχώρησε στην κατασκευή του “Μεγάλου Ποταμού του Τρελού”, ένα τεράστιο έργο, ένας κατασκευασμένος ποταμός, ο οποίος κατέχει και θέση στα ρεκόρ Γκίνες ως σύγχρονο θαύμα του κόσμου και ο οποίος μετέτρεψε την έρημο των ακτών της Λιβύης σε εύφορες πεδιάδες. Ο αγωγός της Λιβύης, θεωρείται το όγδοο θαύμα! Αυτό το 8ο θαύμα βομβάρδισαν και κατέστρεψαν τα αεροσκάφη του ΝΑΤΟ, με σκοπό την καταστροφή της αγροτικής αυτονομίας της Λιβύης.
Ερωτήματα όπως το πώς μια τόσο μικρή χώρα και με πληθυσμό περίπου στα τέσσερα εκατομμύρια, μπορεί να  κατασκευάζει κάτι το τόσο μεγάλο χωρίς να δανεισθεί ούτε σεντ από τους διεθνείς τραπεζίτες έτρωγε σιγά-σιγά την Hong και τα ΕβραιοΣαξονικά τσιράκια της,  Ροκφέλερ και Ρότσιλντ. Στη Λιβύη υπάρχουν τέσσερα υπόγεια κοιτάσματα νερού: α) στην Κούφρα β) στην Σύρτη γ) στην Μορζούκ και δ) στην Χαμάντα, συνολικού όγκου 35 χιλιάδων κυβικών χιλιομέτρων. Αυτά τα υπόγεια κοιτάσματα νερού παρέχουν αυτονομία αστείρευτη σε νερό για τους Λίβυους. Ένα υπόγειο δίκτυο σωλήνων για να εμποδίσει την εξάτμιση βρίσκεται βαθειά θαμμένο στην έρημο. 270 πηγάδια βάθους εκατοντάδων μέτρων και το κόστος ενός κυβικού μέτρου νερού είναι κατά πολύ φθηνότερο του αφαλατωμένου νερού. Το νερό είναι ίσο με την ροή διακοσίων ετών του Νείλου ποταμού λένε οι επιστήμονες. Ο τελικός σκοπός του έργου ήταν να μετατραπεί η Λιβύη σε έναν αυτόνομο γεωργικό παράδεισο. Αυτάρκεια: λέξη η οποία απαγορεύεται τελείως από τους “καρχαρίες”.
6. Κάθε Λίβυος πολίτης δικαιούται Γής, αγροτικών εργαλείων, ζώων, σπόρων. Ο Καντάφι Ορκίστηκε(!!!) να στεγάσει κάθε Λίβυο πολίτη, πολλοί εκ των οποίων πριν τον Καντάφι ζούσαν σε σκηνές και λαμαρινοκατασκευές. Ορκίστηκε επίσης, να μην φτιάξει σπίτι στους γονείς του οι οποίοι διέμεναν σε σκηνή, μέχρι να στεγαστεί και ο τελευταίος Λίβυος πολίτης. Εκπλήρωσε τον όρκο του και ο πατέρας του απεβίωσε πριν στεγαστούν όλοι οι Λίβυοι. Κατοικίες και πολυκατοικίες χτίστηκαν σε όλη την επικράτεια της Λιβύης ώστε κάθε Λίβυος να διαθέτει κατοικία ή διαμέρισμα, ΔΩΡΕΑΝ!!!
7. Κατά την Διάρκεια της “Δικτατορίας” του Καντάφι, η Λιβύη έγινε η Αφρικανική χώρα με το υψηλότερο βιοτικό επίπεδο, βαθμολογημένη στο σύστημα HDI των Ηνωμένων Εθνών σε υψηλότερο επίπεδο από τις Ρωσία, Βραζιλία και Σαουδική Αραβία!!!
8. Το 2007, στην Περιοδική έκδοση AFRICAN DEVELOPMENT, γράφτηκε πως “Αντίθετα με άλλες πετρελαιοπαραγωγούς χώρες όπως η Νιγηρία, η Λιβύη χρησιμοποίησε τα έσοδα από τα πετρέλαια της για την ανάπτυξη της Χώρας.”
9. Ο Καντάφι πίστευε ότι η Οικονομική Δημοκρατία στην χώρα μπορεί να επιτευχθεί μόνον όταν το Α.Ε.Π. της χώρας χρησιμοποιείται ώστε να ωφεληθούν όλοι οι Λίβυοι πολίτες ενώ ο πλούτος της χώρας διανέμεται σε κάθε Λίβυο πολίτη. Έως σήμερα, όλα τα ποσά από το εμπόριο πετρελαίου έμπαιναν σε ειδικό λογαριασμό της Κεντρικής Τράπεζας, διαθέσιμα σε κάθε Λίβυο πολίτη (μακάρι να είχαμε και μεις τέτοια Δικτατορία.. Ε;).
10. Ο Καντάφι πολέμησε για την χειραφέτηση του γυναικείου πληθυσμού της Λιβύης, είναι το μοναδικό Ισλαμικό κράτος που οι γυναίκες είναι ελεύθερες και φυσιολογικές με κάθε γυναίκα να έχει πρόσβαση στο εκπαιδευτικό σύστημα, ενώ ταυτοχρόνως υιοθέτησε την μισθωτή εργασία για τις γυναίκες σε όλους τους εργασιακούς τομείς, απαγόρευσε τον γάμο πριν τα 20 και απαγόρευσε τις κλειτοριδεκτομές. Αυτά βέβαια, δεν έγιναν αποδεκτά με κραυγές χαράς από τους φανατικούς μισογύνηδες Ισλαμιστές οι οποίοι εδράζονται κυρίως στην περιοχή της Βεγγάζης (οι λεγόμενοι ”Αντιστασιακοί”, πολύ προοδευτικοί άνθρωποι).
Η εφημερίδα © Vancouver Sun στην The Vancouver Sun έγραψε:
H προσωπική φρουρά του Moammar Gaddafi,ονομαζότανκαι ως “οι Άγγελοι του” !
Το 1979 ο Μουαμάρ Καντάφι ίδρυσε την στρατιωτική ακαδημία γυναικών της Τρίπολης, Υποσχέθηκε δε στην μητέρα του να βελτιώσει την κατάσταση των γυναικών στην Λιβύη. Η μητέρα του αν και αγράμματη, ήταν η κορυφαία τοξότρια στην φυλή του. Το 1998 μια από τις γυναίκες φρουρούς του σκοτώθηκε και αρκετές άλλες τραυματίστηκαν όταν η αυτοκινητοπομπή του έπεσε σε ενέδρα. Γιατί μπαίνουν οι γυναίκες σε κίνδυνο; τον ρώτησα. «Είμαι εργοδότης ίσων ευκαιριών» απάντησε. «Πριν χρόνια οι γυναίκες ήρθαν σε μένα, θέλησαν να γίνουν οι σωματοφύλακες μου. Επίσης απαίτησαν να ανοίξει μια Στρατιωτική Ακαδημία». Σύμφωνα με τον Καντάφι : «Οι γυναίκες πρέπει να εκπαιδεύονται στην μάχη, ώστε να μην είναι εύκολη λεία, για τους εχθρούς τους». Πολλές από τις γυναίκες φρουρούς και τις «επαναστατικές καλόγριες» (γυναίκες που έχουν αφιερώσει τις ζωές τους στα ιδανικά της επαναστάσεως του 1969) λένε ότι ποτέ δεν θα παντρευτούν. Αντί για αυτό διάλεξαν να αφιερώσουν τις ζωές τους στην προστασία του άνδρα «που μας έδωσε την ελευθερία και μας έκανε μοναδικές στον Αραβικό κόσμο» σύμφωνα με την Naima Sagiar μια επαναστατική καλόγρια από το 1977. «Στην Λιβύη οι γυναίκες έχουν τα καλύτερα και από τους δύο κόσμους» είπε ο Καντάφι. Μπορούν να διατηρούν την θηλυκοτητά τους, επιπλέον μπορούν να διαλέξουν ΜΟΝΕΣ τους, όποια καριέρα θέλουν. Κάθε Λίβυα μπορεί να μάθει να πετάει, ένα μαχητικό MiG, να γίνει αξιωματικός η χειρούργος εγκεφάλου. Μετά την συνέντευξη είχα την ευκαιρία να μιλήσω στην Fatia, μια ψηλή, όμορφη γυναίκα 27 ετών, με δραματικό make-up ματιών. Την ρώτησα γιατί δεν ήθελε να γίνει πιλότος μαχητικού αεροσκάφους, αλλά σωματοφύλακας. «Χωρίς τον ηγέτη μας, οι γυναίκες στην Λιβύη δεν θα ήταν τίποτα» απάντησε. «Μας έδωσε ζωή. Είμαι έτοιμη να πεθάνω για αυτόν. Είναι πατέρας, αδελφός και φίλος τον οποίο μπορείς να εμπιστευτείς.»
11. Το 2010, Ο Καντάφι ήταν ο μόνος ηγέτης στον Αραβικό κόσμο που ζήτησε Δημοσίως Συγνώμη για το ρόλο των Αραβικών κρατών στο δουλεμπόριο και την φυλάκιση των Αφρικανών (Μέλανα Φυλή), προκαλώντας την οργή των υπολοίπων προδοτικών Αράβων ηγετών διότι επισταμένος ο Καντάφι ξεσκέπαζε την υποκρισία τους και την δουλικότητα απέναντι στο Ξένο Κεφάλαιο, αποτελώντας ,με αυτόν τον τρόπο το αγκάθι στα πλευρά των Συμπαιγνιακών Αράβων Ηγετών, με αποτέλεσμα ο Καντάφι να απομονωθεί από τον υπόλοιπο Αραβικό κόσμο.
12. Ο Καντάφι πρότεινε επισήμως την δημιουργία εποπτικού μηχανισμού (για παροχή βοήθειας) για τους Αφρικανούς στις Ευρώπη, ΗΠΑ, Καραϊβική, Νότια Αμερική. Σε πρόσφατη ομιλία του τους δήλωσε: “Από τώρα και στο εξής, με την θέληση του Θεού, θα αναθέσω σε ομάδες να αναζητήσουν, να ερευνήσουν και να συσχετιστούν με τους Αφρικανούς στην Ευρώπη ώστε να ελέγξουν σε ποιά κατάσταση βρίσκονται. Αυτό είναι το καθήκον μου και ο ρόλος μου απέναντι στα τέκνα της Αφρικής. Είμαι Στρατιώτης της Αφρικής. Είμαι Εδώ για εσάς και εργάζομαι για εσάς, κατά συνέπεια δεν θα σας εγκαταλείψω ποτέ αλλά θα σας ακολουθώ.”
13. Ένα από τα πιο φιλόδοξα (και αποσιωπημένα από τα ΜΜΕ Διεθνώς) σχέδια του Καντάφι ήταν η ένωση σε ένα κοινό όραμα όλων των Αφρικανικών χωρών ώστε να απελευθερωθούν από τα δεσμά πάσης φύσεως εξαρτήσεων. Δαπάνησε σημαντικά ποσά, πόρους, χρόνο ώστε να το προχωρήσει, πήρε πρωτοβουλίες κατάπαυσης πυρός σε εμπόλεμες Αφρικανικές περιοχές (Κονγκό, Ουγκάντα, Αιθιοπία), με σκοπό να εκπληρώσει το όραμα του, την ενοποίηση των Αφρικανικών χωρών σε μια ήπειρο, τις Αποκαλούμενες “Ηνωμένες Πολιτείες της Αφρικής”.
14. Παρά το ότι, οι “Καρχαρίες” ποτέ δεν του συγχώρησαν το ότι εθνικοποίησε τις πετρελαιοπηγές της Λιβύης, η πιο ενοχλητική κίνηση του Καντάφι ήταν η θέληση του για ενοποίηση των Αφρικανικών χωρών, όραμα το οποίο ύστερα από πολλά χρόνια προσπάθειας, απογοητεύσεων και τρικλοποδιών, άρχισε να κερδίζει, νέο “MOMENTUM” σε όλη την Αφρική.
15. Απέλασε και έδιωξε 1.000.000 Κινέζους, διασφαλίζοντας και τις εργατικές θέσεις για τον Λιβυκό λαό αλλά και την φυλετική ομοιογένεια των 4.000.000 Λίβυων πολιτών.
16. Εισήγαγε στο Λιβυκό Λεξιλόγιο την λέξη MATHABA, η οποία σήμαινε την συγκέντρωση ανθρώπων με κοινό σκοπό σε ένα μέρος. Η λέξη MATHABA έφερε μαζί αντιστασιακά και επαναστατικά κινήματα από όλο τον πλανήτη ώστε να μοιρασθούν ιδέες, γνώση και πρακτικές αντίστασης. Ως εκ τούτου, ο Καντάφι ανακηρύχτηκε “Τρομοκράτης”. Ο Νέλσον Μαντέλα δημοσίως δήλωσε πως “στις πιο σκοτεινές στιγμές του αγώνα μας, όταν η πλάτη μας ήταν στον τοίχο, ο Μουαμάρ Καντάφι ήταν ο μόνος που στάθηκε δίπλα μας.”

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Συντάγματος επανάληψη

Επειδή ακούω, διαβάζω, κρίνω όσα συνοδοιπόροι, γνώστες και άνθρωποι-κινητές βιβλιοθήκες μοιράζονται μαζί μας, αρκούμαι στο να ξαναφέρω κάμποσα άρθρα του Συντάγματος της πατρίδας μας που οφείλουμε να γνωρίζουμε για να μπορούμε να ψελλίσουμε ότι είμαστε πολίτες υπεύθυνοι και αποφασισμένοι να τηρήσουμε.
Τώρα, όσον αφορά στις κινήσεις των συνδικαλιστών της ΔΕΗ, τις κριτικές που γράφονται, δηλώνω αλληλέγγυα όπως αλληλέγγυα είμαι με οποιαδήποτε κίνηση που σκοπό έχει να καταδείξει την αποφασιστικότητά μας ως λαού να σταματήσουμε την ηθική και όχι μόνο οικονομική εξαθλίωσή μας. Να ορθώσουμε το ανάστημά μας και να σταθούμε ο ένας δίπλα στον άλλον, αρνούμενοι να παίξουμε το παιχνίδι όσων έχουν μάθει το πόσο αποτελεσματική είναι η χρήση του "διαίρει και βασίλευε" για να κρατάνε τους λαούς διασπασμένους σε κομμάτια και να τους "κομματιάζουν" ευκολότερα. Ανοίξτε τα μυαλά σας, την καρδιά σας, την αγκαλιά σας,. τα χείλη σας σε χαμόγελο, το βλέμμα σας σε ελπιδοφόρο σπινθήρισμα αναγνώρισης και δύναμης... όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε. Κι ίσως είναι ο καιρός για να αντιληφθούμε πως τα ψίχουλα που μοιράζονται σε οποιαδήποτε ομάδα εργαζομένων, δεν είναι καν ορατα με γυμνό μάτι μπροστά στα λουκούλεια τραπεζώματα που κάνουν οι κερδοσκόποι και οι τοκογλύφοι ζωών, αξιοπρεπειών, επιβιώσεων και οικονομικής ευμάρειας αυτής της πλάσης.
Άρθρα Ελληνικού Συντάγματος :

1 παρ. 2 Θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία
1 παρ. 3 Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το σύνταγμα.
2 παρ. 1 Ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της πολιτείας 
4 παρ 1 Οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου.
4 παρ. 2 Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις.
4 παρ. 5 Οι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους. 
19 παρ. 1 Έκαστος έχει το δικαίωμα ελευθερίας του λόγου και της καθ’ οιονδήποτε τρόπον εκφράσεως..
19 παρ.  2. Το δικαίωμα τούτου περιλαμβάνει την ελευθερίαν της γνώμης, της λήψεως και μεταδόσεων πληροφοριών και ιδεών άνευ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΣ οιασδήποτε ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΑΡΧΗΣ και ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΣΥΝΟΡΩΝ.
21 παρ. 4  Η απόκτηση κατοικίας από αυτούς που τη στερούνται ή που στεγάζονται ανεπαρκώς αποτελεί αντικείμενο ειδικής φροντίδας του Κράτους.
22 παρ.1 Η εργασία αποτελεί δικαίωμα και προστατεύεται από το κράτος, που μεριμνά για τη δημιουργία συνθηκών απασχόλησης όλων των πολιτών για την ηθική και υλική εξύψωσή τους.
25 παρ.4 Το Κράτος αξιώνει από όλους τους πολίτες την εκπλήρωση του χρέους της κοινωνικής και εθνικής αλληλεγγύης.
52 Η ελεύθερη και ανόθευτη εκδήλωση της λαϊκής θέλησης (…) τελεί υπό την εγγύηση όλων των λειτουργών της Πολιτείας, που έχουν υποχρέωση να τη διασφαλίζουν σε κάθε περίπτωση.
120 παρ.2 Ο σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό (!)...αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων
120 παρ.4 Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.
59 παρ.1 "Οι βουλευτές (...) δίνουν (...) τον ακόλουθο Όρκο: “Ορκίζομαι (...) να υπακούω στο Σύνταγμα και τους νόμους και να εκπληρώνω ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου".


Και να γιατί δεν χρωστάμε με βάση τα άρθρα του Συντάγματός μας : 
28 παρ.2 Για να εξυπηρετηθεί σπουδαίο εθνικό συμφέρον και να προαχθεί η συνεργασία με άλλα κράτη, μπορεί να αναγνωρισθούν, με συνθήκη ή συμφωνία, σε όργανα διεθνών οργανισμών αρμοδιότητες που προβλέπονται από το Σύνταγμα. Για την ψήφιση νόμου που κυρώνει αυτή τη συνθήκη ή συμφωνία ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΠΕΜΠΤΩΝ ΤΟΥ ΟΛΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ. (Γι’ αυτό και δεν το πήγαν στην Βουλή με δεδομένη την άρνηση ψήφου τότε από τη ΝΔούλα).
36 παρ.2 Οι συνθήκες για εμπόριο, φορολογία, οικονομική συνεργασία και συμμετοχή σε διεθνείς οργανισμούς ή ενώσεις, και όσες άλλες περιέχουν παραχωρήσεις για τις οποίες σύμφωνα με άλλες διατάξεις του Συντάγματος, τίποτε δεν μπορεί να οριστεί χωρίς νόμο, ή οι οποίες επιβαρύνουν ατομικά τους Έλληνες, δεν ισχύουν χωρίς τυπικό νόμο που τις κυρώνει".
36 παρ.3 Μυστικά άρθρα συνθήκης δεν μπορούν ποτέ να ανατρέψουν τα φανερά.
36 παρ.4 Η κύρωση διεθνών συνθηκών δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο νομοθετικής εξουσιοδότησης κατά το άρθρο 43 παρ. 2 και 4.
43 παρ.2 Ύστερα από πρόταση του αρμόδιου Υπουργού επιτρέπεται η έκδοση κανονιστικών διαταγμάτων, με ειδική εξουσιοδότηση νόμου και μέσα στα όριά της. Εξουσιοδότηση για έκδοση κανονιστικών πράξεων από άλλα όργανα της διοίκησης επιτρέπεται προκειμένου να ρυθμιστούν ειδικότερα θέματα ή θέματα με τοπικό ενδιαφέρον ή με χαρακτήρα τεχνικό ή λεπτομερειακό.
43 παρ.4 Με νόμους που ψηφίζονται από την Ολομέλεια της Βουλής μπορεί να παρέχεται εξουσιοδότηση έκδοσης κανονιστικών διαταγμάτων για τη ρύθμιση των θεμάτων που καθαρίζονται σ’ αυτούς σε γενικό πλαίσιο. Με τους νόμους αυτούς χαράζονται οι γενικές αρχές και οι κατευθύνσεις της ρύθμισης που πρέπει να ακολουθηθεί και τίθενται χρονικά όρια για τη χρήση της εξουσιοδότησης.
43 παρ.5 Το κατά το άρθρο 72 παράγραφος 1 θέματα της αρμοδιότητας της Ολομέλειας της Βουλής δεν μπορεί να αποτελέσουν αντικείμενο εξουσιοδότησης κατά την προηγούμενη παράγραφο.

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Η ψήφος εμπιστοσύνης για την δικτατορική κυβέρνηση και ποιοι είπαν το όχι:

255 παραμένουν αμετανόητοι δωσίλογοι. Έδωσαν την ψήφο εμπιστοσύνης στην κατά παράνομο τρόπο διορισθείσα κυβέρνηση
Οι "ανεξάρτητοι" Γιώργος Λιάνης, Μιλένα Αποστολάκη, Έλσα Παπαδημητρίου και Σωτήρης Χατζιγάκης είπαν "ναι, ναί, είμαι κι εγώ εδώ, μη με ξεχνάτε!" Και ο Οικονόμου φυσικά δεν πήγε πίσω...

Για την ιστορία και για να μπει δίπλα στα ονόματά τους στη μαύρη λίστα των δωσιλόγων ερωτηματικό είπαν ΟΧΙ:
38 : ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ: Γιάννης Δημαράς, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Σοφία Σακοράφα,
ΠΑΣΟΚ :Χρήστος Κατσούρας (βουλευτής Θεσπρωτίας), Τσετίν Μάντατζης (βουλευτής Ξάνθης
ΝΔ : Καμμένος Πάνος (οι λοιποί κόοοο...τες).
ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ (πλην Γρηγόρη Ψαριανού, ο οποίος απουσίασε... ίσως γιατί είχε διαφορετική άποψη...) δηλαδή ο Φώτης Κουβέλης και ο Νίκος Τσούκαλης.

Από το Αλ Τσαντίρι, θεωρώ ότι το καλύτερο όλων ήταν η Χρύσα!

Όσοι δεν καταφέρατε να το δείτε, απολαύστε το

http://youtu.be/dfY-BJhhqYI και η συνέχειά του :http://youtu.be/micM-UA9330

Αύριο όλοι στο Πολυτεχνείο, στο δικό μας Πολυτεχνείο!!!

Ναι, το δικό μας Πολυτεχνείο! Τέρμα στην καπήλευση από ένθεν κακείθεν! Η γενιά του Πολυτεχνείου δεν είναι ο Παπουτσής, η Δαμανάκη, οι στρατιωτίσκοι που παρίσταναν τους τζάμπα μάγκες (τανκς ενάντια σε άοπλους!). Το Πολυτεχνείο δεν ανήκει στις καρικατούρες που παριστάνουν τους πολιτικους!!! ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΑΣ, ΟΠΩΣ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ! Δεν τα χαρίζουμε, δεν τα ξεπουλάμε! Θα είμαστε εκεί!

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Τα πράγματα είναι απλά. Τόσο απλά! Η Ελλάδα είναι εδώ, ζωντανή και όρθια!

Γράφει ο Δημήτρης Καζάκης
Η νέα κυβέρνηση Λουκά Παπαδήμου αναδείχθηκε υπό συνθήκες που θυμίζουν έντονα την 4η Αυγούστου του 1936. Όπως ο Ι. Μεταξάς κατέλυσε «προσωρινά» τον κοινοβουλευτισμό με την δεδηλωμένη των βενιζελικών και των αντιβενιζελικών κομμάτων, έτσι και ο Λουκάς Παπαδήμος ορίστηκε «μεταβατικός» πρωθυπουργός «εθνικής συνεννόησης» από έναν ανάλογο συνασπισμό προθύμων του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του ΛΑΟΣ και κολαούζων κατά παράβαση του ισχύοντος συντάγματος και του κοινοβουλευτισμού. Υποτίθεται ότι κι αυτός, όπως και ο προκάτοχός του Ι. Μεταξάς, είναι «προσωρινός» και γενικά συνιστά μια «έκτακτη» λύση. Πόσο νομίζετε ότι θα πάρει για να δείξει ότι πρόκειται για αληθινή δικτατορία; Στον Μεταξά πάντως πήρε λίγους μήνες.
Είναι αλήθεια ότι το νέο κυβερνητικό σχήμα «εθνικής συνεννόησης» κυοφορείται εδώ και πολλούς μήνες. Κατ’ απαίτηση πρωτίστως του διευθυντηρίου της ευρωζώνης, των διεθνών τραπεζών και των αγορών. Ο κ. Παπαδήμος, φυσικός εκπρόσωπος των πιο αδίστακτων, κερδοσκοπικών και αντιδραστικών μερίδων του χρηματιστικού κεφαλαίου στην ευρωζώνη, ήρθε για να μείνει. Ήρθε για να εξασφαλίσει την κατά γράμμα επιβολή της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου που προβλέπει την ταχύτατη εκποίηση, την ληστρική εκμετάλλευση και την επίσημη πτώχευση της Ελλάδας υπό καθεστώς αποικιακής κηδεμονίας. Κι αυτό σε συνθήκες εκτεταμένης κοινωνικής αντίστασης. Πόσο νομίζετε ότι θα τους πάρει για να ανακαλύψουν ότι λόγω «εθνικού κινδύνου» ή «εθνικής κρίσης» επιβάλλεται η «προσωρινή» αναστολή διατάξεων του Συντάγματος που αφορούν την ελευθερία των συγκεντρώσεων, των διαδηλώσεων, των απεργιών, κοκ;
Είναι δυνατόν κανείς να νομίζει ότι οι εξελίξεις αυτές είναι μια από τα ίδια; Πόσο ανόητος, ή απατεώνας της πολιτικής πρέπει να είναι κάποιος που δεν μπορεί να αντιληφθεί την κρισιμότητα της στιγμής και συνεχίζει να πολιτεύεται όπως και πριν; Όποιος το κάνει τότε, χωρίς πιθανά να το ξέρει, βάζει πλάτες στις πιο αντιδραστικές και μαύρες εξελίξεις για τον λαό και την χώρα. Τι μπορεί να αντιταχθεί στο σημερινό «μαύρο μέτωπο» της επίσημης πολιτικής; Μόνο η ενότητα του ίδιου του λαού. Κι αυτή επείγει όσο ποτέ άλλοτε. Εδώ δεν χωρούν δισταγμοί, ιδιοτέλειες, προσωπικές ατζέντες και κάθε λογής ιδεοληψίες. Ούτε αποκλεισμοί ιδεολογίας και κομματικής ένταξης.
Αυτό που χρειάζεται να γίνει και μάλιστα επειγόντως είναι η δημιουργία το ταχύτερο δυνατό μιας ευρύτατης συσπείρωσης – εμείς στο ΕΠΑΜ την έχουμε ονομάσει «Μέτωπο του Όχι» – από όλες τις δυνάμεις, συλλογικότητες, προσωπικότητες και οργανώσεις που εναντιώνονται στην συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου. Με σκοπό:
Πρώτο: Να δυναμώσει η πολιτική ανυπακοή του λαού, η οποία πια αποτελεί καθήκον και δικαίωμα που πηγάζει από την ανάγκη υπεράσπισης του συντάγματος και της έννομης τάξης. Πολύ περισσότερο από την στιγμή που οι συνένοχοι της συγκυβέρνησης, υπακούοντας στα αφεντικά τους, επιχειρούν να περάσουν συμφωνίες και δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει στο παρασκήνιο σε βάρος της χώρας και του λαού της. Πρέπει πάσει θυσία να τους προλάβουμε.
Δεύτερο: Να μην επιτρέψουμε στην δοτή κυβέρνηση να κυβερνήσει στην πράξη. Όχι μόνο για να μην επιβάλλει νέα καταστροφικά μέτρα, αλλά για να την εμποδίσουμε να προχωρήσει σε ανοιχτή καταστολή λαϊκών ελευθεριών προκειμένου να εξισορροπήσει την δική της κοινωνική απαξίωση. Γι' αυτό και πρέπει να ενταθεί η παράλυση του κράτους και των βασικών μηχανισμών άσκησης της εξουσίας μέσα από καταλήψεις, στάσεις, κινητοποιήσεις, λευκές απεργίες και κάθε είδους παρακώλυση της κυβερνητικής πολιτικής.
Τρίτο: Να διεκδικήσουμε εδώ και τώρα την ανατροπή του καθεστώτος κατοχής και εκποίησης της χώρας που θεμελιώθηκε με την αρχική Σύμβαση Δανειακής Διευκόλυνσης. Να σταματήσουν αμέσως οι πληρωμές προς τους δανειστές με σκοπό την διαγραφή (μερική ή ολική) του δημόσιου χρέους με βάση τα εθνικά κυριαρχικά συμφέροντα της χώρας και τις προβλέψεις του διεθνούς δικαίου. Να αναθεωρηθούν εκ βάθρων οι σχέσεις της χώρας με την Ευρωπαϊκή Ένωση και την ευρωζώνη ώστε να σταματήσει ο αποικιοκρατικός εξευτελισμός ενός ολόκληρου λαού που έχει μετατραπεί σε εξιλαστήριο θύμα ή πειραματόζωο της κρίσης του ευρώ. Να εθνικοποιηθεί η Τράπεζα της Ελλάδος και οι μεγαλύτερες εγχώριες τράπεζες ώστε να ελεγχθούν τα τραπεζικά ενεργητικά, να αποκαλυφθεί που πήγαν τα χρήματα των λαϊκών αποταμιεύσεων, να ελεγχθεί η κίνηση κεφαλαίων και να φορολογηθεί αναδρομικά η διαφυγή κεφαλαίων στο εξωτερικό, να τιμωρηθεί η σαράφικη και τοκογλυφική πρακτική των τραπεζιτών και να διαγραφούν τα δάνεια των ελληνικών νοικοκυριών που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν. Να τιμωρηθούν όλοι όσοι ευθύνονται για την χρεοκοπία της χώρας, αλλά και για την εκχώρηση της κυριαρχίας της στους ευρωκράτες, τους τραπεζίτες και το ΔΝΤ.
Οι δυνάμεις, οι συλλογικότητες και οι οργανώσεις που θα συμμετάσχουν σ’ αυτή την ευρεία συσπείρωση δεσμεύονται μόνο ως προς το κοινό πλαίσιο. Κατά τ’ άλλα διατηρούν πλήρως την αυτοτέλειά τους τόσο ως προς τον τρόπο συγκρότησης και άσκησης της δικής τους πολιτικής, όσο και της προβολής αυτούσια των δικών τους θέσεων. Κανενός είδους συνένωση ή συγχώνευση δεν απαιτείται πέρα από τις κοινού αποφασισμένες δράσεις στη βάση του κοινού πλαισίου. Πρόκειται για μια συμφωνία κοινής δράσης που δείχνει στην πράξη ποιος στρέφεται ενάντια στο σημερινό «μαύρο μέτωπο» και ποιος πουλάει φούμαρα. Ιδού λοιπόν η Ρόδος, ιδού και το πήδημα!

Δημοσιεύτηκε στον Δρόμο της Αριστεράς, 12/11/2011

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Και ο Δήμος Σικυωνίων πήρε το μέρος των δημοτών του για το χαράτσι!

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (στη συνεδρίαση της Παρασκευής) του Δήμου Σικυωνίων (Κόρινθος) και αυτός ο Δήμος προχωρεί σε εξώδικο για την μη καταβολή του χαρατσιού από την ΔΕΗ. Και αυξάνεται ο αριθμός των δήμων που αποφάσισαν να συνταχθούν με τους δημότες τους και να ορθώσουν το ανάστημά τους στα αντισυνταγματικά μέτρα της κεντρικής εξουσίας!
Συγχαρητήρια στους δημοτικούς συμβούλους και στον Δήμαρχο που πορεύονται μαζί με τους συντοπίτες τους και τους προστατεύουν από την παρανομία της κεντρικής εξουσίας!!!

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Θαμάστε έως τέλους τη γελοιότητα των "εκπροσώπων" του λαού μας στη Βουλή και στην Ευρώπη!!!

Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να κουράσω το μυαλό μου για να γράψω οτιδήποτε παραπάνω. Για τον πρωθυπουργό που επιβάλλουν στο ελληνικό κράτος δικτατορικά, δωσιλογικά, παράνομα και αστοιχείωτα γράφουν τα blogs και οι ιστοσελίδες που δεν έχουν μπει στον υπόγειο οχετό των διαπλεκομένων (υπάρχουν και κάποια μέσα που το "παίζουν" πια αντιστασιακά επειδή χάσανε την εύνοιά τους, αλλά δεν βαριέσαι... όσο ξερνάνε αλήθειες καλό στην ενημέρωση κάνουν).
Στη δοτή και δωσίλογη κυβέρνηση Όλα τα "καλόπαιδα" είναι μαζεμένα...  όλα τα προστατευμένα τσακάλια τους: Βενιζέλος, Γερουλάνος, Πάγκαλος, Πεταλωτής, Παπακωνσταντίνου, Διαμαντοπούλου, Λοβέρδος, Ραγκούσης, Οικονόμου, Σαχινίδης, , Παπουτσής, Ξενογιαννακοπούλου, Χρυσοχοίδης, Σηφουνάκης (θα δώσει η γυναίκα του τα 600 εκ. που χρωστάει στο δημόσιο;), Αβραμόπουλος, Γεωργίου, Δήμας, και έριξαν και λίγο μαϊντανό: Γεωργιάδη, Ρομπόπουλο, Βορίδη, έτσι για να μην μας πνίξει η μπόχα από την αποσύνθεση των πτωματικής κυβέρνησης και του πολιτικού μας συστήματος! Οι υπόλοιποι αποτελούν το απαραίτητο σουβέρ που δεν γνωρίζει την ευτέλειά του παρά μόνο όταν ο γευματίζων σκουπίζει τη λίγδα του στην χαρτοπετσέτα (το σουβέρ) και το πετάει...
Μπήκαν και 6 παραπάνω στην γελοιοδέστερη δικτατορική κυβέρνηση για να αυξηθούν έτσι τα λειτουργικά έξοδα του χρεωκοπημένου κράτους μας!!!. Ορκωμοσία δεν έχει στη Μητρόπολη αλλά στο θεσμικό σπίτι του τσικό αντάρτη Παπούλια... Και να δείτε χαμόγελα και κομπασμός καθώς οι γελοίοι βάδιζαν προς το σπίτι της αντισυνταγματικότητας, της παρανομίας και του εξευτελισμού!!!

Ο ... Ζήκος βέβαια δεν παρευρίσκεται αφού ολοκλήρωσε το έργο του, καρατομώντας την ηγεσία και όχι μόνο των Ενόπλων Δυνάμεών μας. 
Να μην τα ξαναλέμε: Αυτοί βρίσκονται στον αστερισμό της παράνοιας και ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ! Και στον δικό μας αστερισμό θα... αναγκαστούν να προσγειωθούν ανώμαλα!!!
Υ.Γ. Η παρούσα ανάρτηση συντάχθηκε και δημοσιεύεται τηρώντας τα άρθρα του Ελληνικού Συντάγματος : 1 παρ. 2 Θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία
1 παρ. 3 Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το σύνταγμα.
2 παρ. 1 Ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της πολιτείας 
4 παρ 1 Οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου.
4 παρ. 2 Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις.
4 παρ. 5 Οι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους. 
19 παρ. 1 καστος έχει το δικαίωμα ελευθερίας του λόγου και της καθ' οιονδήποτε τρόπον εκφράσεως.
19 παρ.  2. Το δικαίωμα τούτου περιλαμβάνει την ελευθερίαν της γνώμης, της λήψεως και και μεταδόσεων πληροφοριών και ιδεών άνευ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΣ οιασδήποτε ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΑΡΧΗΣ και ανεξαρτήτως συνόρων.
21 παρ. 4  Η απόκτηση κατοικίας από αυτούς που τη στερούνται ή που στεγάζονται ανεπαρκώς αποτελεί αντικείμενο ειδικής φροντίδας του Κράτους
22 παρ.1 Η εργασία αποτελεί δικαίωμα και προστατεύεται από το Κράτος, που μεριμνά για τη δημιουργία συνθηκών απασχόλησης όλων των πολιτών για την ηθική και υλική εξύψωσή τους!
 25 παρ.4 Το Κράτος αξιώνει από όλους τους πολίτες την εκπλήρωση του χρέους της κοινωνικής και εθνικής αλληλεγγύης.
52 Η ελεύθερη και ανόθευτη εκδήλωση της λαϊκής θέλησης (...) τελεί υπό την εγγύηση όλων των λειτουργών της Πολιτείας, που έχουν υποχρέωση να τη διασφαλίζουν σε κάθε περίπτωση.
120 παρ.2 Ο σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό (!)...αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων
120 παρ.4 Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.
59 παρ. 1 "Οι βουλευτές (...) δίνουν (...) τον ακόλουθο Όρκο: “Ορκίζομαι (...) να υπακούω στο Σύνταγμα και τους νόμους και να εκπληρώνω ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου". 

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Θαμάστε έως τέλους την γελοιότητα των "εκπροσώπων" του λαού μας στην Βουλή

Ο κ. Γείτονας εκνευρισμένος στη ΝΕΤ... Γιατί; Δεν ήταν αυτός που ψήφισε ναι, πριν από λίγα τέρμενα, και έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης σε μια κυβέρνηση ανδρείκελο που δήλωνε ότι θα παραιτηθεί; Δεν ήταν αυτός που υπεραμυνόταν δωσίλογων συμφωνιών, μνημονίων και μνημοσύνων του ελληνικής κυριαρχίας και του λαού μας; Τι τον εκνεύρισε τώρα; Το ότι το ανδρείκελο τους περιγελά έως τέλους όπως και όλους τους θεσμούς και τα άρθρα του Συντάγματος, τοποθετώντας δικτατορικά μια κυβέρνηση χωρίς την ψήφο του λαού, και δεν τους δίνει κάτι τις για να το παίζουν γνώστες στο γυαλί; Ντροπή και όνειδος αποτελείτε για την Ελλάδα, κύριε Γείτονα... και το κύριε δεν το χρησιμοποιώ ως προσφώνηση ευγενείας αλλά με τον τρόπο που ο λαός το χρησιμοποιεί ενίοτε: ως κοροϊδευτικός τίτλος χαρτογιακάδων και ανίκανων υπανθρώπων που οι ίδιοι θεωρούν ότι αξίζουν κάτι.. Κύριε μηχανικέ, που λειτουργούσατε πάντα με βάση τη λογική!!
ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ! Kάθονται σαν τις κότες και περιμένουν να μάθουν ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός της χώρας! Οι εκλεγμένοι περιμένουν να μάθουν τον δοτό πρωθυπουργό ενώ παίζονται και πάλι τα ελεεινά και τρισάθλια χρηματιστηριακά παιχνίδια (που πιθανά παίρνουν μέρος και οι ίδιοι...) και άρχισε το ρίξιμο στον γκρεμό και των υπολοίπων λαών (Ιταλία), ο "αρχηγός" πάει να πιει το χυμό του λίγο πιο κει και χαμογελάει μάλιστα... Γιατί να μην χαμογελάει; Εξευτέλισε όλους τους θεσμούς, όλα τα άρθρα του Συντάγματος, όλους τους βολευτές, τον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας, την υπόσταση και την αξιοπρέπεια του λαού μας, την υπόσταση της ίδιας μας της χώρας!!! Μιας χώρας που κατάφερε να επιζήσει έστω και κατ' όνομα για χιλιάδες χρόνια!!! Ξεφτιλισμένα οντάρια, υβρίδια, ελεεινοί και τρισάθλια "καγκουρώ" (όπως μας έχει αποκαλέσει όλους ο δωσίλογος αρχηγός σας)!!! Όλοι εσείς οι οσφυοκάμπτες, τύπου Γείτονα, έχετε συνειδητοποιήσει ότι έχετε υπογράψει τη θανατική μαρτυρική σας καταδίκη; Δικάζεστε και καταδικάζεστε, υπερφίαλα τίποτα, γιατί αυτή τη στιγμή λειτουργεί το λαϊκό δικαστήριο και αντί της απολογίας σας και της συντριβής σας ενώπιόν του αποφασίσατε να παίξετε λάθος ρόλο μπροστά στο σώμα των ενόρκων! Γιατί οι ένορκοι είναι αυτή τη στιγμή όλος ο ελληνικός λαός! Αναμείνατε την ποινή! Γιατί την καταδίκη την έχουμε ήδη προσυπογράψει! Και θα δείτε πώς τιμούμε εμείς τις υπογραφές μας!!!
και δεν ξεχνιόμαστε:
Υ.Γ. Η παρούσα ανάρτηση συντάχθηκε και δημοσιεύεται τηρώντας τα άρθρα του Ελληνικού Συντάγματος : 1 παρ. 2 Θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία
1 παρ. 3 Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το σύνταγμα.
2 παρ. 1 Ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της πολιτείας 
4 παρ 1 Οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου.
4 παρ. 2 Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις.
4 παρ. 5 Οι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους. 
19 παρ. 1 καστος έχει το δικαίωμα ελευθερίας του λόγου και της καθ' οιονδήποτε τρόπον εκφράσεως.
19 παρ.  2. Το δικαίωμα τούτου περιλαμβάνει την ελευθερίαν της γνώμης, της λήψεως και και μεταδόσεων πληροφοριών και ιδεών άνευ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΣ οιασδήποτε ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΑΡΧΗΣ και ανεξαρτήτως συνόρων.
21 παρ. 4  Η απόκτηση κατοικίας από αυτούς που τη στερούνται ή που στεγάζονται ανεπαρκώς αποτελεί αντικείμενο ειδικής φροντίδας του Κράτους
22 παρ.1 Η εργασία αποτελεί δικαίωμα και προστατεύεται από το Κράτος, που μεριμνά για τη δημιουργία συνθηκών απασχόλησης όλων των πολιτών για την ηθική και υλική εξύψωσή τους!
 25 παρ.4 Το Κράτος αξιώνει από όλους τους πολίτες την εκπλήρωση του χρέους της κοινωνικής και εθνικής αλληλεγγύης.
52 Η ελεύθερη και ανόθευτη εκδήλωση της λαϊκής θέλησης (...) τελεί υπό την εγγύηση όλων των λειτουργών της Πολιτείας, που έχουν υποχρέωση να τη διασφαλίζουν σε κάθε περίπτωση.
120 παρ.2 Ο σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό (!)...αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων
120 παρ.4 Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.
59 παρ. 1 "Οι βουλευτές (...) δίνουν (...) τον ακόλουθο Όρκο: “Ορκίζομαι (...) να υπακούω στο Σύνταγμα και τους νόμους και να εκπληρώνω ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου". 

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Οι Έλληνες είναι εδώ!

Ο τίτλος της ανάρτησης έχει σχέση με τα όσα θεατρικά αναφέρονται διά στόματος Σαρκοζί: "Λεφτά τέλος για τους Έλληνες!". Προφανώς δεν έχει κατανοήσει ο μεσιέ ότι το ίδιο τους έχουν βροντοφωνάξει ήδη οι Έλληνες από τις πλατείες και τις παρελάσεις: "Λεφτά τέλος από τους Έλληνες! Αρκετά μας ρουφήξατε! Όσο κι αν τα σχέδια επί χάρτου των αφεντάδων σας συνεχίζουν να πραγματοποιούνται με την βοήθεια του ξεπουλημένων εκπροσώπων του πολιτικού συστήματος της Ελλάδας μας εμείς είμαστε οι ιδιοκτήτες αυτού του τόπου και σας προειδοποιούμε ότι από δω δεν θα πάρετε τίποτε άλλο παρά μόνο τα κουφάρια των δωσίλογων!!!"

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Καιρός να πάψουν οι προειδοποιήσεις!!!

Επειδή είναι απύθμενο το θράσος και η γελοιότητά τους είναι καιρός να σοβαρευτούμε... Να προχωρήσουμε στην οριστική και αμετάκλητη αποχώρηση των γελοίων υβριδίων που θεωρούν ότι έχουν κάποιο ποσοστό ανθρωπίνου όντος στο DNA τους! 153 γελοία αντικείμενα λίγες ώρες πριν έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης σε μία κυβέρνηση που σήμερα παραιτήθηκε για το "γενικό καλό"!!! Λοιπόν, όπως αντιλαμβάνεστε και από την λιτή ανακοίνωση της Προεδρίας αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να υπογραφεί η θανατική μας καταδίκη ΑΜΕΣΑ μιας και στους όρους της 26ης Οκτωβρίου χάνεται ακόμα και η ευκαιρία γυρίζοντας σε δικό μας νόμισμα να διαθέτει την ελπίδα αυτός ο τρόπος να συνεχίσει την ύπαρξή του... Επειδή υπάρχουν πια πολλοί περισσότεροι αγανακτισμένοι και οργισμένοι με αυτό το καραγκιοζιλίκι, καθότι οι Έλληνες ουδεμία σχέση έχουν με αυτά τα ανδρείκελα, καιρός είναι η οργή και η αγανάκτηση να αναγκάσει τις κότες, τους κοκορίσκους, τα λαμόγια, τους λαγούς, τις ύαινες, τους μπούφους, τα πάσης φύσεως ερπετά, τους ξεπουλητάδες, να κρυφτούν στα λαγούμια τους τρέμοντας! 
Είμαστε οι πολλοί πάρτε το είδηση!!! ΝΥΝ ΥΠΕΡ ΠΑΝΤΩΝ Ο ΑΓΩΝ! ΑΤΣΑΛΩΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ: Ή ΑΥΤΟΙ Ή ΕΜΕΙΣ!
Κοιτάξτε πόσο αισχρή είναι η απόφασή τους! Ακόμη και την επέτειο του ΟΧΙ, την ηρωική άρνηση του λαού μας θα την μαυρίσουν με αυτήν την αποφράδα ημέρα... στους επόμενους αιώνες! Κοιτάξτε το άτομο που άρχισαν τα παπαγαλάκια να δίνουν για τον αυριανό πρωθυπουργό! Ψάξτε να δείτε ποιος είναι ο κ. Παπαδήμας. Τι θα στηρίξει, ποιον το συμφέρον θα κοιτάξει! Είναι πόλεμος, το καταλαβαίνετε; Και ήδη η Πέμπτη Φάλαγγα έχει πιάσει όλα τα πόστα!
Κοιτάξτε που δεν πρόφεραν ούτε λέξη έστω και τυπική μέσα σε όλη αυτή την εμετική δοσίλογη πολιτική και όχι μόνο: δίνουν διαταγές δημόσια οι ξένοι και ούτε καν δηλώνουν στα μέσα ενημέρωσης ότι η κ. Μέρκελ και ο κ. Σαρκοζί καλά θα κάνουν να ασχολούνται και να δίνουν διαταγές σε αυτούς που τους εξέλεξαν!!!
Όποιος εξακολουθήσει να κάθεται στο σπίτι του και να περιμένει, θα είναι άξιος της μοίρα του... Τα παιδιά και οι απογονοί του όμως τι θα φταίνε για τον Εφιάλτη που θα βιώσουν;

Ο κύριος Σόρος...

Ο κ. Σόρος έφη ότι στην Ελλάδα δρουν καταστροφικές δυνάμεις... και αυτές οι δυνάμεις ωθούν για την επιστροφή στη δραχμή ... Το είπε ο Σόρος, οπότε, νομίζω, ότι θα πρέπει να βγούμε στους δρόμους για να απαιτήσουμε την επιστροφή στη δραχμή!!!

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

153 κότες... σ' ένα κοτέτσι που το λένε Βουλή και τον κόκορα ΓΑΠ...

Μην ξεχάσετε να σημειώσετε τα ονόματα... είναι απαραίτητο γιατί με τα μέτρα που θα έρθουν και με βάση τα δίκτυα αλληλεγγύης πρέπει να έχουμε υπόψη μας πού θα υπάρχει τροφή... και οι κότες μπορεί να μην το γνωρίζουν αλλά τις ταίζουν το καλαμπόκι για να φαγωθούν!!!
Ντροπή τους! Αλλά θα μου πείτε κότες είναι, τι να ξέρουν από ντροπή, τιμή, αξιοπρέπεια και ήθος οι χοντρόπετσες κότες; Είτε κουρνιάζουν σε κοτέτσια είτε σε Βουλές γεννάνε αυγά που ενίοτε λέγονται και ψήφοι στήριξης και προδοσίας!! Και το μέλλον τους είναι σύντομο και προδιαγεγραμμένο!!!

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Πέθανε ο Κώστας Τζιαντζής

Για όσους δεν τον ξέρουν υπήρξε ένας από τους πατριώτες που ίδρυσαν το Νέο Αριστερό Ρεύμα (ΝΑΡ) όταν αποχώρησε μαζί με άλλους 15 από το ΚΚΕ. Αγωνιστής από την εποχή της χούντας. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους φίλους, τους συνοδοιπόρους και την πατρίδα του... 
http://seisaxthia.blogspot.com/2011/11/blog-post_5800.html

Το νού σας... κρίση, σχόλια, σχολιανά, κρίσεις εν μέσω της κρίσης, λόγια, λόγια, λόγια...

Δεν ωφελεί να γράψω τίποτε γι' αυτόν τον συφερτό γεγονότων που θυμίζει χιονοστιβάδα. Υπάρχουν κάποιοι έγκριτοι δημοσιογράφοι να μεταφέρουν τις ειδήσεις και ακόμα περισσότερα blog και ιστοσελίδες που τα καταφέρνουν περίφημα να μας ενημερώνουν.
Το μόνο που θέλω να μοιραστώ μαζί σας είναι η νηφαλιότητα και η παρατήρηση, η κριτική ανάλυση των όσων συμβαίνουν και η περαιτέρω επίπονη διαδικασία της δικής μας κρίσης.
Σας θυμίζω όμως πως τίποτε δεν γίνεται τυχαία... πέρα από τη μεταφυσική έννοια αυτής της δήλωσης υπάρχει και η πιο απτή.
Ο ΓΑΠ και ο Γαφ (άλλως Μπένι) γυρίζουν πανηγυρίζοντας για κάποια συμφωνία κουρέματος και οσονούπω ο ΓΑΠ "αποφασίζει" να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης (που όπως λέγεται ότι είπε ο Γαφ γνώριζε) και την διενέργεια δημοψηφίσματος (που διαρρέει ο Γαφ ότι δεν γνώριζε). Οι τύποι που έχουν χαρακτηριστεί ως ακόλουθοί του δηλώνουν διαφωνία για το δημοψήφισμα και ήδη η Μιλένα ανεξαρτητοποιείται. Η Βάσω μιλάει πλέον για χρεωκοπία και ανάγκη κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας για να μην χαθεί το πακέτο (ξέρετε ποιο πακέτο εκείνη η 6η δόση που θα ματαπάει σ' αυτούς που υποτίθεται για την ψυχή της μάνας τους μας δάνεισαν προκειμένου να πάρουν ακόμα και το τομάρι μας εκτός από την χώρα μας ολόκληρη σε τιμή ξεπουλήματος), ο Σαμαράς πιάστηκε στον ύπνο και ψάχνουν για το τι ενέργειες μπορούν να κάνουν εκτός από το να παρακαλάνε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αρθεί στο ύψος της θέσης του, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ γράφουν επιστολές, κοινοποιούν επιστολές, τα χρηματιστήρια εν Ευρώπη πέφτουν, τα σπρέντια ανεβαίνουν σε δυσθεώρητο ύψος, το  ΚΥΣΕΑ ξεκίνησε απόψε κρίσεις, εν μέσω της κρίσης, με τον Μπεγλίτη να αλλάζει όλη την ηγεσία Ενόπλων Δυνάμεων. (Τυχαίο κι αυτό, τώρα που δεν ξέρει αν θα είναι αύριο υπουργός; Τι φοβάται ή τι προσπαθεί να ολοκληρώσει;), έκτακτο υπουργικό συμβούλιο (χωρίς τον Γαφ;) έκτακτες συνεδριάσεις στην Ευρώπη (για να συζητήσουν και να αποφασίσουν τι;) σχόλια, σχολιασμοί, σχολιανά από "περίοπτους" παράγοντες του κόσμου... τι παίζεται, μπρε φίλοι, πάλι στην πλάτη μας; στην πλάτη πρωτίστως ημών των Ελλήνων και των υπόλοιπων λαών και εθνών;
Αναμείνατε σκεπτόμενοι.... ενόσω το ΚΚΕ βιάστηκε να μας προσκαλέσει να μαζευτούμε στη συγκέντρωσή του την Παρασκευή και να ενταχθούμε στις γραμμές του!
Αναμείνατε σκεπτόμενοι... καθώς ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ μου έλυσε την απορία για το πού κατοικεί η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτικών διαττόντων αστέρων του Κοινοβουλίου : ανέφερε ότι βρίσκονται στον αστερισμό του παραλόγου!!! Τώρα εξηγούνται όλα! Είναι ο αστερισμός που ακόμη τα αστεροσκοπεία δεν έχουν καταφέρει να τον διακρίνουν...
Λοιπόν, φίλοι, μη μασάτε! Νηφάλιοι, αποφασισμένοι να μην μας καπελώσουν και να μην παίξουν κι άλλο παιχνίδι στις πλάτες μας!!!

Γιατί υπάρχουν και καλά νέα

Η Παλαιστίνη από σήμερα είναι πλήρες μέλος της Unesco μετά την ψηφοφορία στη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι, έπειτα από αίτημα που είχε καταθέσει η Παλαιστινιακή Αρχή. Οι νταβατζήδες των ανά των κόσμο δημοκρατιών, οι ΗΠΑ (όπως και το Ισραήλ) καταψήφισαν την απόφαση και ανακοίνωσαν πως θα αναστείλουν τη χρηματοδότησή τους προς τον Οργανισμό. Η Ελλάδα ευτυχώς ψήφισε υπέρ...

Όλοι μαζί στην ουσία και όχι στα λόγια! Να αλλάξει η κατάσταση αλλά να μην είναι η άλλη όψη του ίδιου συστήματος!


Καλό μήνα!
Κι επειδή αυτός ο μήνας θα έχει αρκετό ενδιαφέρον, είπα σήμερα να σοβαρευτώ μιας και τη χθεσινή νύχτα γέλασα μέχρι δακρύων παρακολουθώντας την παράσταση που έδωσαν κάποιος πρωθυπουργός, κάποιος υπουργός οικονομικών, κάποιοι κλακαδόροι, σε κάποια αίθουσα ενός θεάτρου που χτίστηκε για να είναι Κοινοβούλιο.
Άρχισε επιτέλους μεγάλο κομμάτι του λαού μας να αντιλαμβάνεται ότι το μέλλον που ο καθένας είχε πολύ αισιόδοξα φτιάξει, στον ύπνο και στο ξύπνιο του, καταβαραθρώθηκε από το βάρος των πλαστικών κομματικών σημαιών, των κλεμμένων ψήφων και συναινέσεων από τα πολιτικά κόμματα που, καρκινοβατώντας, υπόσχονταν «ότι υπάρχουν λεφτά», ότι θα υπάρξει κάθαρση, ότι θα διορθώσουν τα κακώς κείμενα που από τον προηγούμενο αιώνα.
Εξετάζοντας τις ομάδες στις οποίες μπορεί να διακριθεί ο λαός μας, χωρίς να μπω στη διαδικασία ενδελεχούς μελέτης, κατέληξα στα όσα θα διαβάσετε παρακάτω (λυπάμαι που και πάλι η ανάρτηση είναι μεγάλη αλλά τα έχουμε ξαναπεί: οι τηλεγραφικές σκέψεις είναι γι’ αυτούς που αρέσκονται στα σποτ των διαφημίσεων).  Ο λαός, λοιπόν, κατά τη φτωχή και αρκούντως επιπόλαιη άποψή μου, μπορεί να "ομαδοποιηθεί" ως εξής:
1.      Από πολίτες που εργάζονται εντίμως (αυτοί δηλαδή που παίρνουν ένα μισθό, τους παρακρατούνται όσα αναλογούν στα ταμεία ασφάλισής τους και προκαταβάλουν τους φόρους), από πολίτες που αποφάσισαν να ανοίξουν μια μικροεπιχείρηση (μικρομάγαζο, μικροβιοτεχνία) και πληρώνουν τους μισθούς των εργαζομένων τους, αποδίδουν τα ποσά που αναλογούν στα ταμεία ασφάλισης τόσο στο ποσοστό που αναλογεί στους ίδιους αλλά και τα χρήματα που έχουν παρακρατήσει από τους εργαζόμενους [είναι ενδιαφέρον ότι το κράτος, από παλαιοτάτων χρόνων, κάνει έκπτωση επί των οφειλών των διάφορων επιχειρηματιών στο ΙΚΑ τη στιγμή που η μη απόδοση των παρακρατούμενων ποσών (από τους εργαζόμενους) αλλά και του εισπραχθέντος, από τους πελάτες, ΦΠΑ αποτελεί ποινική πράξη. Είναι κατάχρηση. Και το κράτος αποδέχεται την παρανομία κάνοντας σκόντο προκειμένου να πείσει τους παραβάτες να δώσουν κατιτίς αφού για χρόνια και χρόνια τα χρησιμοποιούν, τα αβγατίζουν, τα ξοδεύουν για την πάρτη τους].
2.    Μετά είναι οι πολίτες που έχουν συναλλαγές με τις «παράγκες» των κομμάτων και ευελπιστούν ότι ο «δικός» τους κάτι θα κάνει γι’ αυτούς, θα περάσει κάποιο αρθράκι σε νόμους, θα παριστάνει τον κουτό όταν θα ανακαλύπτονται οι παραβατικές πράξεις τους και θα καταχωνιάζει τα χαρτιά σε κάποιο αραχνιασμένο συρτάρι.
Σε αυτήν την κατηγορία ανήκουν και οι πολίτες που περιμένουν να βολευτούν οι ίδιοι, οι συγγενείς τους, τα παιδιά τους, τα δισέγγονά τους στο δημόσιο (που το βάφτισαν πια Κρατικό) ή σε κάποια επιχείρηση που έχει συνάψει «ισχυρούς» δεσμούς με τους ξεπουλημένους εκπροσώπους του πολιτικού μας συστήματος... Ξεπουλούν την αξιοπρέπειά τους για ολίγα αργύρια που θα λαμβάνουν ως μισθό… για τα μπόλικα αργύρια που θα τα φορτώνουν σε off shore εταιρείες, σε τραπεζικούς λογαριασμούς στο εξωτερικό, στο στοίβαγμα περιουσιακών στοιχείων…
3.     Μετά έρχονται οι βολεμένοι "πολίτες". Αυτοί που έχουν βρει μια «τρούπα» να χώσουν το κεφάλι τους και ως στρουθοκάμηλοι αρνούνται να δουν το τι γίνεται γύρω τους… (οι μανδαρίνοι κάθε εξουσίας) και κυρίως πίσω τους καθώς τα οπίσθιά τους είναι εκτεθειμένα σε οποιασδήποτε φύσεως επίθεση! Σ’ αυτήν την κατηγορία περιλαμβάνονται οι κουτοπόνηροι (οι «άσε να δούμε πού θα γύρει το πράγμα») και όσοι έχουν γαλουγηθεί με τη ρήσεις: «Κοίτα την πάρτη σου, από πίτα που δεν τρως τι σε νοιάζει κι αν καεί, καλούτσικα να περνάμε εμείς κι άσε τους άλλους να πεθάνουν, σκάσε και κολύμπα».
     Σειρά έχουν οι εκ παραδόσεως οσφυοκάμπτες… οι παρατρεχάμενοι και οι χρήζοντες θεραπεία ψυχολογική καθώς ανέπτυξαν το σύνδρομο της αναξιότητάς τους στο σύνδρομο του «ισχυρού γίγαντα» (μόλις καθίσουν σε οποιοδήποτε θώκο στον οποίο γαντζώνονται με νύχια και με δόντια), γιατί αντιλαμβάνονται ότι δεν υφίστανται ως άτομα αλλά ως «καρέκλες» και γι’ αυτό παλεύουν για την «καρέκλα» (ενίοτε τους αναφέρουν ως καρεκλοκένταυρους).
5.   Να μην ξεχάσω και τους «φελλούς»! Πολύ επικίνδυνο είδος! Σ’ όλη την πορεία της ζωής τους φρόντισαν να μην προσπαθήσουν οι ίδιοι για τίποτε (τρώνε από τα έτοιμα των άλλων, περνούν τις τάξεις κάνοντας σκονάκια ή κλέβοντας από τις κόλλες των συμμαθητών τους, γλύφουν τους καθηγητές τους, κλέβουν τις ιδέες των άλλων, αναρριχώνται χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε, μα οποιοδήποτε, μέσο κι έχουν βλέμμα βοοειδούς ή αλεποειδούς. Αποτελούν υπόδειγμα καταναλωτικού όντος, τσακίζουν τα «in» ντυσίματα και έχουν μάθει παπαγαλία καμιά δεκαριά τσιτάτα για να ανταπεξέρχονται σε συζητήσεις. Σ’ αυτήν την κατηγοριοποίηση βρίσκονται οι δημοσιογράφοι-παπαγαλάκια αλλά και τα «μπαχαλάκια». Αυτοί οι δήθεν «επαναστάτες». ΠΡΟΣΟΧΗ! Δεν μιλάω για τους αναρχικούς, είμαι ξεκάθαρη: μιλάω για τους μπαχαλάκηδες. Αυτούς που όταν αναγνωρίζεται η κενότητά τους αρχίζουν να κραυγάζουν άναρθρα, να προσπαθούν να μετακινήσουν το θέμα της συζήτησης ή της πράξης σε άλλα πεδία.
6.   Και το απαύγασμα, βέβαια, όλων των παραπάνω είναι οι πολίτες που βρίσκονται πίσω από τη σκηνή, αυτοί που κινούν τα νήματα, που ψιθυρίζουν σε πολιτικούς και δήθεν «αυθεντίες» το τι θα πρέπει να δηλώνουν, να συζητάνε, να υποστηρίζουν, να στηρίζουν, να γκρεμίζουν, να ψηφίζουν.
Όπως αντιλαμβάνεστε, φίλοι, σκούρα τα πράματα. Έχουμε ορθώσει το ανάστημά μας και προσπαθούμε να μην απεμποληθεί η εθνική μας κυριαρχία και ανεξαρτησία, η αξιοπρέπειά μας ως έθνος και δείγμα ανθρώπου, αλλά βρισκόμαστε κυκλωμένοι από γιαλαντζί ήρωες, αγωνιστές, δημοκράτες και ευνομούμενους πολίτες, μαριονέτες, ψοφίμια, τσακάλια, γύπες, κοράκια, κοριούς, τσιμπούρια, σκουλήκια, κουνούπια, μύγες, φελλούς, σκουπίδια….  
Προκειμένου να μην γίνει και αυτός ο αγώνας βορά των παραπάνω δεν αρκεί η μάχη με το γερμανικό, γαλλικό, αγγλικό, αμερικανικό, κινεζικό και εβραϊκό κατεστημένο (και ότι κρύβεται πίσω από αυτά)… χρειάζεται να πολεμήσουμε και τον μηχανισμό που βοήθησε να λειτουργήσει αυτό το σύστημα αερολογίας, αναξιοκρατίας, δοσιλογίας, εκμαυλισμού, καταστολής, παρανομίας, προδοσίας, ψευτοδημοκρατίας!
Και η απόδοση δικαιοσύνης πρέπει να είναι ανάλογη με το ποσοστό ευθύνης του καθενός. Είμαστε όλοι μαζί, αλλά συγχωροχάρτια έδιναν οι πάπες του μεσαίωνα και εμείς βρισκόμαστε στον 21ο αιώνα.
Κι όταν αναφέρομαι στην απόδοση δικαιοσύνης εννοώ και την αναγνώριση από τον καθένα των «εγκληματικών» του πράξεων και την επανίδρυση του εαυτού του! Όσοι όντως θέλουν να υπάρχει εθνική κυριαρχία και ανεξαρτησία, αυτοσεβασμός και αξιοπρέπεια οφείλει να ξεκαθαρίσει στον εαυτούλη του πως με την αλλαγή της πολιτικής κατάστασης θα έχει ήδη αλλάξει ο ίδιος. Η  πληρωμή του εργάτη που παίρνει να του σκάψει το χωράφι ή να του καθαρίσει το σπίτι δεν θα στηρίζεται στην ανάγκη και την πείνα αυτού του συνανθρώπου του για να του δώσει πενταροδεκάρες και να μην πληρώσει τα ένσημά του… δεν θα αλλοιώσει τη βενζίνη για να ανεβάσει το κέρδος του, δεν θα χρεώσει τον καφέ 500% πάνω από το κόστος του, δεν θα πουλήσει οποιοδήποτε προϊόν ή εργασία του πάνω και έξω από οποιαδήποτε λογική.
Αλληλεγγύη και αγώνας δεν σημαίνει μόνο να χαρίζω ότι δεν χρειάζομαι ή μου πιάνει τόπο ή να στέκομαι στην πλατεία και ενίοτε να πετάω πέτρες… Αλληλεγγύη σημαίνει πως μοιράζομαι ακόμη και απ’ το υστέρημά μου γιατί ο άνθρωπος που βρίσκεται τώρα σε δεινή κατάσταση είναι μέρος του εαυτού μου! Είμαι εγώ ο ίδιος! Είναι το αποτέλεσμα των πράξεών μου ή της απραξίας μου στο πέρασμα των αιώνων και γι’ αυτό είμαι υποχρεωμένος να διορθώσω εμπράκτως αυτό το λάθος μου και όχι στα λόγια!
Αυτά για σήμερα…
Και, πού είστε, μην ξεχνιόμαστε παρακάτω υπάρχουν τα άρθρα που οφείλουμε να γνωρίζουμε γιατί τα αυτονόητα δικαιώματά μας και οι υποχρεώσεις των κυβερνώντων αναφέρονται στο Σύνταγμα (πρόσθεσα κι άλλα άρθρα για τους καλούς μελετητές):
Η παρούσα ανάρτηση συντάχθηκε και δημοσιεύεται τηρώντας τα άρθρα του Ελληνικού Συντάγματος : 1 παρ. 2 Θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία
1 παρ. 3 Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το σύνταγμα.
2 παρ. 1 Ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν την πρωταρχική της πολιτείας 
4 παρ 1 Οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου.
4 παρ. 2 Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις.
4 παρ. 5 Οι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους. 
19 παρ. 1 καστος έχει το δικαίωμα ελευθερίας του λόγου και της καθ' οιονδήποτε τρόπον εκφράσεως.
19 παρ.  2. Το δικαίωμα τούτου περιλαμβάνει την ελευθερίαν της γνώμης, της λήψεως και και μεταδόσεων πληροφοριών και ιδεών άνευ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΣ οιασδήποτε ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΑΡΧΗΣ και ανεξαρτήτως συνόρων.
21 παρ. 4  Η απόκτηση κατοικίας από αυτούς που τη στερούνται ή που στεγάζονται ανεπαρκώς αποτελεί αντικείμενο ειδικής φροντίδας του Κράτους
22 παρ.1 Η εργασία αποτελεί δικαίωμα και προστατεύεται από το Κράτος, που μεριμνά για τη δημιουργία συνθηκών απασχόλησης όλων των πολιτών για την ηθική και υλική εξύψωσή τους!
 25 παρ.4 Το Κράτος αξιώνει από όλους τους πολίτες την εκπλήρωση του χρέους της κοινωνικής και εθνικής αλληλεγγύης.
52 Η ελεύθερη και ανόθευτη εκδήλωση της λαϊκής θέλησης (...) τελεί υπό την εγγύηση όλων των λειτουργών της Πολιτείας, που έχουν υποχρέωση να τη διασφαλίζουν σε κάθε περίπτωση.
120 παρ.2 Ο σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό (!)...αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων
120 παρ.4 Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.
59 παρ. 1 "Οι βουλευτές (...) δίνουν (...) τον ακόλουθο Όρκο: “Ορκίζομαι (...) να υπακούω στο Σύνταγμα και τους νόμους και να εκπληρώνω ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου".