Ευχολόγια-Ευχαριστίες

Έρρωσθε κι ευδαιμονείτε!!!
Ευχαριστώ φίλους και συμπορευτές για την επίσκεψη στο καταφύγιό μου. Συμβουλές, παραινέσεις, οδηγίες ευπρόσδεκτες.
Η μόνη αποδεκτή πίστη εδώ: "Η ακλόνητη πίστη μας σε μία πεποίθηση δημιουργεί ένα μοντέλο του κόσμου το οποίο μας προκαλεί νοητική δυσλειτουργία" (Mark Joyner). .
Παράκληση : οι απόψεις που θα μοιραστείτε εδώ οφείλουν ν' αντέχουν στην ευθύνη της γλωσσικής μας κληρονομιάς (: Λέξεις που ασεβούν πάνω σ' αυτήν την κληρονομιά είναι μη αποδεκτές). Η γλώσσα μας παρέχει τη δυνατότητα έκφρασης διαθέσεων και συναισθημάτων οπότε θεωρώ θλιβερή ένδεια τη χρήση κακόηχων και μονότονων εκφράσεων. Δείτε το σαν μια προσωπική πρόκληση!

Η κυκλοφορία εδώ είναι ελεύθερη σε όσους ατενίζουν τον εαυτό τους και τους άλλους στα μάτια. Απαγορεύεται η είσοδος σε οσφυοκάμπτες, διαθέτοντες μυαλό δομημένο σε κουτιά-κελιά, απόλυτους. Καλοδεχούμενοι οι σεβόμενοι τον εαυτό τους (δηλ. οι χαμογελώντες από το βάθους καρδίας, νόησης, οι καλοδιάθετοι μέρα-νύχτα, οι διαθέτοντες το δάκρυ το λυτρωτικό, το γέλιο και ουχί το γελοίο. Οι σεβόμενοι ζώα, φυτά, γήινους, εξωγήινους, το κρύο, τη ζέστη, τη βροχή, το χιόνι, τη θάλασσα, το βουνό, τον κόκκο της άμμου.
Αν, όλως τυχαίως, έχετε και μια παθιασμένη σχέση με τα βιβλία θα περάσουμε καταπληκτικά!

Αναγνώστες

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Το νού σας... κρίση, σχόλια, σχολιανά, κρίσεις εν μέσω της κρίσης, λόγια, λόγια, λόγια...

Δεν ωφελεί να γράψω τίποτε γι' αυτόν τον συφερτό γεγονότων που θυμίζει χιονοστιβάδα. Υπάρχουν κάποιοι έγκριτοι δημοσιογράφοι να μεταφέρουν τις ειδήσεις και ακόμα περισσότερα blog και ιστοσελίδες που τα καταφέρνουν περίφημα να μας ενημερώνουν.
Το μόνο που θέλω να μοιραστώ μαζί σας είναι η νηφαλιότητα και η παρατήρηση, η κριτική ανάλυση των όσων συμβαίνουν και η περαιτέρω επίπονη διαδικασία της δικής μας κρίσης.
Σας θυμίζω όμως πως τίποτε δεν γίνεται τυχαία... πέρα από τη μεταφυσική έννοια αυτής της δήλωσης υπάρχει και η πιο απτή.
Ο ΓΑΠ και ο Γαφ (άλλως Μπένι) γυρίζουν πανηγυρίζοντας για κάποια συμφωνία κουρέματος και οσονούπω ο ΓΑΠ "αποφασίζει" να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης (που όπως λέγεται ότι είπε ο Γαφ γνώριζε) και την διενέργεια δημοψηφίσματος (που διαρρέει ο Γαφ ότι δεν γνώριζε). Οι τύποι που έχουν χαρακτηριστεί ως ακόλουθοί του δηλώνουν διαφωνία για το δημοψήφισμα και ήδη η Μιλένα ανεξαρτητοποιείται. Η Βάσω μιλάει πλέον για χρεωκοπία και ανάγκη κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας για να μην χαθεί το πακέτο (ξέρετε ποιο πακέτο εκείνη η 6η δόση που θα ματαπάει σ' αυτούς που υποτίθεται για την ψυχή της μάνας τους μας δάνεισαν προκειμένου να πάρουν ακόμα και το τομάρι μας εκτός από την χώρα μας ολόκληρη σε τιμή ξεπουλήματος), ο Σαμαράς πιάστηκε στον ύπνο και ψάχνουν για το τι ενέργειες μπορούν να κάνουν εκτός από το να παρακαλάνε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αρθεί στο ύψος της θέσης του, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ γράφουν επιστολές, κοινοποιούν επιστολές, τα χρηματιστήρια εν Ευρώπη πέφτουν, τα σπρέντια ανεβαίνουν σε δυσθεώρητο ύψος, το  ΚΥΣΕΑ ξεκίνησε απόψε κρίσεις, εν μέσω της κρίσης, με τον Μπεγλίτη να αλλάζει όλη την ηγεσία Ενόπλων Δυνάμεων. (Τυχαίο κι αυτό, τώρα που δεν ξέρει αν θα είναι αύριο υπουργός; Τι φοβάται ή τι προσπαθεί να ολοκληρώσει;), έκτακτο υπουργικό συμβούλιο (χωρίς τον Γαφ;) έκτακτες συνεδριάσεις στην Ευρώπη (για να συζητήσουν και να αποφασίσουν τι;) σχόλια, σχολιασμοί, σχολιανά από "περίοπτους" παράγοντες του κόσμου... τι παίζεται, μπρε φίλοι, πάλι στην πλάτη μας; στην πλάτη πρωτίστως ημών των Ελλήνων και των υπόλοιπων λαών και εθνών;
Αναμείνατε σκεπτόμενοι.... ενόσω το ΚΚΕ βιάστηκε να μας προσκαλέσει να μαζευτούμε στη συγκέντρωσή του την Παρασκευή και να ενταχθούμε στις γραμμές του!
Αναμείνατε σκεπτόμενοι... καθώς ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ μου έλυσε την απορία για το πού κατοικεί η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτικών διαττόντων αστέρων του Κοινοβουλίου : ανέφερε ότι βρίσκονται στον αστερισμό του παραλόγου!!! Τώρα εξηγούνται όλα! Είναι ο αστερισμός που ακόμη τα αστεροσκοπεία δεν έχουν καταφέρει να τον διακρίνουν...
Λοιπόν, φίλοι, μη μασάτε! Νηφάλιοι, αποφασισμένοι να μην μας καπελώσουν και να μην παίξουν κι άλλο παιχνίδι στις πλάτες μας!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: