Ευχολόγια-Ευχαριστίες

Έρρωσθε κι ευδαιμονείτε!!!
Ευχαριστώ φίλους και συμπορευτές για την επίσκεψη στο καταφύγιό μου. Συμβουλές, παραινέσεις, οδηγίες ευπρόσδεκτες.
Η μόνη αποδεκτή πίστη εδώ: "Η ακλόνητη πίστη μας σε μία πεποίθηση δημιουργεί ένα μοντέλο του κόσμου το οποίο μας προκαλεί νοητική δυσλειτουργία" (Mark Joyner). .
Παράκληση : οι απόψεις που θα μοιραστείτε εδώ οφείλουν ν' αντέχουν στην ευθύνη της γλωσσικής μας κληρονομιάς (: Λέξεις που ασεβούν πάνω σ' αυτήν την κληρονομιά είναι μη αποδεκτές). Η γλώσσα μας παρέχει τη δυνατότητα έκφρασης διαθέσεων και συναισθημάτων οπότε θεωρώ θλιβερή ένδεια τη χρήση κακόηχων και μονότονων εκφράσεων. Δείτε το σαν μια προσωπική πρόκληση!

Η κυκλοφορία εδώ είναι ελεύθερη σε όσους ατενίζουν τον εαυτό τους και τους άλλους στα μάτια. Απαγορεύεται η είσοδος σε οσφυοκάμπτες, διαθέτοντες μυαλό δομημένο σε κουτιά-κελιά, απόλυτους. Καλοδεχούμενοι οι σεβόμενοι τον εαυτό τους (δηλ. οι χαμογελώντες από το βάθους καρδίας, νόησης, οι καλοδιάθετοι μέρα-νύχτα, οι διαθέτοντες το δάκρυ το λυτρωτικό, το γέλιο και ουχί το γελοίο. Οι σεβόμενοι ζώα, φυτά, γήινους, εξωγήινους, το κρύο, τη ζέστη, τη βροχή, το χιόνι, τη θάλασσα, το βουνό, τον κόκκο της άμμου.
Αν, όλως τυχαίως, έχετε και μια παθιασμένη σχέση με τα βιβλία θα περάσουμε καταπληκτικά!

Αναγνώστες

Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010

Made in China

Και πάλι η φίλη AXARI είχε την ευγένεια να μοιραστεί κάτι μαζί μου. Ψάχνουν για κοτόπουλα. Περίπου 5 υπάλληλοι που προσέλαβε ο προϊστάμενος αναζητούν να αγοράσουν τα νεκρό κοτόπουλα. Το κοτόπουλο κοστίζει 1RMB και πουλιέται 9RMB μετά τη μεταποίηση. Συγκεντρώνουν τα νεκρά κοτόπουλα που είναι πεταμένα παντού στο πάτωμα. Οι 4 υπάλληλοι έχουν αρχίσει να δακρύζουν από τα φτερά. Βυθίζουν τα κοτόπουλα σε βραστό νερό σ' ένα σκουριασμένο λέβητα.
Η δυσωδία μερικές φορές είναι τόσο μεγάλη που ακόμη και οι πιο έμπειροι δεν μπορούν ν' αντισταθούν. 
Προσθέτουν χημικά για απολύμανση και για να κάνουν τα κοτόπουλα να φαίνονται πολύ νόστιμα. Έτσι τα κοτόπουλα θα φτάσουν ευπαρουσίαστα στην Ευρώπη.
(Δυστυχώς για κάποιο λόγο που δεν κατάλαβα στάθηκε αδύνατο να αναρτήσω τα σχετικά φωτογραφικά ντοκουμέντα, αλλά νομίζω πως με ξέρετε και έχετε εμπιστοσύνη στο ότι δεν θα αναρτούσα κάτι αν δεν υπήρχε καπνός. Κι εδώ δεν είναι μόνο καπνός δυστυχώς...)
Αποφύγετε τα τρόφιμα που έρχονται από την Κίνα (όταν μπορούμε τουλάχιστον να γνωρίζουμε τον τόπο απ' όπου μας έρχονται). Για να διατηρούμε καθαρό τον πλανήτη μας πρέπει να καταναλώνουμε όσο το δυνατόν τα τοπικά προϊόντα. Το κόστος διοξειδίου του άνθρακα που απαιτείται για τη μεταφορά εκατοντάδων εκατομμυρίων εμπορευματοκιβωτίων που φορτώνονται με προϊοντα που παρασκευάζονται στην Κίνα (και σε άλλους μακρινούς τόπους συμπληρώνω εγώ) είναι έγκλημα κατά της φύσης.
Για να διατηρήσετε τα προϊόντα διατροφής μας και των παραγωγών μας ζωντανά, τρώτε όσο το δυνατόν περισσότερα περιφερειακά προϊόντα της χώρας μας. 
Σημαντικό: Είναι γεγονός! Καθένας από εμάς είμαστε περισσότερο ή λιγότερο φοβισμένοι από προϊόντα που κατασκευάζονται στην Κίνα. Αλλά μπορείτε κάπως να διαφοροποιήσετε τα προϊόντα που αγοράζετε;
Εδώ είναι ένα παράδειγμα: τα πρώτα 3 ψηφία στον γραμμικό κώδικα του προϊόντος δείχνει τον κώδικα της χώρας όπου έγινε το προϊόν. 
Παραδείγματα: Όλοι οι κωδικοί που αρχίζουν με 690, 691, 692 έως 695 είναι από την Κίνα.
Με κώδικα 471 κατασκευάζονται στην Ταϊβάν.
Είναι δικαίωμά μας να ενημερωθούμε γιατί πρέπει να προστατευθούμε. Σήμερα οι Κινέζοι επιχειρηματίες (και οι αδηφάγες πολυεθνικές που έχουν μεταφέρει τις επιχειρήσεις τους σ' αυτές τις χώρες επειδή το εργατικό δυναμικό αμείβεται με πενταροδεκάρες, συμπληρώνω εγώ) γνωρίζουν ότι οι καταναλωτές δεν προτιμούν τα προϊόντα που αναγράφουν "Made in China"
Αλλά μπορεί να είναι αναγνώσιμη η χώρα όπου κατασκευάζονται τα διάφορα προϊόντα. Θυμηθείτε τους 3 πρώτους αριθμούς: 690-695 είναι made in China".
Το σύνολο των γραμμωτών κωδικώνπυ χρησιμοποιούνται:
00--13: ΗΠΑ και Καναδάς
30-37: Γαλλία
40-44: Γερμανία
49: Ιαπωνία
50: Ηνωμενο Βασίλειο
57-...: Δανία
64-...: Φινλανδία..
628: Σαουδική Αραβία
629: Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
740-746: Κεντρική Αμερική
480-489: Φιλιππίνες

1 σχόλιο:

ekath είπε...

Όχι ότι φταίνε οι Κινέζοι εργαζόμενοι βεβαίως. Αν ένα κράτος έχει αποφασίσει να κυριαρχήσει κάνοντας τα στραβά μάτια και αφήνοντας ανεξέλεγκτο το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο, οι απλοί εργαζόμενοι είναι κι αυτοί θύματα.
Νομίζω ότι πρέπει να θυμηθούμε και τα δικά μας χάλια με την γνωστή εταιρεία πουλερικών και τα χάλια που αντικρύσαμε όταν οι κάμερες μπήκαν σ' εκείνο το κρεματόριο πουλερικών.