Ευχολόγια-Ευχαριστίες

Έρρωσθε κι ευδαιμονείτε!!!
Ευχαριστώ φίλους και συμπορευτές για την επίσκεψη στο καταφύγιό μου. Συμβουλές, παραινέσεις, οδηγίες ευπρόσδεκτες.
Η μόνη αποδεκτή πίστη εδώ: "Η ακλόνητη πίστη μας σε μία πεποίθηση δημιουργεί ένα μοντέλο του κόσμου το οποίο μας προκαλεί νοητική δυσλειτουργία" (Mark Joyner). .
Παράκληση : οι απόψεις που θα μοιραστείτε εδώ οφείλουν ν' αντέχουν στην ευθύνη της γλωσσικής μας κληρονομιάς (: Λέξεις που ασεβούν πάνω σ' αυτήν την κληρονομιά είναι μη αποδεκτές). Η γλώσσα μας παρέχει τη δυνατότητα έκφρασης διαθέσεων και συναισθημάτων οπότε θεωρώ θλιβερή ένδεια τη χρήση κακόηχων και μονότονων εκφράσεων. Δείτε το σαν μια προσωπική πρόκληση!

Η κυκλοφορία εδώ είναι ελεύθερη σε όσους ατενίζουν τον εαυτό τους και τους άλλους στα μάτια. Απαγορεύεται η είσοδος σε οσφυοκάμπτες, διαθέτοντες μυαλό δομημένο σε κουτιά-κελιά, απόλυτους. Καλοδεχούμενοι οι σεβόμενοι τον εαυτό τους (δηλ. οι χαμογελώντες από το βάθους καρδίας, νόησης, οι καλοδιάθετοι μέρα-νύχτα, οι διαθέτοντες το δάκρυ το λυτρωτικό, το γέλιο και ουχί το γελοίο. Οι σεβόμενοι ζώα, φυτά, γήινους, εξωγήινους, το κρύο, τη ζέστη, τη βροχή, το χιόνι, τη θάλασσα, το βουνό, τον κόκκο της άμμου.
Αν, όλως τυχαίως, έχετε και μια παθιασμένη σχέση με τα βιβλία θα περάσουμε καταπληκτικά!

Αναγνώστες

Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010

Η πρόταση του Πιτσιρίκου

Η πρόταση του Πιτσιρίκου στην ιστοσελίδα του (μπορείτε να την περιδιαβείτε, την έχω στα ιστολόγια) είναι καταπληκτική.
Ο Πιτσιρίκος όπως ίσως γνωρίζετε από την Δευτέρα έως την Παρασκευή μας κρατάει συντροφιά από τον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΙ (100,3) στις 12 ντάλα μεσημέρι και σε επανάληψη στις 9 το βράδυ.
Η πρότασή του λοιπόν είναι η εξής: (κι ας με συγχωρήσει που την δανείζομαι):
"Παρασκευή, Ιανουάριος 22, 2010
Αγαπάς την Ελλάδα;
Τώρα που η χώρα βρίσκεται στα πρόθυρα της πτώχευσης και οι κοινωνικές αναταραχές είναι θέμα χρόνου, πιστεύω πως η μόνη λύση είναι να παίρνουμε όλοι οι κάτοικοι της Ελλάδας τον ίδιο μισθό, μέχρι η χώρα να ορθοποδήσει οικονομικά. Από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μέχρι τον τελευταίο μετανάστη, να παίρνουμε όλοι τον ίδιο μισθό, ώστε να υπάρξει κοινωνική ενότητα και να αποφευχθούν οι κοινωνικές εκρήξεις. Αν δεν μπορεί να το αποφασίσει η κυβέρνηση, ας κάνει δημοψήφισμα, για να δούμε πόσο αγαπάμε την πατρίδα μας. Ίδιος μισθός για όλους τους κατοίκους της Ελλάδας. Εδώ!"
Επειδή την βρήκα, όπως είπαμε, καταπληκτική του έστειλα ένα μήνυμα με μία μικρή διευκρίνιση επί της προτάσεώς του και μια μικρή επαύξηση:
"Συμφωνώ και επαυξάνω την πρότασή σου για τον ίδιο μισθό σε όλους τους Έλληνες από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μέχρι τον τελευταίο μετανάστη. Φαντάζομαι ότι στην πρόταση περιλαμβάνονται και οι υπηρετούντες στην ελληνική αντιπροσωπεία στην ΕΕ και στις άλλες χώρες της Υφηλίου.
Και επαυξάνω ως προς το ύψος των αποδοχών μας: Να γίνουν πάραυτα ίσες με του μέσου εργάτη-υπαλλήλου στις χώρες της Ε.Ε. έτσι ώστε να δεχτούμε με περισσότερη νηφαλιότητα τις προτάσεις των ειδικών της!"

Δεν υπάρχουν σχόλια: