Ευχολόγια-Ευχαριστίες

Έρρωσθε κι ευδαιμονείτε!!!
Ευχαριστώ φίλους και συμπορευτές για την επίσκεψη στο καταφύγιό μου. Συμβουλές, παραινέσεις, οδηγίες ευπρόσδεκτες.
Η μόνη αποδεκτή πίστη εδώ: "Η ακλόνητη πίστη μας σε μία πεποίθηση δημιουργεί ένα μοντέλο του κόσμου το οποίο μας προκαλεί νοητική δυσλειτουργία" (Mark Joyner). .
Παράκληση : οι απόψεις που θα μοιραστείτε εδώ οφείλουν ν' αντέχουν στην ευθύνη της γλωσσικής μας κληρονομιάς (: Λέξεις που ασεβούν πάνω σ' αυτήν την κληρονομιά είναι μη αποδεκτές). Η γλώσσα μας παρέχει τη δυνατότητα έκφρασης διαθέσεων και συναισθημάτων οπότε θεωρώ θλιβερή ένδεια τη χρήση κακόηχων και μονότονων εκφράσεων. Δείτε το σαν μια προσωπική πρόκληση!

Η κυκλοφορία εδώ είναι ελεύθερη σε όσους ατενίζουν τον εαυτό τους και τους άλλους στα μάτια. Απαγορεύεται η είσοδος σε οσφυοκάμπτες, διαθέτοντες μυαλό δομημένο σε κουτιά-κελιά, απόλυτους. Καλοδεχούμενοι οι σεβόμενοι τον εαυτό τους (δηλ. οι χαμογελώντες από το βάθους καρδίας, νόησης, οι καλοδιάθετοι μέρα-νύχτα, οι διαθέτοντες το δάκρυ το λυτρωτικό, το γέλιο και ουχί το γελοίο. Οι σεβόμενοι ζώα, φυτά, γήινους, εξωγήινους, το κρύο, τη ζέστη, τη βροχή, το χιόνι, τη θάλασσα, το βουνό, τον κόκκο της άμμου.
Αν, όλως τυχαίως, έχετε και μια παθιασμένη σχέση με τα βιβλία θα περάσουμε καταπληκτικά!

Αναγνώστες

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

Ακούγοντας και πάλι περί αυξήσεως ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση και μείωση αποδοχών

Τα έγραψα και στο face αλλά είπα να τα αποθέσω και εδώ.
Για την αύξηση του ορίου ηλικίας των γυναικών προκειμένου να συνταξιοδοτηθούν:
Απ' όσο γνωρίζω υπάρχει και κάποια δικαστική απόφαση που δικαίωσε τον άνδρα ο οποίος κατέφυγε στην δικαιοσύνη γι' αυτή την εξομοίωση (το ανέφερε ο εργατολόγος κ. Δ. Μητρόπουλος)
Η εξομοίωση των ορίων της συνταξιοδότησης θα μπορούσε να είναι προς τα κάτω. Να εξομοιωθεί το όριο ηλικίας για συνταξιοδότηση των ανδρών με αυτό που ισχύει για τις γυναίκες.
Για την έλλειψη που υπάρχει σε ρευστό στα Ταμεία:
Ας προσλάβουν προσωπικό για να γίνονται κρατήσεις.
ΑΣ ΕΞΟΜΟΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ των Ελλήνων με των Ευρωπαίων για να αυξηθούν αντίστοιχα και οι κρατήσεις (σ' όλα τα άλλα οι τιμές έτσι κι αλλιώς έχουν παρα-εξευρωπαϊσθεί).
Το εισόδημα όλων αυτών των χαμηλόμισθων και μικρομεσαίων έχει εξανεμισθεί με τις περιβόητες μετατροπές της δραχμούλας σε ευρώ που απ' την αρχή στρογγυλοποιούνταν προς τα πάνω σε όλα εκτός από τους μισθούς.
Ας κατασχεθούν από τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των διάφορων Ασφαλιστικών Ταμείων όσα (είτε σε ακίνητη περιουσία είτε από τις καταθέσεις τους) δεν ανταποκρίνονται στους μισθούς τους καθώς και τα ποσά που τους αναλογούν από τις λάθος αποφάσεις που υπερψήφισαν και έβλαψαν τα αποθεματικά του Ταμείου.
Για τα ταμεία των Δημοσίων Υπαλλήλων ένα ακόμη απλούστατο μέτρο:
Ας μπουν στα ταμεία οι εισφορές που δεν εισπράχθηκαν από τους κληρικούς και τους Δικαστικούς που εντάχθηκαν όμως σ' αυτά τα ταμεία και πήραν αρκετοί από αυτούς και τις συντάξεις τους και τα μάλλον παχουλά εφάπαξ τους.
Γιατί αρκετά πια με τους μισθούς των Δημοσίων υπαλλήλων! Αρκετά!
Ας επιστρέψει το Κράτος τα άτοκα δάνεια που πήρε από τα αποθεματικά των ταμείων.
Και κάτι ακόμα :
Επειδή τα ΜΜΕ ηδονίζονται να αναφέρουν μισθούς 3.000 ευρώ και πάνω:
Δεν είδα πουθενά να αναφέρεται ο βασικός μισθός ενός μεσαίου υπαλλήλου ενός "μεσαίου υπουργείου".
Τα επιδόματα όσων εργάζονται στον Δημόσιο Τομέα γνωρίζουν ότι ήταν το καροτάκι για να τους ηρεμούν:Τα ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ!
Δεν είδα πουθενά να αναφέρεται πόσο πληρώνονται τις υπερωρίες, τα νυκτερινά ή τα Σαββατοκύριακα κάποιοι Δημόσιοι υπάλληλοι, όπως οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία;
Και ειδικά για τα νοσοκομεία η υπερωριακή απασχόληση είναι απαραίτητη προκειμένου να λειτουργούν ακόμα και με αυτή την μη ιδανική εικόνα που δίνουν.
Όσο για την υπερωριακή απασχόληση, δεν μπορεί να υπερβεί τις εξήντα ώρες + 15 (1 Σαββατοκύριακο).
Από πότε έχει να προσληφθεί προσωπικό σε αυτό το Τομέα; Πόση αντοχή ακόμη από το ελαχιστοποιημένο νοσηλευτικό, βοηθητικό, διοικητικό κ.λπ προσωπικό;
Η κούραση και το αδιέξοδο μετακυλίεται στους δύστυχους πολίτες που προσέρχονται στα Νοσοκομεία.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση απαιτεί διαδικασίες και αποστολή στοιχείων ζώντας στην καρακοσμάρα της. Νομίζοντας πώς έχει προχωρήσει η οποιαδήποτε μηχανοργάνωση.
Και οι υπάλληλοι προσπαθούν να ανταπεξέλθουν ενώ βρίσκονται στην εποχή των σπηλαίων.
Τα προγράμματα που επιλέγονται για να τρέξουν στην πλειοψηφία τους δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες των νοσοκομείων (πώς επιλέγονται; ένα δύσοσμο μυστήριο καλύπτει τον τρόπο επιλογής, κατά την γνώμη μου).
Για να έχετε λοιπόν μια εικόνα δείτε έναν ενδεικτικό μισθό ενός τέτοιου υπαλλήλου:27 χρόνια προϋπηρεσίας :
Βασικός Μικτά : 1.308,00
Επιδόματα Μικτά: 489,00
Σύνολο Μικτά : 1.697,00
Κρατήσεις : 428,12
Καθαρό Εισόδημα : 1.268,88€
Διοικητικός υπάλληλος σε ζόρικα τμήματα και όχι να κοιτάζει το ρολόι και να μην περνάει η ώρα.
Αν τώρα έχει την ατυχία να μην του αφήσει ο μπαμπάς του κανένα σπιτάκι και σκεφτεί να πάρει κανένα δάνειο από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων (τι στην ευχή του γίνονται οι κρατήσεις για αυτό;)
θα λάβει την καταπληκτική προσφορά του επιτοκίου των 5,90%.
Υπερωριακή αποζημίωση;
6,38€/ώρα μικτά. Αφαιρέστε τώρα το 20% που παρακρατείται ο Φόρος (1,28) = 5,10 αφαιρέστε και τις κρατήσεις που γίνονται για τα τρία ταμείο (Υγειονομική-ΜΤπΥ, ΤΕΑΔΥ) παρ' ότι δεν θα έχει καμία ανταπόδοση 0,90€ = 4,20€.
Κανένα άλλο σχόλιο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: