Ευχολόγια-Ευχαριστίες

Έρρωσθε κι ευδαιμονείτε!!!
Ευχαριστώ φίλους και συμπορευτές για την επίσκεψη στο καταφύγιό μου. Συμβουλές, παραινέσεις, οδηγίες ευπρόσδεκτες.
Η μόνη αποδεκτή πίστη εδώ: "Η ακλόνητη πίστη μας σε μία πεποίθηση δημιουργεί ένα μοντέλο του κόσμου το οποίο μας προκαλεί νοητική δυσλειτουργία" (Mark Joyner). .
Παράκληση : οι απόψεις που θα μοιραστείτε εδώ οφείλουν ν' αντέχουν στην ευθύνη της γλωσσικής μας κληρονομιάς (: Λέξεις που ασεβούν πάνω σ' αυτήν την κληρονομιά είναι μη αποδεκτές). Η γλώσσα μας παρέχει τη δυνατότητα έκφρασης διαθέσεων και συναισθημάτων οπότε θεωρώ θλιβερή ένδεια τη χρήση κακόηχων και μονότονων εκφράσεων. Δείτε το σαν μια προσωπική πρόκληση!

Η κυκλοφορία εδώ είναι ελεύθερη σε όσους ατενίζουν τον εαυτό τους και τους άλλους στα μάτια. Απαγορεύεται η είσοδος σε οσφυοκάμπτες, διαθέτοντες μυαλό δομημένο σε κουτιά-κελιά, απόλυτους. Καλοδεχούμενοι οι σεβόμενοι τον εαυτό τους (δηλ. οι χαμογελώντες από το βάθους καρδίας, νόησης, οι καλοδιάθετοι μέρα-νύχτα, οι διαθέτοντες το δάκρυ το λυτρωτικό, το γέλιο και ουχί το γελοίο. Οι σεβόμενοι ζώα, φυτά, γήινους, εξωγήινους, το κρύο, τη ζέστη, τη βροχή, το χιόνι, τη θάλασσα, το βουνό, τον κόκκο της άμμου.
Αν, όλως τυχαίως, έχετε και μια παθιασμένη σχέση με τα βιβλία θα περάσουμε καταπληκτικά!

Αναγνώστες

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Ραντεβού στις 2 του Μάρτη!

Βρήκα την πρόταση στο preza tv και επειδή αποφάσισα να συμμετέχω, λέω να την μοιραστώ μαζίο σας:
"Πρόταση προς όλους τους BLOGGERS
Προτείνουμε:
Στις 2 Μάρτη Τετάρτη από τις 3μ.μ. μέχρι τις 11μ.μ. να αναρτήσουμε όλα τα blog ανάρτηση με τον ίδιο τίτλο και το κάθε blog τις δικές του απόψεις ως περιεχόμενο. Ως τίτλο:
Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ - ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΧΡΕΟΣ – ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ Δ.Ν.Τ - ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ – ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ.
Προτείνουμε ακόμα μια φωτοσύνθεση του χάρτη της Ελλάδας με στάμπα « ΟΧΙ, ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ» μια φωτοσύνθεση είναι στην αρχική σελίδα του blog όποιος θέλει μπορεί να την πάρει .
Με αυτό τον τίτλο που είναι φανταζόμαστε λίγο πολύ αποδεκτός από την μεγάλη πλειοψηφία των bloggers και φυσικά ο καθένας μπορεί να αναπτύξει τα δικά του επιχειρήματα και απόψεις αλλά και να δώσει και άλλες προτάσεις. (Στην ανάλυση προφανώς δεν γίνεται όλοι να συμφωνήσουν με ένα κείμενο ή τουλάχιστον προς το παρών είναι πάρα πολύ δύσκολο και θέλει προετοιμασία.)
Α) Είναι ένας τρόπος να ακουστούμε από όλους ,πιο μακριά και πιο έντονα.
Β) θα είναι μια δοκιμή και για επόμενη μαζική διαμαρτυρία ή προβολή κάποιου εθνικού ή κοινωνικο-πολιτικού ή οικονομικού ζητήματος.
Γ) Η φωνή μας θα φτάσει και στο εξωτερικό και στις Βρυξέλλες πιο δυνατή.
Δ) Εάν κάποιος διαφωνεί ή τώρα ή σε επόμενη παρόμοια κίνηση είναι ελεύθερος προφανώς να μη συμμετέχει είναι πέρα για πέρα επιλογή και δικαίωμα του καθενός .
Όλοι μας να ενημερώσουμε όλα τα φιλικά μας blogs αλλά και όσα μπορεί ο καθένας για την κίνηση αυτή. Είναι μια πρόταση που δεν κρύβει καμία ύπουλη σκοπιμότητα παρά αυτά και μόνο που γράφουμε. Την πρόταση την κάνουμε με ειλικρίνεια και χωρίς άλλο στόχο ή σκοπό. Θεωρήσαμε σωστό να την διακινήσουμε μέσω σχολίων γιατί δεν βρίσκουμε άλλο τρόπο. Συνάδελφοι (αν στέκει ) bloggers η Χώρα μας πνίγεται …κάτι μα κάτι πρέπει να γίνει.
Ευχαριστούμε κι ελπίζουμε το e-mαιl: diaskronos@gmail.com
Η ομάδα του galaxiako.blogspot.com : diskronos, anarxos, antromeda, kiklonas, anarxosimoritis
ΥΓ Εάν κάποιος (οποιοσδήποτε) θέλει το ονοματεπώνυμο μας θα το δώσουμε με το e-mail. Δεν υπάρχει πρόβλημα και μάλιστα χωρίς να ζητήσουμε το δικό του για να μην υπάρχουν αμφιβολίες".

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Ο Χάρης Καστανίδης ξαναχτύπησε...

Λίγο πριν, στην εκπομπή του MEGA "Δεύτερη Ανάγνωση" ανέφερε το εξής μεταξύ άλλων για την προστασία ανηλίκων και το δίκτυο τέλος πάντων που ετοιμάζουν : " τα παιδιά που κινδυνεύουν... των χωρισμένων... των αλλοδαπών...".
Κατά την άποψη του κ. Υπουργού ρέπουν στην παραβατικότητα τα παιδιά των διαζευγμένων και των αλλοδαπών! Ακούσατε, ακούσατε! Στοχοποιήσεις και ομαδοποιήσεις από ποιόν; από τον υπουργό δικαιοσύνης!
Τόσο απλά και εύκολα διαγράφονται οι προσπάθειες των μονογονεϊκών οικογενειών και των αλλοδαπών να μορφώσουν τα παιδιά τους έτσι ώστε να είναι χρήσιμοι και κριτικοί πολίτες του οποιουδήποτε τόπου! Τόσο εύκολα διαγράφονται οι προσπάθειες αυτών των οικογενειών να βρίσκονται κοντά στα παιδιά τους, να συζητούν μαζί τους, να περνούν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους μαζί τους.
Χωρισμένοι γονείς και αλλοδαποί ντροπή σας! Με την επιλογή σας να διαλύσετε την οικογένεια που υπάρχει μόνο στα χαρτιά ή να γυρέψετε μια καλύτερη μοίρα σε ξένο τόπο, οδηγήσατε τα παιδιά σας στον κίνδυνο της παραβατικότητας!!! 
Αυτό το δόγμα εξέφρασε ο υπουργός χωρίς να αισχύνεται κι ας ανήκει, προφανώς, σε οικογένεια που δεν ενέχει τον κίνδυνο της παραβατικότητας
Εμετική κατάντια των ατόμων που κάποτε έκαναν τις ρήξεις τους με τον κομματικό μηχανισμό, τώρα αποδέχονται τους υπουργικούς θώκους και δηλώνουν θερμοί υποστηρικτές νόμων που αλώνουν τα κεκτημένα και την αξιοπρέπεια ενός λαού!
Αυτό κι αν είναι ροπή προς την παραβατικότητα!
Τους γόνους αυτών των εγκληματιών ενός έθνους ποιος θα τους προστατεύσει από την "παραβατική" νουθεσία και παραίνεση των γονέων τους;
Τα παιδιά των οικογενειών που παραμένουν κάτω από την ίδια στέγη και σκοτώνονται, των οικογενειών που παραμένουν τύποις κάτω από την ίδια στέγη ή των οικογενειών "βορείων προαστείων" που βρίσκουν τρόπους για να ξεπεράσουν την ανία τους με διάφορους "extreme" τρόπους ποιος θα τα προστατεύσει; Ποιος θα αφουγκραστεί την ψυχούλα τους και ποιος θα έχει τα κότσια να οδηγήσει τον θυμό τους σε δημιουργικούς δρόμους;
Ποιος θα τους διδάξει να στηρίζονται στα δικά τους πόδια και να ορθώνουν το ανάστημά τους; ότι δεν επιτρέπεται να ψεύδεσαι ασύστολα και να κλείνεις συμφωνίες κάτω από το τραπέζι; ότι δεν εκμεταλλεύεσαι την αδυναμία του συνανθρώπου σου, ότι δεν παριστάνεις τον "τζάμπα" μάγκα στους αδύναμους και κάνεις την "πάπια" στους ισχυρούς; ότι η κοινωνία και το σύμπαν ολόκληρο δεν έχει ανάγκη τα ανθρωπάκια και τα ανθρωπάρια αλλά Ανθρώπους σκεπτόμενους και σκεπτικιστές, ισορροπημένους, δίκαιους, γελαστούς, Ανθρώπους που δεν θα έχουν την ανάγκη να βάζουν ταμπέλες και ταμπελάκια;


Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Οι "χάρες" του Υπουργού Δικαιοσύνης, Χάρη Καστανίδη και οι γνωμοδοτήσεις του Συμβουλίου Χαρίτων...

Μου το έστειλε φίλος και δεν ξέρω από πού "ψαρεύτηκε" οπότε ευχαριστώ τόσο εκείνον όσο και την ιστοσελίδα που πρωτοκοινοποιήθηκε.
Χαράς ευαγγέλια για τους υποστηρικτές του κινήματος "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ". Εάν συλληφθούν, θα ξέρουν πού να αποτανθούν.
Εδώ γνωμοδοτεί το Συμβούλιο Χαρίτων και αποφασίζει ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας κ.λπ. να χαριστούν οι ποινές σε διακινητές ναρκωτικών, ληστές, πλαστογράφους, απατεώνες, δολοφόνους, προκειμένου να προσληφθούν σε Δήμους, στο Δημόσιο, να παίρνουν μέρος σε διαγωνισμούς του Δημοσίου, ή να καταθέτουν αιτήσεις για την πλήρωση θέσης καθηγητή ΤΕΙ,  
δεν θα γνωμοδοτήσει το Συμβούλο Χαρίτων και δεν θα υπογράψει ο Υπουργός να δοθεί χάρη σε ανθρώπους που απλά αρνούνται να πληρώσουν το κόστος επισκευής και κατασκευής δρόμων ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ;
Θα αρνηθούν την χάρη στους ανθρώπους που αρνούνται να αποδεχθούν τις ληστρικές αυξήσεις των διοδίων επειδή κάποιοι ανίκανοι υπέγραψαν συμβάσεις με εταιρείες χωρίς να προστατέψουν τους πολίτες; 
Θα αρνηθούν την χάρη στους ανθρώπους που αρνούνται να πληρώσουν το σκανδαλώδες αντίτιμο στις εταιρείες που δεν ελέγχονται καν ικανοποιητικά εάν αποδίδουν τα όσα οφείλουν στο κράτος από τις εισπράξεις τους;
Θα αρνηθούν την χάρη στους ανθρώπους που αρνούνται να πληρώσουν ένα ιδιαίτερα αυξημένο εισητήριο μεταφοράς σε λεωφορεία και τρένα επειδή φρόντισαν οι διορισμένες διοικήσεις τους και οι υψηλόμισθοι σύμβουλοί τους να προχωρήσουν σε σκανδαλώδεις προμήθειες, σε αποτυχημένες προτάσεις για την εξυγίανση αυτών των οργανισμών, στην απουσία ικανής υπηρεσίας ελέγχου των τζαμπατζήδων τόσων χρόνων;
Λέτε τόσο το Συμβούλιο Χαρίτων όσο και Υπουργός Δικαιοσύνης και Διαφάνειας να είναι τόσο τυφλοί όσο η Δικαιοσύνη; 
Σας μεταφέρω εξ ολοκλήρου το ΦΕΚ: 

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΤΕΥΧΟΣ ΤΡΙΤΟ Αρ. Φύλλου 100/16 Φεβρουαρίου 2010
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
Με Προεδρικό Διάταγμα που εκδόθηκε στην Αθήνα στις 2−2−2010 σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 47 παρ.1 του Συντάγματος, ύστερα από πρόταση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και γνωμοδότηση του Συμβουλίου Χαρίτων,
αποφασίζουμε:
Χαρίζεται
1. Το υπόλοιπο της ποινής του Καρακωνσταντή Μιχαήλ του Στέργιου, που του έχει επιβληθεί με την απόφαση αριθμός 47655/14−9−2007 του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών σε ποινή καθείρξεως είκοσι (20) ετών, χρηματική ποινή 154.937 ευρώ και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για δέκα (10) έτη που εκδόθηκε κατά προσαρμογή της υπ’ αριθ. 33/1995 απόφασης του Κακουργιοδικείου Παλέρμο Ιταλίας με την οποία είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη είκοσι (20) ετών, χρηματική ποινή 300.000.000 λιρετών Ιταλίας και σε ισόβια στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων, για πώληση, διανομή, αγορά, εκχώρηση, μεταφορά, εισαγωγή και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Αίρονται:
1. Οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από τις καταδίκες του ΓΑΛΕΡΑΚΗ Θεοδοσίου του Σπυρίδωνα με τις αποφάσεις αριθμ.: α)901/6−9−1993 του Τριμελούς Εφετείου Κρήτης, σε ποινή φυλάκισης δύο (2) ετών και ενός (1) μηνός για κατοχή, πώληση ινδικής κάνναβης, κατοχή πυρομαχικών β) 140/9−2−1979 του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών σε ποινή φυλάκισης δύο (2) ετών για αγορά, πώληση, κατοχή ναρκωτικών ουσιών γ) 87/7−2−1977 του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών σε ποινή φυλάκισης πέντε (5) ετών και τεσσάρων (4) μηνών για ληστεία, κλοπή, επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία, ψευδή καταμήνυση, ψευδορκία και δ) 858/23−4−1973 του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών σε ποινή φυλάκισης δέκα (10) ημερών μετατραπείσα για παράβαση υγειονομικού κανονισμού, προκειμένου να διοριστεί στον Δήμο Ρεθύμνης.
2. Οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από την καταδίκη του ΓΙΑΝΝΙΤΣΑΚΗ Ευθυμίου του Γεωργίου με την απόφαση αριθμ. 17599/6−12−1983 του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πειραιά, σε ποινή φυλάκισης έξη (6) μηνών μετατραπείσα για παραβίαση της προς διατροφή υποχρέωσης κατ’ εξακολούθηση, προκειμένου να του χορηγηθεί άδεια εργασίας παροχής υπηρεσιών ασφαλείας.
3. Οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από την καταδίκη του ΓΚΟΥΡΑ Γεωργίου του Θωμά με την απόφαση αριθμ. 328/25−1−2001 του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λαμίας, σε ποινή φυλάκισης δέκα (10) μηνών μετατραπείσα για παραβίαση της υποχρέωσης προς διατροφή, προκειμένου να του χορηγηθεί άδεια εργασίας παροχής υπηρεσιών.
4. Οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από τις καταδίκες του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Δημητρίου του Ιωάννη με τις αποφάσεις αριθμ.: α)203/17−4−1989 του Τριμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης σε ποινή φυλάκισης δεκαοκτώ (18) μηνών, Χ.Π. 100.000 δρχ., μετατραπείσα για πώληση κοκαΐνης από τοξικομανή β)7777/24−6−1992 του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης σε ποινή φυλάκισης δύο (2) μηνών μετατραπείσα για παράβαση Ν. 1729/87 γ) 281/4−5−1992 του Τριμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης σε ποινή φυλάκισης εννέα (9) μηνών μετατραπείσα για διάθεση ναρκωτικών ουσιών από τοξικομανή και δ) 2721/6−10−1988 του Τριμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης σε ποινή φυλάκισης οκτώ (8) μηνών μετατραπείσα, Σ.Π.Δ. για έξη (6) μήνες για παράβαση Ν.5422/1932, προκειμένου να προσληφθεί στο Δήμο Κορδελιού ως μόνιμος υπάλληλος.
5. Οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από την καταδίκη του ΖΑΦΕΙΡΗ Ταξιάρχη του Θεοφάνη με την απόφαση αριθμ. 193/25−6−2003 του Πενταμελούς Εφετείου Λάρισας, σε ποινή φυλάκισης είκοσι δύο (22) μηνών και Χ.Π. 400 ευρώ για αγορά και κατοχή ναρκωτικών ως τοξικομανής, προκειμένου να του εκδοθεί ναυτικό φυλλάδιο και να εργασθεί ως ναυτικός.
6. Οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από την καταδίκη του ΚΑΡΑΪΣΚΟΥ Κωνσταντίνου του Ιωάννη με την απόφαση αριθμ. 3841/11−4−2003 του Τριμελούς Εφετείου Αθηνών σε ποινή φυλάκισης έξη (6) μηνών με τριετή αναστολή για συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση, προκειμένου να λάβει μέρος στην προκήρυξη για την πλήρωση θέσης καθηγητή στο Τ.Ε.Ι. Πειραιά.
7. Οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από την καταδίκη του ΚΕΒΡΕΚΙΔΗ Σάββα του Λεωνίδα με την απόφαση αριθμ. 22SKT 2JS 99/94/29−10−1994 του Πρωτοδικείου KREFELD, σε ποινή φυλάκισης τριών (3) ετών για από κοινού παράνομη εισαγωγή κατά συρροή με αγοραπωλησία ναρκωτικών ουσιών σε μικροποσότητες, κατά συρροή με οδήγηση χωρίς άδεια, προκειμένου να προσληφθεί στο Δήμο Κορδελιού ως μόνιμος υπάλληλος.
8. Οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από την καταδίκη του ΚΥΠΡΙΩΤΗ Παναγιώτη του Σπυρίδωνος με την απόφαση αριθμ.25−26/10−1−2006 του Τριμελούς Εφετείου Πατρών σε ποινή φυλάκισης έξη (6) μηνών με τριετή αναστολή για πλαστογραφία μετά χρήσεως και απάτη σε βάρος του Δημοσίου, προκειμένου να δύναται να επαναλειτουργήσει το φαρμακείο του στη Γαστούνη Ηλείας.
9. Οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από τις καταδίκες του ΜΑΛΑΞΙΑΝΑΚΗ Ιωάννη του Ρούσσου με τις αποφάσεις αριθμ.: α) 2378/13−10−1995 του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Χανίων σε ποινή φυλάκισης πέντε (5) μηνών μετατραπείσα για κλοπή και β) 687/26−1−1993 του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Χανίων σε ποινή φυλάκισης τριάντα (30) ημερών μετατραπείσα για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας (άρθρο 337 Π.Κ.), προκειμένου να προσληφθεί ως χειριστής μηχανημάτων στο Δήμο Ακρωτηρίου Χανίων, στο Δημόσιο, Ο.Τ.Α., Ν.Π.Δ.Δ.
10. Οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από τις καταδίκες του ΜΑΝΩΛΑΤΟΥ Χαράλαμπου του Νικολάου με τις αποφάσεις αριθμ.: α) 1461/28−9−1993 του Τριμελούς Εφετείου Πατρών σε ποινή φυλάκισης οκτώ (8) μηνών μετατραπείσα για κλοπή από κοινού και β) 1462/28−9−1993 του Τριμελούς Εφετείου Πατρών σε ποινή φυλάκισης οκτώ (8) μηνών μετατραπείσα για κλοπή από κοινού. Οι ανωτέρω συγχωνεύτηκαν στην υπ’ αρ. 1462Α/28−9−1993 συγχωνευτική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πατρών, σε ποινή φυλάκισης δώδεκα (12) μηνών μετατραπείσα, προκειμένου να μην υφίσταται κώλυμα για την ανανέωση της σύμβασης εργασίας ορισμένου χρόνου με την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης− Αποχέτευσης Αργοστολίου.
11. Οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από την καταδίκη του ΜΕΜΑΚΗ Χαράλαμπου του Εμμανουήλ με την απόφαση αριθμ.44/24−2−2000 του Πενταμελούς Εφετείου Κρήτης σε ποινή φυλάκισης δύο (2) ετών και δέκα (10) μηνών με πενταετή αναστολή και Σ.Π.Δ. για τρία (3) έτη για ζωοκλοπή από κοινού, παράνομη κατοχή φυσιγγίων, προκειμένου να μην αποτελεί κώλυμα για τον διορισμό του ή την πρόσληψη του σε Ο.Τ.Α.
12. Οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από την καταδίκη του ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΥ Χαράλαμπου του Χρήστου με την απόφαση αριθμ.97/30−6−1994 του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων (4) μηνών με τριετή αναστολή για λιποταξία στο εσωτερικό, προκειμένου να ανακτήσει τα πολιτικά του δικαιώματα και νά αποκτήσει δίπλωμα θερμικού μηχανήματος.
13. Οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από τις καταδίκες της ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ Μπριγκίττας το γένος Μ. ΛΕΒΗ με τις αποφάσεις αριθμ.: α) 120158/22−10−2003 του Μονομελούς Πλημμελειο-δικείου Αθηνών σε ποινή φυλάκισης έξη (6) μηνών μετατραπείσα για παράβαση
αγορανομικού κώδικα β) 17999/24−2−2003 του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών σε ποινή φυλάκισης δύο (2) μηνών μετατραπείσα για παράβαση αγορανομικού κώδικα γ) 91066/20−9−1994 του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών σε ποινή φυλάκισης τριάντα (30) ημερών μετατραπείσα για παράβαση Ν. 614/77 και δ) 42793/10−3−1987 του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών σε ποινή φυλάκισης τριών (3) μηνών μετατραπείσα, Χ.Π. 10.000 δρχ. για παράβαση Ν.Δ. 9/35, προκειμένου να μην αποτελούν κώλυμα για την συμμετοχή τόσο της ίδιας όσο και των Εταιρειών «ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ Α.Ε.» και «ΜΙΧΑΗΛ ΛΕΒΗΣ Ανώνυμη−Εμπορική−ΤεχνικήΕκπαιδευτική και Ναυτιλιακή Εταιρεία» που αυτή εκπροσωπεί σε διαγωνισμούς του Δημοσίου και για την ίδρυση από την ίδια Εταιρείας υγειονομικού ενδιαφέροντος καθώς και τις κάθε είδους έννομες συνέπειες αυτών.
14. Οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από την καταδίκη του ΠΑΠΑΔΑΚΗ Μαρίνου του Γεωργίου με την απόφαση αριθμ. 31/27−2−2003 του Πενταμελούς Εφετείου Κρήτης σε ποινή φυλάκισης δύο (2) ετών και τεσσάρων (4) μηνών με τριετή αναστολή για κατοχή, αγορά, αποθήκευση και χρήση ναρκωτικών με ελαφρυντικά, προκειμένου να διορισθεί στο Δήμο Ηρακλείου Κρήτης στον τομέα καθαριότητας.
15. Οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από την καταδίκη του ΠΑΣΣΑΔΗ Αλέξανδρου του Νικολάου με την απόφαση αριθμ. 1/28−4−1999 του Τριμελούς Εφετείου Ανηλίκων Πειραιά σε ποινικό σωφρονισμό με ελάχιστο όριο τα επτά (7) έτη και μέγιστο όριο τα δεκαπέντε (15) έτη για ανθρωποκτονία με πρόθεση, παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία, προκειμένου να αποκατασταθεί επαγγελματικά στον ιδιωτικό ή στο δημόσιο τομέα.
16. Οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από τις καταδίκες του ΠΕΤΣΙΤΗ Δημητρίου του Γεωργίου με τις αποφάσεις αριθμ.: α) 86/11−1−1996 του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου Κρήτης σε ποινή φυλάκισης πέντε (5) μηνών μετατραπείσα για απάτη κατ’ εξακολούθηση β) 1415/15−5−1995 του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου Κρήτης σε ποινή φυλάκισης πέντε
(5) μηνών μετατραπείσα για απόπειρα κλοπής. Οι ανωτέρω ομού με την 10158/95 απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου Κρήτης συγχωνεύθησαν στην υπ’ αριθμ. 2840/14−8−1998 απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου Κρήτης σε συνολική ποινή φυλάκισης επτά (7) μηνών και δέκα (10) ημερών, προκειμένου να αποκτήσει ειδική άδεια οδήγησης Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτου.
17. Οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από την καταδίκη του ΣΤΑΜΕΛΟΥ Κωνσταντίνου του Βασιλείου με την απόφαση αρ.371/15−3−2001 του Τριμελούς Εφετείου Λάρισας σε ποινή φυλάκισης δεκαοκτώ (18) μηνών με τριετή αναστολή για απόπειρα ληστείας από κοινού, προκειμένου να του εκδοθεί άδεια εργασίας προσωπικού ασφαλείας καθώς και άδεια εγκατάστασης συστημάτων ασφαλείας.
18. Οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από την καταδίκη του TARUSHA (ΤΑΡΟΥΣΙΑ) ARJIR (ΑΡΓΥΡΗ) του JORCAO (ΓΕΩΡΓΑΚΗ) με την απόφαση αριθμ. 506/17−11−2000 του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Γαστούνης σε ποινή φυλάκισης δύο (2) μηνών, μετατραπείσα Χ.Π. 50.000 δρχ. για παράβαση άρθρου 3 παρ. 6, 9 και περ. β του Ν.2168/93, προκειμένου να αποκτήσει την Ελληνική Ιθαγένεια και να δύναται να συμμετάσχει σε διαγωνισμούς εργολαβίας δημοσίων έργων.
19. Οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από την καταδίκη του ΤΑΣΙΟΠΟΥΛΟΥ Χρήστου του Θωμά με την απόφαση αριθμ.5/9−1−1990 του Διαρκούς Στρατοδικείου Λάρισας σε ποινή φυλάκισης δύο (2) μηνών και δεκαπέντε (15) ημερών με τριετή αναστολή και μετατραπείσα για παράνομη οπλοφορία, προκειμένου να δύναται να διορισθεί ως υπάλληλος σε εταιρεία φύλαξης στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» καθώς και τις κάθε είδους έννομες συνέπειες αυτής.
20. Οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από την καταδίκη του ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗ Βασιλείου του Γεωργίου με την απόφαση αριθμ.2222/8−6−1988 του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Χανίων σε ποινή φυλάκισης σαράντα (40) ημερών μετατραπείσα για υπεξαίρεση, προκειμένου να καταθέσει αίτηση προς διορισμό ή μονιμοποίηση συμβασιούχου στο δημόσιο τομέα ή Ο.Τ.Α. (Δήμο Τεμένους).
21. Οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από την καταδίκη της ΧΑΤΖΑΚΟΥ Μαρίας του Κωνσταντίνου με την απόφαση αριθμ. 8544/6−2−2006 του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών σε ποινή φυλάκισης πέντε (5) μηνών με τριετή αναστολή για παράβαση άρθρου 30 Αγορανομικού κώδικα, προκειμένου να μην υφίσταται κώλυμα για την συμμετοχή της Εταιρείας «ΜΕΒΓΑΛ Α.Ε.»
της οποίας τυγχάνει μέλος του Δ.Σ. σε διαγωνισμούς για την προμήθεια γαλακτοκομικών προϊόντων.
22. Οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από τις καταδίκες του ΧΑΤΖΗΠΕΤΡΟΥ Χρήστου του Ευθυμίου με τις αποφάσεις υπ’ αριθμ.: α) 8751/14−2−1986 του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών σε ποινή φυλάκισης δύο (2) μηνών μετατραπείσα για κλοπή από κοινού και β) 62933 /  30−9−1994 του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών σε ποινή φυλάκισης ενός (1) μηνός μετατραπείσα για κλοπή, προκειμένου να του χορηγηθεί άδεια εργασίας παροχής υπηρεσιών ασφαλείας. [...]
Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Υπουργείο Δικαιοσύνης και... συμφέροντα

Στο στόχαστρο της κυβέρνησης όσοι δεν πληρώνουν διόδια ή εισιτήριο στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και ο παραλογισμός καλά κρατεί. Σύμφωνα τα δημοσιεύματα η μη ακύρωση εισιτηρίου θα θεωρείται ποινικό αδίκημα πλημμεληματικού χαρακτήρα, την ίδια ώρα που με νομοσχέδιο της ίδιας κυβέρνησης η παράνομη πορνεία και η σωματεμπορία θεωρούνται πταίσματα, από πλημμελήματα που ήταν, με νομοσχέδιο του υπουργείου “δικαιοσύνης” που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 23 Δεκεμβρίου 2010."

Τα υπόλοιπα άκρως ενδιαφέροντα στο : http://anti-ntp.blogspot.com/2011/02/blog-post_7144.html

Αλλά όχι μόνο. Στην Κερατέα γίνονται σημεία και... κέρατα: http://anti-ntp.blogspot.com/2011/02/blog-post_5015.html

Διαφήμιση Vodafone με τη σημαία της ... Κρήτης και η επιβράβευσή της για την παρακολούθηση των τηλεφώνων...

Αξίζει τον κόπο να επισκεφθείτε το ιστολόγιο που αναφέρω παρακάτω για την... σύμπτωση της επιλογής της σημαίας που είχε η Κρήτη πριν την Ένωσή της με την ΕΛλάδα σε διαφήμιση της Vodafone. Αλλά, όπως εδώ και αρκετό καιρό, αρκετοί άνθρωποι πιστεύουν ότι συμπτώσεις δεν υπάρχουν...
http://anti-ntp.blogspot.com/2011/02/vodafone.html

Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Ευχές για χαρούμενη και γελαστή μέρα, δημιουργική και κεφάτη εβδομάδα!

Με τις ολόθερμες ευχές μου για μια χαρούμενη και γελαστή ημέρα καθώς και για μια δημιουργική και κεφάτη εβδομάδα, θέλω να μοιραστώ μαζί σας αυτήν την προσφορά του falakrosepanastath. Για να δείτε ιδίοις όμμασι πόσο απλό είναι.

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Τα νέα με την Αίγυπτο παντού... Με την Κερατέα;

Ναι, στην Κερατέα ακόμα κρατάνε... Και την Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη (8, 9 και 10 Φλεβάρη) έχουν ελεύθερη είσοδο στον κόμβο ΒΙΟΠΑ Κερατέας και θα μας ζεστάνουν με μουσική. Δεν νομίζετε ότι αξίζει τον κόπο να πάμε μια βόλτα ως εκεί;

Τα άρθρα του Συντάγματος, γέλια που θα κάνουμε και ένα τραγούδι...

Επειδή, κατά γενική ομολογία, έχω ζωηρή φαντασία, έπλασα την εικόνα του τι θα γίνει όταν η απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου Επικρατείας είναι "Ακύρωση των αποτελεσμάτων των Νομαρχιακών και Δημοτικών Εκλογών 2010" επειδή πραγματοποιήθηκαν με αντισυνταγματικό νόμο.
Μπορείτε να φανταστείτε όσους θεώρησαν ότι έδεσαν τον γάιδαρό τους με την εκλογή τους και εμφάνισαν συμπεριφορά αντίθετη από τα όσα υπόσχονταν;
Μπορείτε να φανταστείτε ποιοι θα συμφωνήσουν στην αλλαγή αυτού του άρθρου του Συντάγματος;
Μπορείτε να φανταστείτε ότι αυτοί οι άσχετοι που συντάσουν και εισηγούνται τους αντισυνταγματικούς νόμους αμείβονται με τα χρήματα από την μείωση των δικών μας πενιχρών εισοδημάτων; (τα δικά τους εισοδήματα όπως γνωρίζετε δεν ανέρχονται στο ποσό των 400, 800, 1.000, 1.500 ευρώ).
Μπορείτε να φανταστείτε ότι ένας δικηγόρος έκανε το αυτονόητο και κατέθεσε προσφυγή για την αντισυνταγματικότητα του νόμου περί ιθαγένειας;
Δεν χρειάζεται να το φανταστειτε γιατί έγινε από τον κ. Ιωάννη Ανδριόπουλο
Χρειαστηκε να πράξει το αυτονόητο επειδή οι επεξεργαστές νομοσχεδίων της κυβέρνησης αλλά και οι επιτροπές της Βουλής μπορούν να βραβευτούν ως οι κορυφαίοι της ασχετοσύνης (κι αυτό επειδή θέλω να είμαι καλοδιάθετη).
Είναι εφιαλτικά αφάνταστο το ότι, με τους τόσους συνταγματολόγους και δικηγόρους που το κάθε κόμμα διαθέτει στους κόλπους του, αναγκάζονται να αποδέχονται τα νομοσχέδια που κάποιοι νομοπαρασκευαστές της δεκάρας ετοιμάζουν και να τα υπογράφουν μπροστά στην πρεμούρα να περάσουν όλα όσα πιθανώς τους επιβάλλονται μιας και είναι βέβαιοι ότι μετά από τόσα χρόνια α-παιδείας η πλειοψηφία του λαού δεν έχει ιδέα για το τι το Σύνταγμα αυτής της χώρας επιβάλλει.

Ευτυχώς δεν είναι μόνο ο κ. Ανδριόπουλος.
Ο κ. Αντωνίου έπραξε το ίδιο καταθέτοντας μήνυση κατά των βουλευτών και του πρωθυπουργού για το μνημόνιο.
Και δεν είναι μόνο αυτός. 
Παρακολουθώντας στο youtube αποσπάσματα από την Γενική Συνέλευση των εργαζομένων της ΕΘΕΛ πληροφορήθηκα ότι τρεις ακόμη συμπολίτες μας (κ. Νίκος Βασιλειάδης, Γιώργος Αγγελίδης και Ε. Μακρής) κατέφυγαν σε δικηγόρο καταθέτοντας της συλλογικές τους συμβάσεις, από το 1994 μέχρι τώρα, προκειμένου να γνωμοδοτήσει εάν μπορουν να καταθέσουν μήνυση για καταπάτηση των εργασιακών τους δικαιωμάτων.

Πού καταντήσαμε, θα μου πείτε. Με τόσους εκπροσώπους μας (στη βουλή, στον δήμο, στα σωματεία... στα κόμματα) να πρέπει να δράσουμε ο καθένας από μόνος του για την επιβολή του δικαίου.

Και πώς να μην πορεύεται καθείς μοναχός τους αφού στα σχολεία μας το πολύ-πολύ να αποκτήσουμε μια αρπακολατζίδικη γνώση του Συντάγματος γιατί με αυτόν τον τρόπο δημιουργούνται οι γενιές που θα είναι εύκολη βορά στους εκάστοτε ποδηγέτες της θέλησής τους, της ευημερίας του τόπου τους, του πλανήτη, του σύμπαντος ολόκληρου.
Λοιπόν, φίλοι μου, κάποια βασικά άρθρα που, νομίζω, ότι οφείλουμε να γνωρίζουμε τουλάχιστον παπαγαλία (πού θα πάει, χωρίς να το θέλουμε, θ' αρχίσουμε ν' αντιλαμβανόμαστε την ουσία τους) είναι:
"Άρθρο 111. 1. Κάθε διάταξη νόμου ή διοικητικής πράξης με κανονιστικό χαρακτήρα, που είναι αντίθετη προς το Σύνταγμα, καταργείται από την έναρξη της ισχύος του".
"Άρθρο 120. 4. Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία".

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Τα αστειάκια του Τατσόπουλου και οι... κρυάδες του Μπαξεβάνη..

Δυστυχώς δεν μπορώ να μην τα σχολιάσω γιατί λίγο παρακάτω αισθάνθηκα την ανάγκη να κάνω μια παραπομπή για τα όσα ανέφερε σε ανάρτηση του παλιότερη ο Μπαξεβάνης σχετικά με άλλο θέμα.
Αν λοιπόν η αίσθηση του αστείού για τον κ. Τατσόπουλο είναι αυτή που δηλώθηκε στο σχετικό σχόλιό του, καταλαβαίνω πολύ καλά γιατί κυριαρχεί η άποψη πως οι "γραμματιζούμενοι" δεν ξέρουν τι θα πει γέλιο και πείραγμα..
Τώρα καταλαβαίνων σε ποιους διαδρόμους χάθηκαν τα ευφυολογήματα και το πηγαίο γέλιο.
Δεν έχω τίποτε με τους ομοφυλόφιλους, επιλογή δική τους ή της φύσης είναι και πορεύονται όπως και οι ετερόφιλοι.
Από κει και πέρα το να προωθείται υστερικά αυτού του είδους η επιλογή ως επικρατέστερη και όχι ως μειοψηφίας φυσικής ή επιλεγμένης με ξενίζει και με προβληματίζει... Με προβληματίζει από την στιγμή που στην φύση είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας και για κάποιον άγνωστο λόγο πρέπει να πεισθούμε για το αντίθετο προβάλλοντας με κάθε τρόπο αυτό το μοντέλο για μίμηση.
Όπως με ξενίζει και αυτό το αδόκημο "αστειάκι". Όπως με ξενίζουν και τα συγχαρητήρια του κ. Μπαξεβάνη προς τον κ. Τατσόπουλο " και για το θάρρος του".  Συγχαρητήρια για το θάρρος του να αστειευτεί τόσο "ευφυώς";
Προφανώς στους κύκλους που κυκλοφορούν απαιτείται θάρρος για να δείχνεις τόση ένδεια πνεύματος.
Ευτυχώς στους κύκλους που κυκλοφορώ συγχαρητήρια δίνονται όταν ειπωθεί ή πραγματωθεί κάτι έξυπνο και όχι κάποια εξυπνάδα ή χοντράδα της δεκάρας.

Επισκεφτείτε τον Κλείτορα

Υπάρχει μια πολύ ενδιαφέρουσα ανάρτηση σχετικά με τον διαχωρισμό εκκλησίας-κράτους (η άποψη του κ. Παν. Γεννηματά, επιτ. προεδρου Ευρωπαϊκής τράπεζας Επενδύσεων) και ένα εξίσου διαφωτιστικό σχόλιο από την Ελεύθερη Έρευνα.
Νομίζω ότι το σχόλιο φροντίζει να μας επισημάνει το να μην αποδεχόμαστε απαίδευτα τις οποιεσδήποτε προτάσεις.
Επισκεφθείτε : http://kleitor.blogspot.com/2011/02/blog-post.html
Θερμές ευχαριστίες στον Κλείτορα για τα θέματα που αναρτά.

Ανασκαφή κρύπτης και τάφου στη Συρία, Πετρογλυφικά στη Νορβηγία

Υπέροχο το βίντεο με  την ανασκαφή κρύπτης και τάφου στη βόρεια Συρία αλλά και η ανάρτηση για την αποκάλυψη των Πετρογλυφικών στην Νορβηγία. Ευχαριστώ τον Βισάλτη που μας τα γνωστοποίησε.
Περισσότερα:

1821, 1941, 1945,1958...

Επειδή η ιστορία γράφεται από τους νικητές... επειδή όποιος θέλει να γνωρίζει την ιστορία του τόπου του οφείλει να μην αρκείται στα όσα του σερβίρουν, αλλά να ερευνά, να μελετά,  να συγκρίνει, να αποδέχεται... 
επειδή οι περισσότεροι από εμάς αρκούνται στα όσα διδαχτήκαμε στα βιβλία του σχολείου (κι αυτά αρκετοί ούτε καν τα μελέτησαν, αρκέστηκαν στα sos θέματα) και στα συμπεράσματα που βγάλαμε αποσπασματικά (πόσοι από μας μπήκαν στον κόπο να διαβάσουν Σιμόπουλο, Μακρυγιάννη, Άπαντα Κολοκοτρώνη αντί το μυθιστόρημα με την μεγαλύτερη εμπορικότητα; ή κάτι εύπεπτο;)... 
επειδή, με την αναζωοπύρωση της ιστορίας του 1821, ευκαιρία είναι να μελετήσουμε πρώτα τα λίγο πιο πρόσφατα της ιστορίας μας, αφού παράλληλα με την εκπομπή του ΣΚΑΙ που αφορά στο 1821, τα ΜΜΕ προβάλλουν και το Δίστομο, τις αποζημιώσεις που δεν ήρθαν, τις αποφάσεις που δεν υπογράφτηκαν από τους υπουργούς δικαιοσύνης για την εκποίηση των ακινήτων της Γερμανίας εν Ελλάδι...
είπα να σας θυμίσω το παλιό (Φλεβάρης 20'10), αλλά εξαιρετικά επίκαιρο, άρθρο του Μπαξεβάνη.
Είναι η εποχή που το Focus βάζει εξώφυλλο την Αφροδίτη με την γνωστή σε όλους μας χειρονομια.
Το άρθρο που αξίζει να το διαβάσετε αναφέρει μεταξύ άλλων: "... Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα που δεν διεκδίκησε πολεμικές αποζημιώσεις, αλλά γι' αυτό δεν φταίνει οι Γερμανοί. Το μεταπολεμικό ελληνικό κράτος, αυτό που δημιουργήθηκε (για να μην ξεχνάμε την ιστορία) και από συνεργάτες των Γερμανών... παραιτήθηκε κάθε διεκδίκησης.
Η υπόθεση Μέρτενς, που συγκλόνισε την Ελλάδα τη δεκαετία του 60, είναι μια παλιά ιστορία αρκετά επεξηγηματική".
"... Τον Μάιο του 1957, ο  Μαξ Μέρτενς, ο χασάπης της  Θεσσαλονίκης, ο ναζί που ευθυνόταν  για τον εκτοπισμό των Ελλήνων  Εβραίων και την κλοπή των  περιουσιών τους, επέστρεψε στην Ελλάδα. Σύμφωνα με μια σημερινή εκδοχή, για να αναζητήσει κομμάτι του θησαυρού των Εβραίων που είχε βυθίσει με πλοίο στην Ελλάδα. Όπως και να έχει, σίγουρος πάντως, για την φιλικότητα του ελληνικού καθεστώτος. Καταζητούμενος από το 1947, ένοιωθε περιέργως αρκετά ασφαλής στην χώρα που είχε κατακάψει. Εκείνη την εποχή μάλιστα ήταν στέλεχος του γερμανικού υπουργείου Δικαιοσύνης και φίλος του καγκελάριου Αντενάουερ.Κάποιοι εβραίοι όμως τον αναγνώρισαν και απαίτησαν την σύλληψή του. Ο Μέρτενς πραγματικά συνελήφθη.
Τον Νοέμβριο του 1958 ο Κωνσταντίνος Καραμανλής με τον  Ευάγγελο Αβέρωφ επισκέπτονται την  Βόννη. Ενδίδουν στις πιέσεις του  Αντενάουερ να μην διεκδικήσουν πολεμικές  αποζημιώσεις. Με την επιστροφή στην Ελλάδα ο Καραμανλής περνά μάλιστα νόμο για αναστολή δίωξης εγκληματιών πολέμου. Ακόμη και οι Άγγλοι την εποχή εκείνη κατηγορούν την ελληνική κυβέρνηση πως «αμνηστεύει εγκληματίες πολέμου». Ο μοναδικός εγκληματίας πολέμου που έχουμε στην Ελλάδα είναι ο Μέρτενς. Ο νόμος αρχικώς τον εξαιρεί από την αμνήστευση αλλά  λίγο αργότερα τροποποιείται ο νόμος (ν.δ. 3933/1959) και τον συμπεριλαμβάνει. Έτσι ενώ ο Μέρτενς καταδικάζεται σε 25 έστω μόλις χρόνια κάθειρξης στέλνεται στη Γερμανία όπου απελευθερώνεται. Η υποχωρητική συμπεριφορά του Καραμανλή δεν έχει καμιά εμφανή εξήγηση. Κυβερνητικά στελέχη λένε πως ευνοεί το κλίμα των καλών σχέσεων Ελλάδας Γερμανίας και την είσπραξη ενός δανείου 200 περίπου εκατομμυρίων μάρκων. Αντί να διεκδικήσουμε δεκάδες δισεκατομμύρια όπως είχαμε δικαίωμα, το βουλώνουμε με ένα δάνειο.
Γιατί;
Κατά πολλούς η  εξήγηση είναι σε όσα είπε μόλις  απελευθερώθηκε ο ίδιος ο Μαξ  Μέρτενς. Με συνεντεύξεις του στη  Σπηγκελ και την Ηχώ του  Αμβούργου υποστηρίζει πως κατά την κατοχή, συνεργάτες του ήταν μέλη της κυβέρνησης Καραμανλή. Κατονομάζει μάλιστα συγκεκριμένα:
  1. Τον Κωνσταντίνο  Καραμανλή. Σύμφωνα με τον Μέρτενς  ο Καραμανλής είχε δώσει πληροφορίες  ακόμη και για την ανατίναξη  της γέφυρας του Γοργοπόταμου αλλά οι γερμανοί δεν τον πίστεψαν
  2. Τον Δημήτρη (Τάκο) Μακρή, υπουργό εσωτερικών του Καραμανλή
  3. Τον Γεώργιο Θέμελη υφυπουργό Άμυνας
  4. Την Δοξούλα σύζυγο του Μακρή η οποία ήταν γραμματέας του και σύνδεσμος με τους πληροφοριοδότες
Η ΕΔΑ μιλά για  προδότες που αντάλλαξαν την  γερμανική σιωπή με υποχωρήσεις από τις αποζημιώσεις. Έτσι εξηγήθηκε η σπουδή επίσκεψης του Καραμανλή στη Βόννη και η απελευθέρωση του Μέρτενς..."
Εκτενέστερα και αναλυτικά : http://www.koutipandoras.gr/?p=359

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Καλό μήνα!

Νάτος κι ο Φλεβάρης.
Λίγο παγωμενος, λίγο σκοτεινός... αλλά ο ουρανός παίζει με το άσπρο και το μπλε με καταπληκτική διάθεση για περισυλλογή.
Έτσι δεν μπόρεσα να μην μπω στον πειρασμό να δανειστώ τους στίχους από ένα ποίημα της Κατερίνας Κατράκη (το είδα στα "ταξίδια ψυχής μ' ένα βιβλίο" από το facebooκ και την σελίδα που με παρέπεμψε):
"Αφέσου στη ζωή.
Μέχρι να βρεις το πώς θα ζήσεις
θα ’χεις ξεχάσει το γιατί".

Καταπληκτικό δεν βρίσκετε;

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Άλεξ Ρόντος; Gregory Maniatis; Misha Glenny; Eerik-Niiles Kross; Γκρέγκορι Πάππας;

Άλεξ Ρόντος; Gregory Maniatis; Misha Glenny; Eerik-Niiles Krosh; Γκρέγκορι Πάππας;
Τους γνωρίζετε; αμφιβάλλω... ούτε και εκείνοι βεβαίως. Αλλά σύμφωνα με μία ανάρτηση που ανάγεται στον Νοέμβριο εκείνοι φροντίζουν για εσάς... όχι προσωπικά, μην παρεξηγιέστε. Φροντίζουν τα του οίκου σας αρωγοί και συμβουλάτορες...
Πριν σας στείλω στην σχετική ανάρτηση στην Πύλη του Ιάσωνος έψαξα και βρήκα τα εξής κατατοπιστικά στοιχεία:
Άλεξ Ρόντος:
"Το όνομα της ΠΓΔΜ θα το αποφασίσει τελικά ο διαβόητος, απαίσιας πολιτικής φήμης, Αλεξ Ρόντος; Αυτή η πολιτικά σκοτεινή προσωπικότητα ήταν σύμβουλος του τυχοδιώκτη προέδρου της Γεωργίας Μιχαήλ Σαακασβίλι, όταν ο τελευταίος προκάλεσε πόλεμο της χώρας του με τη Ρωσία και προσπάθησε να καλέσει στη Γεωργία δυνάμεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, υπηρετώντας σκοτεινά σχέδια ακραίων νεοσυντηρητικών κύκλων της Ουάσιγκτον που θα επιθυμούσαν μερικούς νεκρούς Αμερικανούς πεζοναύτες από ρωσικά πυρά...
Οι ανησυχίες για τον ρόλο που παίζει αυτός ο στενός φίλος του Γιώργου Παπανδρέου προσέλαβαν τις διαστάσεις πανικού όταν είδαμε τον υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα να αισθάνεται υποχρεωμένος να αποκαλύψει -και μάλιστα από τη Νέα Υόρκη!- με έμμεσο αλλά σαφέστατο τρόπο τη διεξαγωγή μυστικών διαπραγματεύσεων για την ονομασία των Σκοπίων. Εμφανώς οργισμένος με τον παραγκωνισμό του και την ανάθεση της εκπροσώπησης της Ελλάδας στον... "ανύπαρκτο" από θεσμικής πλευράς Αλεξ Ρόντο, ο Δ. Δρούτσας αποφάσισε να δημοσιοποιήσει αυτές τις μυστικές διαπραγματεύσεις για τις οποίες είχε ήδη γράψει το "Εθνος της Κυριακής" υπογραμμίζοντας ότι "βαρύνοντα ρόλο στις αποφάσεις που θα λάβει ο Γ. Παπανδρέου έχουν τόσο η Μ. Κοππά όσο και ο προσωπικός φίλος και σύμβουλός του, Αλεξ Ρόντος..."
http://anaxfiles.blogspot.com/2010/09/blog-post_5394.html
"Ο ΑΛΕΞ ΡΟΝΤΟΣ είναι ένας άνθρωπος που έχει επιλέξει να κινείται στο παρασκήνιο. Αυτό φαίνεται από τη χαμηλή χροιά της φωνής του, αλλά και από το γεγονός ότι αποφεύγει να επιδεικνύεται, προτιμώντας να περνάει πολλές ώρες στο σπίτι του στη Γλυφάδα όταν δεν ταξιδεύει. Ακόμη και όταν εργαζόταν στο υπουργείο Εξωτερικών, προστάτευε πολύ καλά την προσωπική του ζωή..."
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=46&ct=32&artid=317140&dt=26/09/2010#ixzz1ChkrXZzD
"κατά την χθεσινή ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γ. Πεταλωτής απέφυγε –ή δεν γνώριζε– να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις σχετικά με τους λόγους για τους οποίους ο κ. Ρόντος μετέχει της πρωθυπουργικής αποστολής. Μια μέρα νωρίτερα, ο Υπουργός των Εξωτερικών κ. Δρούτσας, αφού ξεκαθάρισε ότι ο κ. Ρόντος δεν διατηρεί σήμερα θεσμική σχέση με την κυβέρνηση και το υπουργείο, έσπευσε να μας υπενθυμίσει πως ο σύμβουλος του κ. Παπανδρέου «είναι πολύ καλός γνώστης της περιοχής των Βαλκανίων». Προκαλώντας την αντίδραση του ΚΚΕ, που υπενθύμισε τον ρόλο του Αλεξ Ρόντου στη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας και στον πόλεμο εναντίον της...": http://www.ardin.gr/node/3712

"... Alex Rondos: Ο νεκροθάφτης του “Μακεδονικού”;
Από τις εφημερίδες φαίνεται πως έμαθαν οι αρμόδιες Διευθύνσεις και λοιποί υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Εξωτερικών ότι η ονομασία “Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη” βρίσκεται στο επίκεντρο παρασκηνιακών διαπραγματεύσεων με τη ΠΓΔΜ. Η συζήτηση των ημερών στο ΥΠΕΞ είναι ποιος ηγείται των διαπραγματεύσεων από την ελληνικής πλευράς, ποιος είναι ο δίαυλος της μυστικής διπλωματίας μεταξύ Αθήνας-Σκοπίων. Σύμφωνα με πληροφορίες, η επαναφορά του Αlex Rondos στο υπουργείο Εξωτερικών είναι γεγονός. Ο εξ απορρήτων σύμβουλος του Γ. Παπανδρέου απέκτησε την ιδιότητα του πρέσβη εκ προσωπικοτήτων και εγκαταστάθηκε ξανά στην Αθήνα, διαδραματίζοντας ουσιαστικά ρόλο άτυπου μεν, αλλά συμβούλου των Γ. Παπανδρέου και Δημ. Δρούτσα για τα κρίσιμα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής.
Εφοδιασμένος με διπλωματικό διαβατήριο της Ελληνικής Δημοκρατίας, έχει αναλάβει αποστολές μυστικής διπλωματίας για λογαριασμό του πρωθυπουργού το πρώτο εξάμηνο του 2010 σε Σερβία, Σκόπια, Αλβανία και Τουρκία.  
Ο Έλληνας πρεσβευτής στη Σερβία έπεσε από τα σύννεφα όταν οι συνάδελφοί του που εκπροσωπούν τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης τον ρώτησαν σε μία από τις τακτικές συναντήσεις αλληλοενημέρωσης, ποιο ήταν το περιεχόμενο των συνομιλιών που είχε ο απεσταλμένος της ελληνικής κυβέρνησης κ. Rondos με τη σερβική κυβέρνηση.
Το ίδιο συνέβη και με τους πρεσβευτές μας στην Αλβανία και στα Σκόπια. Αποδείχθηκε ότι οι Ευρωπαίοι ομόλογοί τους γνώριζαν περισσότερα για τις συναντήσεις με βάση τις πληροφορίες που τους είχαν δώσει τα μέλη των κυβερνήσεων των συγκεκριμένων χωρών. Οταν οι Ελληνες πρεσβευτές απευθύνθηκαν στην Kεντρική Yπηρεσία στην Αθήνα, τους διαβιβάστηκε αρμοδίως: “Μην ασχολείστε, καλύτερα να το ξεχάσετε“. Διπλωματικοί παρατηρητές θεωρούν ότι ο Alex Rondos χαράσσει τη βαλκανική πολιτική του Γ. Παπανδρέου… "
Πάμε τώρα για τον Γρηγόρη Μανιάτη (Gregory Maniatis) :
To opendemocracy.net αναφέρει ότι είναι ένας ευρωπαϊκός συνεργάτης στην Ουάσινγκτον με βάση το Ινστιτούτο Μεταναστευτικής Πολιτικής. Το 1991, ίδρυσε το αγγλόφωνο διμηνιαίο περιοδικό Odyssey, για την Ελλάδα και τους Έλληνες σε όλο τον κόσμο. Τα έργα του εμφανίστηκαν: New York, Washington Monthly, η International Herald Tribune. Εργάζεται ως σύμβουλος του πρώην υπουργού Εξωτερικών στην Ελλάδα, Γιώργου Παπανδρέου, προώθησε τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Διασποράς το 2003.
Η Ιθώμη μας διαφωτίζει καλύτερα:http://www.arxaiaithomi.gr/?p=14370
για τον Eerik-Niiles Krosh http://www.zeitgeisthellas.gr/?page_id=183 
για τον Γκρέκορι Πάππας :  
"... εργάζεται για το Σταίητ Ντηπάρτμεντ και βρέθηκε στην Αθήνα ειδικά για τις ταραχές (!), στις..... εφημερίδες «Ουάσιγκτον Τάιμς» και στους «Φαινάνσιαλ Τάιμς». Ο Ομογενής αυτός διετέλεσε ένα διάστημα και ένοπλος φρουρός του  πρώην Αμερικανού Υφυπουργού Εξωτερικών, Νίκολας Μπερνς, όταν ήταν Πρέσβης στην Ελλάδα. Το είδαμε με τα μάτια μας στη Φλώριδα, όταν ο Νίκολας Μπέρνς, ως Πρέσβης, παρέστη σε συνέδριο της ΑΧΕΠΑ.
   Ο Γκρέγκορυ Πάππας, λοιπόν, έφθασε έκτακτα στην Αθήνα και ταμπουρώθηκε σε διαμέρισμα στο Κολωνάκι, από όπου και καταγράφει τα πάντα, για λογαριασμό Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας, και στέλνει, συνάμα, και  στημένες και «ανταποκρίσεις".

Εν ολίγοις από ότι "αντελήφθην" στα περισσότερα ελληνικά blogs γίνεται αναμετάδοση της Επιστολής ενός στρατηγού εν αποστρατεία. Όμως, αξίζει ιδιαίτερης προσοχής. 
Κάνει αναφορά: στον Γκόλια... για τον Παπαχελά δεν το συζητώ, δεν νομίζω να υπάρχει κάτοικος αυτού του τόπου που να τον θεωρεί ολίγον κατευθυνόμενο δημοσιογράφο. Ο άνθρωπος μεταδίδει ακόμη και με την έκφρασή του το τι έχει εναγκαλισθεί. 
Ευχαριστώ όλους τους παραπάνω συνδέσμους για την προσφορα τους αλλά και τους :

Καλό μήνα!

Νάτος κι ο Φλεβάρης έφτασε. Που πάει να πει ο χειμώνας οσονούπω αναχωρεί κι η Άνοιξη ετοιμάζεται να έρθει και να στρογγυλοκαθίσει...
Καλό μηνα λοιπόν και καλή εβδομάδα!
Απολαύστε τον υπόλοιπο χειμώνα διαβάζοντας, μαζεύοντας τους φίλους στο σπίτι, συζητώντας περι ανέμων και υδάτων και ουσιαστικών θεμάτων, φιλοσοφώντας για τα απλά πράγματα. Χαμογελάστε, (είναι μεταδοτικό).
Ο χειμώνας είναι καταπληκτική εποχή για να ευχαριστηθείτε το σπίτι σας. Μετατρέψτε το από κελί σε καταφύγιο.
Ακούγοντας μουσική, παίζοντας με τα παιδιά και τους συντρόφους σας. Γελώντας (κι αυτό επίσης είναι μεταδοτικό) χωρίς λόγο και αιτία. Αφήστε να δονηθεί η ατμόσφαιρα από αυτούς τους ήχους. Να ρουφήξουν οι τοίχοι αυτήν την συχνότητα. Θα ξαφνιαστείτε με την αδημονία σας να επιστρέψετε στην θαλπωρή του καταφυγίου σας.
Θυμηθείτε να κρατάτε την τουβούλα σας κλειστή και να την ανοίγετε ίσα-ίσα για να ρίξετε μια ματιά σ' αυτά που σας ενδιαφέρουν και όχι σ' αυτά που σας σερβίρουν...