Ευχολόγια-Ευχαριστίες

Έρρωσθε κι ευδαιμονείτε!!!
Ευχαριστώ φίλους και συμπορευτές για την επίσκεψη στο καταφύγιό μου. Συμβουλές, παραινέσεις, οδηγίες ευπρόσδεκτες.
Η μόνη αποδεκτή πίστη εδώ: "Η ακλόνητη πίστη μας σε μία πεποίθηση δημιουργεί ένα μοντέλο του κόσμου το οποίο μας προκαλεί νοητική δυσλειτουργία" (Mark Joyner). .
Παράκληση : οι απόψεις που θα μοιραστείτε εδώ οφείλουν ν' αντέχουν στην ευθύνη της γλωσσικής μας κληρονομιάς (: Λέξεις που ασεβούν πάνω σ' αυτήν την κληρονομιά είναι μη αποδεκτές). Η γλώσσα μας παρέχει τη δυνατότητα έκφρασης διαθέσεων και συναισθημάτων οπότε θεωρώ θλιβερή ένδεια τη χρήση κακόηχων και μονότονων εκφράσεων. Δείτε το σαν μια προσωπική πρόκληση!

Η κυκλοφορία εδώ είναι ελεύθερη σε όσους ατενίζουν τον εαυτό τους και τους άλλους στα μάτια. Απαγορεύεται η είσοδος σε οσφυοκάμπτες, διαθέτοντες μυαλό δομημένο σε κουτιά-κελιά, απόλυτους. Καλοδεχούμενοι οι σεβόμενοι τον εαυτό τους (δηλ. οι χαμογελώντες από το βάθους καρδίας, νόησης, οι καλοδιάθετοι μέρα-νύχτα, οι διαθέτοντες το δάκρυ το λυτρωτικό, το γέλιο και ουχί το γελοίο. Οι σεβόμενοι ζώα, φυτά, γήινους, εξωγήινους, το κρύο, τη ζέστη, τη βροχή, το χιόνι, τη θάλασσα, το βουνό, τον κόκκο της άμμου.
Αν, όλως τυχαίως, έχετε και μια παθιασμένη σχέση με τα βιβλία θα περάσουμε καταπληκτικά!

Κάτι ενδιαφέρον μοιράζονται μαζί μας

Loading...

Αναγνώστες

Σάββατο, 19 Φεβρουαρίου 2011

Ο Χάρης Καστανίδης ξαναχτύπησε...

Λίγο πριν, στην εκπομπή του MEGA "Δεύτερη Ανάγνωση" ανέφερε το εξής μεταξύ άλλων για την προστασία ανηλίκων και το δίκτυο τέλος πάντων που ετοιμάζουν : " τα παιδιά που κινδυνεύουν... των χωρισμένων... των αλλοδαπών...".
Κατά την άποψη του κ. Υπουργού ρέπουν στην παραβατικότητα τα παιδιά των διαζευγμένων και των αλλοδαπών! Ακούσατε, ακούσατε! Στοχοποιήσεις και ομαδοποιήσεις από ποιόν; από τον υπουργό δικαιοσύνης!
Τόσο απλά και εύκολα διαγράφονται οι προσπάθειες των μονογονεϊκών οικογενειών και των αλλοδαπών να μορφώσουν τα παιδιά τους έτσι ώστε να είναι χρήσιμοι και κριτικοί πολίτες του οποιουδήποτε τόπου! Τόσο εύκολα διαγράφονται οι προσπάθειες αυτών των οικογενειών να βρίσκονται κοντά στα παιδιά τους, να συζητούν μαζί τους, να περνούν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους μαζί τους.
Χωρισμένοι γονείς και αλλοδαποί ντροπή σας! Με την επιλογή σας να διαλύσετε την οικογένεια που υπάρχει μόνο στα χαρτιά ή να γυρέψετε μια καλύτερη μοίρα σε ξένο τόπο, οδηγήσατε τα παιδιά σας στον κίνδυνο της παραβατικότητας!!! 
Αυτό το δόγμα εξέφρασε ο υπουργός χωρίς να αισχύνεται κι ας ανήκει, προφανώς, σε οικογένεια που δεν ενέχει τον κίνδυνο της παραβατικότητας
Εμετική κατάντια των ατόμων που κάποτε έκαναν τις ρήξεις τους με τον κομματικό μηχανισμό, τώρα αποδέχονται τους υπουργικούς θώκους και δηλώνουν θερμοί υποστηρικτές νόμων που αλώνουν τα κεκτημένα και την αξιοπρέπεια ενός λαού!
Αυτό κι αν είναι ροπή προς την παραβατικότητα!
Τους γόνους αυτών των εγκληματιών ενός έθνους ποιος θα τους προστατεύσει από την "παραβατική" νουθεσία και παραίνεση των γονέων τους;
Τα παιδιά των οικογενειών που παραμένουν κάτω από την ίδια στέγη και σκοτώνονται, των οικογενειών που παραμένουν τύποις κάτω από την ίδια στέγη ή των οικογενειών "βορείων προαστείων" που βρίσκουν τρόπους για να ξεπεράσουν την ανία τους με διάφορους "extreme" τρόπους ποιος θα τα προστατεύσει; Ποιος θα αφουγκραστεί την ψυχούλα τους και ποιος θα έχει τα κότσια να οδηγήσει τον θυμό τους σε δημιουργικούς δρόμους;
Ποιος θα τους διδάξει να στηρίζονται στα δικά τους πόδια και να ορθώνουν το ανάστημά τους; ότι δεν επιτρέπεται να ψεύδεσαι ασύστολα και να κλείνεις συμφωνίες κάτω από το τραπέζι; ότι δεν εκμεταλλεύεσαι την αδυναμία του συνανθρώπου σου, ότι δεν παριστάνεις τον "τζάμπα" μάγκα στους αδύναμους και κάνεις την "πάπια" στους ισχυρούς; ότι η κοινωνία και το σύμπαν ολόκληρο δεν έχει ανάγκη τα ανθρωπάκια και τα ανθρωπάρια αλλά Ανθρώπους σκεπτόμενους και σκεπτικιστές, ισορροπημένους, δίκαιους, γελαστούς, Ανθρώπους που δεν θα έχουν την ανάγκη να βάζουν ταμπέλες και ταμπελάκια;


1 σχόλιο:

diaskronos είπε...

Πρόταση προς όλους τους BLOGGERS
Προτείνουμε:
Στις 2 Μάρτη Τετάρτη από τις 3μ.μ. μέχρι τις 11μ.μ. να αναρτήσουμε όλα τα blog ανάρτηση με τον ίδιο τίτλο και το κάθε blog τις δικές του απόψεις ως περιεχόμενο. Ως τίτλο:
Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ - ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΧΡΕΟΣ – ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ Δ.Ν.Τ - ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ – ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ.
Προτείνουμε ακόμα μια φωτοσύνθεση του χάρτη της Ελλάδας με στάμπα « ΟΧΙ, ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ» μια φωτοσύνθεση είναι στην αρχική σελίδα του blog όποιος θέλει μπορεί να την πάρει .
Με αυτό τον τίτλο που είναι φανταζόμαστε λίγο πολύ αποδεκτός από την μεγάλη πλειοψηφία των bloggers και φυσικά ο καθένας μπορεί να αναπτύξει τα δικά του επιχειρήματα και απόψεις αλλά και να δώσει και άλλες προτάσεις. (Στην ανάλυση προφανώς δεν γίνεται όλοι να συμφωνήσουν με ένα κείμενο ή τουλάχιστον προς το παρών είναι πάρα πολύ δύσκολο και θέλει προετοιμασία.)
Α) Είναι ένας τρόπος να ακουστούμε από όλους ,πιο μακριά και πιο έντονα.
Β) θα είναι μια δοκιμή και για επόμενη μαζική διαμαρτυρία ή προβολή κάποιου εθνικού ή κοινωνικο-πολιτικού ή οικονομικού ζητήματος.
Γ) Η φωνή μας θα φτάσει και στο εξωτερικό και στις Βρυξέλλες πιο δυνατή.
Δ) Εάν κάποιος διαφωνεί ή τώρα ή σε επόμενη παρόμοια κίνηση είναι ελεύθερος προφανώς να μη συμμετέχει είναι πέρα για πέρα επιλογή και δικαίωμα του καθενός .
Όλοι μας να ενημερώσουμε όλα τα φιλικά μας blogs αλλά και όσα μπορεί ο καθένας για την κίνηση αυτή. Είναι μια πρόταση που δεν κρύβει καμία ύπουλη σκοπιμότητα παρά αυτά και μόνο που γράφουμε. Την πρόταση την κάνουμε με ειλικρίνεια και χωρίς άλλο στόχο ή σκοπό. Θεωρήσαμε σωστό να την διακινήσουμε μέσω σχολίων γιατί δεν βρίσκουμε άλλο τρόπο. Συνάδελφοι (αν στέκει ) bloggers η Χώρα μας πνίγεται …κάτι μα κάτι πρέπει να γίνει.
Ευχαριστούμε κι ελπίζουμε το e-mαιl: diaskronos@gmail.com
Η ομάδα του galaxiako.blogspot.com : diskronos, anarxos, antromeda, kiklonas, anarxosimoritis
ΥΓ Εάν κάποιος (οποιοσδήποτε) θέλει το ονοματεπώνυμο μας θα το δώσουμε με το e-mail. Δεν υπάρχει πρόβλημα και μάλιστα χωρίς να ζητήσουμε το δικό του για να μην υπάρχουν αμφιβολίες .