Ευχολόγια-Ευχαριστίες

Έρρωσθε κι ευδαιμονείτε!!!
Ευχαριστώ φίλους και συμπορευτές για την επίσκεψη στο καταφύγιό μου. Συμβουλές, παραινέσεις, οδηγίες ευπρόσδεκτες.
Η μόνη αποδεκτή πίστη εδώ: "Η ακλόνητη πίστη μας σε μία πεποίθηση δημιουργεί ένα μοντέλο του κόσμου το οποίο μας προκαλεί νοητική δυσλειτουργία" (Mark Joyner). .
Παράκληση : οι απόψεις που θα μοιραστείτε εδώ οφείλουν ν' αντέχουν στην ευθύνη της γλωσσικής μας κληρονομιάς (: Λέξεις που ασεβούν πάνω σ' αυτήν την κληρονομιά είναι μη αποδεκτές). Η γλώσσα μας παρέχει τη δυνατότητα έκφρασης διαθέσεων και συναισθημάτων οπότε θεωρώ θλιβερή ένδεια τη χρήση κακόηχων και μονότονων εκφράσεων. Δείτε το σαν μια προσωπική πρόκληση!

Η κυκλοφορία εδώ είναι ελεύθερη σε όσους ατενίζουν τον εαυτό τους και τους άλλους στα μάτια. Απαγορεύεται η είσοδος σε οσφυοκάμπτες, διαθέτοντες μυαλό δομημένο σε κουτιά-κελιά, απόλυτους. Καλοδεχούμενοι οι σεβόμενοι τον εαυτό τους (δηλ. οι χαμογελώντες από το βάθους καρδίας, νόησης, οι καλοδιάθετοι μέρα-νύχτα, οι διαθέτοντες το δάκρυ το λυτρωτικό, το γέλιο και ουχί το γελοίο. Οι σεβόμενοι ζώα, φυτά, γήινους, εξωγήινους, το κρύο, τη ζέστη, τη βροχή, το χιόνι, τη θάλασσα, το βουνό, τον κόκκο της άμμου.
Αν, όλως τυχαίως, έχετε και μια παθιασμένη σχέση με τα βιβλία θα περάσουμε καταπληκτικά!

Κάτι ενδιαφέρον μοιράζονται μαζί μας

Loading...

Αναγνώστες

Πέμπτη, 25 Μαρτίου 2010

Τώρα που έφυγε κι αυτή η μέρα...

Ευτυχώς που έχει θεσπιστεί ως ημέρα αργίας η 25η Μαρτίου
Ευτυχώς... για να αναθυμόμαστε έστω και μια ημέρα το χρόνο ότι κάποιοι ξεβολεύτηκαν για να ξεκινήσουν μια επανάσταση. Ευτυχώς που υπάρχει αυτή η μέρα για να φέρνουμε στο μυαλό μας το τι τράβηξαν όσοι παρέμειναν ως το τέλος ιδεαλιστές. Ευτυχώς που υπάρχει αυτή η αργία για να φέρνω στο μυαλό μου τα όσα έχει γράψει ο παππούς Μακρυγιάννης και να θλίβομαι επειδή και τότε και τώρα υπήρχαν τα φίδια τα κολοβά με τα σπουδαία παπύρια (βλέπε Μαυροκορδάτο,), οι 'κονομημένοι (βλέπε Κωλέττη)  και τα γλοιώδη υποκείμενα (οι παρατρεχάμενοι του), καθώς και αυτοί που φρόντιζαν να ρουφάνε τα δάνεια και να μας έχουν ως τα τώρα χρεωμένους στις Μεγάλες Δυνάμεις. Νάναι καλά του λόγου τους που αποφάσισαν τον διαμελισμό της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
Η ιστορία, το ξέρω, γράφεται από τους νικητές... Αλλά η μνήμη των κάθε λογής ηρώων, αυτών δηλαδή που στέκονται όρθιοι, με τη συνείδηση και την ψυχή αγαλλιασμένη, δεν χάνεται ποτέ... Γιατί αγγίζει τον λαό και φροντίζει έτσι κι αλλιώς να μεταφέρει τα γεγονότα από στόμα σε στόμα, σαν παραμύθι...
Εγώ, σήμερα και κάθε τέτοια μέρα γιορτάζω την μνήμη αυτών των ανθρώπων.
Και θλίβομαι καθώς αναρωτιέμαι: οι μετέπειτα γενιές, αυτές που σήμερα έκαναν παρέλαση κάτω από τους ήχους της μπάντας θα είναι υπόδουλες στα συμφέροντα των Μεγάλων Δυνάμεων και θα ξεπληρώνουν τα δάνεια των δικών μας εποχών, θα έχουν κάποιον ήρωα να θυμούνται από τις μέρες μας; κάποιον που θα έχει ορθώσει το ανάστημά του και θα έχει παλέψει για να μην γίνει βορά των Οικονομικών Συμφερόντων η χώρα μας;
Θα υπάρχει κάποιο φωτεινό παράδειγμα; Εκείνοι που τα έβαλαν με την Οθωμανική αυτοκρατορία ήταν μια χούφτα άνθρωποι, αγράμματοι οι περισσότεροι, αλλά κουβάλαγαν ένα σύμβολο μέσα τους: τους 300 του Λεωνίδα.
Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία, βλέπεις... Όχι πανεπιστημιακά παπύρια και οικονομικές θεωρίες... Θέλει αντρειωμένους και αποφασισμένους να σταθούν ορθοί και να παλέψουν, να απαιτήσουν το αυτονόητο και το δίκιο. Να μην βολευτούν στο διαμερισματάκι τους, στο αυτοκινητάκι τους, στην δουλίτσα τους και όσο έχουν αυτά τα "αγαθά" δεν πα' να βράσει στο ζουμί της η πλάση όλη...
Ευτυχώς που έχει θεσπιστεί λοιπόν αυτή η μέρα... για να είναι κλειστά τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι έτσι ώστε οι τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα μας να κουνάνε το κεφάλι, να χαμογελάνε ειρωνικά και να αποχωρούν... Θα πρέπει ίσως να ενημερώσουμε όλα τα ταξιδιωτικά γραφεία του εξωτερικού ποιες ημέρες επιτρέπεται η επίσκεψη σ' αυτούς τους χώρους. Αλλά και τους Έλληνες που οι μέρες που μπορούν να πάρουν τα παιδάκια τους και να τους δείξουν τα μεγαλουργήματα του πολιτισμού, απόγονοι των οποίων είναι, τυχαίνει να είναι αργίες και για τους υπαλλήλους που εργάζονται σ' αυτούς τους χώρους.   


Δεν υπάρχουν σχόλια: