Ευχολόγια-Ευχαριστίες

Έρρωσθε κι ευδαιμονείτε!!!
Ευχαριστώ φίλους και συμπορευτές για την επίσκεψη στο καταφύγιό μου. Συμβουλές, παραινέσεις, οδηγίες ευπρόσδεκτες.
Η μόνη αποδεκτή πίστη εδώ: "Η ακλόνητη πίστη μας σε μία πεποίθηση δημιουργεί ένα μοντέλο του κόσμου το οποίο μας προκαλεί νοητική δυσλειτουργία" (Mark Joyner). .
Παράκληση : οι απόψεις που θα μοιραστείτε εδώ οφείλουν ν' αντέχουν στην ευθύνη της γλωσσικής μας κληρονομιάς (: Λέξεις που ασεβούν πάνω σ' αυτήν την κληρονομιά είναι μη αποδεκτές). Η γλώσσα μας παρέχει τη δυνατότητα έκφρασης διαθέσεων και συναισθημάτων οπότε θεωρώ θλιβερή ένδεια τη χρήση κακόηχων και μονότονων εκφράσεων. Δείτε το σαν μια προσωπική πρόκληση!

Η κυκλοφορία εδώ είναι ελεύθερη σε όσους ατενίζουν τον εαυτό τους και τους άλλους στα μάτια. Απαγορεύεται η είσοδος σε οσφυοκάμπτες, διαθέτοντες μυαλό δομημένο σε κουτιά-κελιά, απόλυτους. Καλοδεχούμενοι οι σεβόμενοι τον εαυτό τους (δηλ. οι χαμογελώντες από το βάθους καρδίας, νόησης, οι καλοδιάθετοι μέρα-νύχτα, οι διαθέτοντες το δάκρυ το λυτρωτικό, το γέλιο και ουχί το γελοίο. Οι σεβόμενοι ζώα, φυτά, γήινους, εξωγήινους, το κρύο, τη ζέστη, τη βροχή, το χιόνι, τη θάλασσα, το βουνό, τον κόκκο της άμμου.
Αν, όλως τυχαίως, έχετε και μια παθιασμένη σχέση με τα βιβλία θα περάσουμε καταπληκτικά!

Αναγνώστες

Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

Δευτέρα, αφήνοντας την ποίηση για το επόμενο Σάββατο

Καλή μέρα σε όλους και καλή εβδομάδα.
Δεν τα κατάφερα σήμερα να σταθώ παρατηρητής των εξελίξεων βλέποντας τα παπαγαλάκια να αρχίζουν πάλι το χορό τους περί νέων μέτρων.
Κάθισα λοιπόν και έστειλα ένα γράμμα. Ένα γράμμα στον υπουργό εργασίας.
Είναι ο ίδιος άνθρωπος που στα εκλογικά τμήματα πριν από κάμποσα χρόνια, μοίραζε τριαντάφυλλα στις γυναίκες. Είχε συμπέσει βλέπετε η εκλογική διαδικασία με την γιορτή της γυναίκας.
Καμιά γυναίκα δεν αντιλήφθηκε τον συμβολισμό. Τα τριαντάφυλλα είναι υπέροχα ως άνθος αλλά από κάτω, στο κοτσάνι έχουν αγκάθια...
Τον έχω ψηφίσει τον σύντροφο Λοβέρδο. Οπότε είναι αντιπρόσωπός μου, έτσι δεν είναι; Πώς να μην απευθυνθώ λοιπόν στον αντιπρόσωπό μου όταν βλέπω ότι δεν πράττει σύμφωνα με τις οδηγίες μου; Αν ήμουν επιχειρηματίας και ο αντιπρόσωπός μου μου είχε γνωστοποιήσει τις ιδέες του, τις είχα βρει σύμφωνες με τις δικές μου και του είχα δώσει την αντιπροσωπεία, δεν θα είχα το δικαίωμα να του την πάρω όταν δεν θα ακολουθούσε την φιλοσοφία της επιχείρησης; Θα το είχα.
Στην πολιτικό γίγνεσθαι όμως υπάρχει το συμβόλαιο. Οπότε πρέπει να περιμένω τον χρόνο λήξης του συμβολαίου, εκτός και εάν υπάρξουν λόγοι που θα καταστήσουν ασύμφορη την περαιτέρω παραμονή του ως αντιπροσώπου (βλ. πρόωρες εκλογές).
Έως τότε θα περιμένω λοιπόν. Έτσι κι αλλιώς αυτός ο τόπος και οι ιθαγενείς του έχουν μάθει να περιμένουν. Τόσες χιλιάδες χρόνια επέζησε περιμένοντας. Πέρασαν από πάνω του Ρωμαίοι, Χριστιανοί, Οθωμανοί, Ενετοί, Άγγλοι, Γάλλοι, Πορτογάλοι (που λέει ο λόγος), Αμερικανοί, δικτάτορες, ανίκανοι ηγέτες... Και ακόμη είμαστε εδώ ζωντανοί. Καταπονημένοι, λαβωμένοι, μισότυφλοι, σέρνοντας το σακατεμένο πόδι μας. ΑΛΛΑ είμαστε εδώ! Ο λαός της Ελλάδας, το ελληνικό φιλότιμο, η ελληνική φιλοξενία, η θάλασσά μας, ο ουρανός μας (έστω και με τα chemitrails), με το κλάμα, την απελπισία και το γέλιο μας. Και θα είμαστε εδώ όταν οι καρικατούρες και οι αποτυχημένοι αντιπρόσωποι θα έχουν σβηστεί από την μνήμη μας και θα έχουν μείνει τα μελανά σημεία των πράξεών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: