Ευχολόγια-Ευχαριστίες

Έρρωσθε κι ευδαιμονείτε!!!
Ευχαριστώ φίλους και συμπορευτές για την επίσκεψη στο καταφύγιό μου. Συμβουλές, παραινέσεις, οδηγίες ευπρόσδεκτες.
Η μόνη αποδεκτή πίστη εδώ: "Η ακλόνητη πίστη μας σε μία πεποίθηση δημιουργεί ένα μοντέλο του κόσμου το οποίο μας προκαλεί νοητική δυσλειτουργία" (Mark Joyner). .
Παράκληση : οι απόψεις που θα μοιραστείτε εδώ οφείλουν ν' αντέχουν στην ευθύνη της γλωσσικής μας κληρονομιάς (: Λέξεις που ασεβούν πάνω σ' αυτήν την κληρονομιά είναι μη αποδεκτές). Η γλώσσα μας παρέχει τη δυνατότητα έκφρασης διαθέσεων και συναισθημάτων οπότε θεωρώ θλιβερή ένδεια τη χρήση κακόηχων και μονότονων εκφράσεων. Δείτε το σαν μια προσωπική πρόκληση!

Η κυκλοφορία εδώ είναι ελεύθερη σε όσους ατενίζουν τον εαυτό τους και τους άλλους στα μάτια. Απαγορεύεται η είσοδος σε οσφυοκάμπτες, διαθέτοντες μυαλό δομημένο σε κουτιά-κελιά, απόλυτους. Καλοδεχούμενοι οι σεβόμενοι τον εαυτό τους (δηλ. οι χαμογελώντες από το βάθους καρδίας, νόησης, οι καλοδιάθετοι μέρα-νύχτα, οι διαθέτοντες το δάκρυ το λυτρωτικό, το γέλιο και ουχί το γελοίο. Οι σεβόμενοι ζώα, φυτά, γήινους, εξωγήινους, το κρύο, τη ζέστη, τη βροχή, το χιόνι, τη θάλασσα, το βουνό, τον κόκκο της άμμου.
Αν, όλως τυχαίως, έχετε και μια παθιασμένη σχέση με τα βιβλία θα περάσουμε καταπληκτικά!

Κάτι ενδιαφέρον μοιράζονται μαζί μας

Loading...

Αναγνώστες

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου 2010

Περί ιθαγενείας...

Με το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια τι γίνεται; Κατατίθεται απόψε στην Βουλή; Ποιος έχει δώσει το δικαίωμα σε ποιον να χαρίζει την ιθαγένεια σε επισκέπτες αυτού του τόπου; (Προσέξτε την ιθαγένεια όχι την υπηκοότητα) Από που απέκτησε αυτό το δικαίωμα η οποιαδήποτε περαστική κυβέρνηση από αυτόν τον τόπο; Στην Δανία, στην Σουηδία τι κάνουν; Κύριοι, ας σοβαρευτούμε. Δεν με ενδιαφέρει πώς χειρίζεται αυτά τα θέματα η Ν.Δ. Με ενδιαφέρουν οι χειρισμοί του Σοσιαλιστικού Κινηματος. Δώστε υπηκόοτητα, βεβαίως αλλά ιθαγένεια; Εδώ είναι Ελλάδα, δεν είναι Αμερική. Εκεί επέλεξαν να αφανίσουν τους ιθαγενείς (γιατί αυτοί που δικαιούνταν να έχουν ιθαγένεια ήταν οι Ινδιάνοι) και αυτοορίστηκαν ιθαγενείς οι δολοφόνοι. Αιδώς! Κύριοι της κυβέρνησης αντιληφθήτε την μηδαμινότητα σας: είστε ένα άτομο κόκκου άμμου στην ύπαρξη αυτού του τόπου. Προσπαθήστε τουλάχιστο μέσα σε αυτό το πλαίσιο της μικρότητάς σας να αφήσετε κάτι για την ιστορία των μετέπειτα χιλιετιών αντί να είστε γελοίες καρικατούρες ξένων δεδομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: