Ευχολόγια-Ευχαριστίες

Έρρωσθε κι ευδαιμονείτε!!!
Ευχαριστώ φίλους και συμπορευτές για την επίσκεψη στο καταφύγιό μου. Συμβουλές, παραινέσεις, οδηγίες ευπρόσδεκτες.
Η μόνη αποδεκτή πίστη εδώ: "Η ακλόνητη πίστη μας σε μία πεποίθηση δημιουργεί ένα μοντέλο του κόσμου το οποίο μας προκαλεί νοητική δυσλειτουργία" (Mark Joyner). .
Παράκληση : οι απόψεις που θα μοιραστείτε εδώ οφείλουν ν' αντέχουν στην ευθύνη της γλωσσικής μας κληρονομιάς (: Λέξεις που ασεβούν πάνω σ' αυτήν την κληρονομιά είναι μη αποδεκτές). Η γλώσσα μας παρέχει τη δυνατότητα έκφρασης διαθέσεων και συναισθημάτων οπότε θεωρώ θλιβερή ένδεια τη χρήση κακόηχων και μονότονων εκφράσεων. Δείτε το σαν μια προσωπική πρόκληση!

Η κυκλοφορία εδώ είναι ελεύθερη σε όσους ατενίζουν τον εαυτό τους και τους άλλους στα μάτια. Απαγορεύεται η είσοδος σε οσφυοκάμπτες, διαθέτοντες μυαλό δομημένο σε κουτιά-κελιά, απόλυτους. Καλοδεχούμενοι οι σεβόμενοι τον εαυτό τους (δηλ. οι χαμογελώντες από το βάθους καρδίας, νόησης, οι καλοδιάθετοι μέρα-νύχτα, οι διαθέτοντες το δάκρυ το λυτρωτικό, το γέλιο και ουχί το γελοίο. Οι σεβόμενοι ζώα, φυτά, γήινους, εξωγήινους, το κρύο, τη ζέστη, τη βροχή, το χιόνι, τη θάλασσα, το βουνό, τον κόκκο της άμμου.
Αν, όλως τυχαίως, έχετε και μια παθιασμένη σχέση με τα βιβλία θα περάσουμε καταπληκτικά!

Αναγνώστες

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Συγχαρητήρια στα ελληνόπουλα της 5ης Ολυμπιάδας Αστρονομίας και Αστροφυσικής!

Κάτι τέτοια γεγονότα με πείθουν πως αυτός ο τόπος θα βρει το δρόμο του στις επόμενες γενιές. Όχι μόνο γιατί τα 5 ελληνόπουλα που γύρισαν με τα μετάλλια και τις τιμητικές διακρίσεις στην πλειοψηφία τους μένουν και σπουδάζουν στην περιφέρεια, αλλα και γιατί βρίσκονται 120 τέτοια παιδιά από τα οποία τελικά επελέγησαν τα 5 να μας εκπροσωπήσουν. Νάναι καλά οι δασκάλοι τους, οι καθηγητές τους και οι γονείς τους που φρόντισαν αυτά τα παιδιά να αγαπούν την μάθηση. Ευχαριστώ και το Exomatiakaivlepo που το ανακάλυψα: 
"Πέντε Ελληνόπουλα διέπρεψαν στην 5η Διεθνή Ολυμπιάδα Αστρονομίας και Αστροφυσικής παίρνοντας μετάλλια και τιμητικές διακρίσεις. Με δύο χάλκινα μετάλλια και τρεις τιμητικές διακρίσεις στις αποσκευές τους επέστρεψαν από την Κρακοβία της Πολωνίας όπου έγινε η 5η Διεθνής Ολυμπιάδα Αστρονομίας και Αστροφυσικής οι πέντε Ελληνες μαθητές.
Πρόκειται για τη Δέσποινα Παζούλη από τη Δράμα (3ο ΓΕΛ) και τον Γιώργο Λιούτα από τα Τρίκαλα (1ο ΓΕΛ) που φόρεσαν στο στήθος το χάλκινο μετάλλιο, τον Μάνο Βουρλιώτη από την Αθήνα (26ο ΓΕΛ), τον Στέφανο Τύρο από την Καλαμάτα (Ιδιωτικό Λύκειο «Μπουγά») και τον Πάρη Τζιτζιμπάση από τη Δράμα (ΓΕΛ Δοξάτου) που απέσπασαν τιμητικές διακρίσεις.

«Ο πρώτος χρυσός μαθητής, από την Τσεχία, επέλυσε μόλις το 77% των θεμάτων, ενώ ο περσινός χρυσός μαθητής είχε καταφέρει να λύσει το 90%» παρατήρησε ο επικεφαλής της ελληνικής αποστολής και καθηγητής του Τμήματος Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) Γιάννης Σειραδάκης θέλοντας να καταδείξει τη σημασία του επιτεύγματος της ελληνικής ομάδας..." Η συνέχεια στο

Δεν υπάρχουν σχόλια: