Ευχολόγια-Ευχαριστίες

Έρρωσθε κι ευδαιμονείτε!!!
Ευχαριστώ φίλους και συμπορευτές για την επίσκεψη στο καταφύγιό μου. Συμβουλές, παραινέσεις, οδηγίες ευπρόσδεκτες.
Η μόνη αποδεκτή πίστη εδώ: "Η ακλόνητη πίστη μας σε μία πεποίθηση δημιουργεί ένα μοντέλο του κόσμου το οποίο μας προκαλεί νοητική δυσλειτουργία" (Mark Joyner). .
Παράκληση : οι απόψεις που θα μοιραστείτε εδώ οφείλουν ν' αντέχουν στην ευθύνη της γλωσσικής μας κληρονομιάς (: Λέξεις που ασεβούν πάνω σ' αυτήν την κληρονομιά είναι μη αποδεκτές). Η γλώσσα μας παρέχει τη δυνατότητα έκφρασης διαθέσεων και συναισθημάτων οπότε θεωρώ θλιβερή ένδεια τη χρήση κακόηχων και μονότονων εκφράσεων. Δείτε το σαν μια προσωπική πρόκληση!

Η κυκλοφορία εδώ είναι ελεύθερη σε όσους ατενίζουν τον εαυτό τους και τους άλλους στα μάτια. Απαγορεύεται η είσοδος σε οσφυοκάμπτες, διαθέτοντες μυαλό δομημένο σε κουτιά-κελιά, απόλυτους. Καλοδεχούμενοι οι σεβόμενοι τον εαυτό τους (δηλ. οι χαμογελώντες από το βάθους καρδίας, νόησης, οι καλοδιάθετοι μέρα-νύχτα, οι διαθέτοντες το δάκρυ το λυτρωτικό, το γέλιο και ουχί το γελοίο. Οι σεβόμενοι ζώα, φυτά, γήινους, εξωγήινους, το κρύο, τη ζέστη, τη βροχή, το χιόνι, τη θάλασσα, το βουνό, τον κόκκο της άμμου.
Αν, όλως τυχαίως, έχετε και μια παθιασμένη σχέση με τα βιβλία θα περάσουμε καταπληκτικά!

Αναγνώστες

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Άλεξ Ρόντος; Gregory Maniatis; Misha Glenny; Eerik-Niiles Kross; Γκρέγκορι Πάππας;

Άλεξ Ρόντος; Gregory Maniatis; Misha Glenny; Eerik-Niiles Krosh; Γκρέγκορι Πάππας;
Τους γνωρίζετε; αμφιβάλλω... ούτε και εκείνοι βεβαίως. Αλλά σύμφωνα με μία ανάρτηση που ανάγεται στον Νοέμβριο εκείνοι φροντίζουν για εσάς... όχι προσωπικά, μην παρεξηγιέστε. Φροντίζουν τα του οίκου σας αρωγοί και συμβουλάτορες...
Πριν σας στείλω στην σχετική ανάρτηση στην Πύλη του Ιάσωνος έψαξα και βρήκα τα εξής κατατοπιστικά στοιχεία:
Άλεξ Ρόντος:
"Το όνομα της ΠΓΔΜ θα το αποφασίσει τελικά ο διαβόητος, απαίσιας πολιτικής φήμης, Αλεξ Ρόντος; Αυτή η πολιτικά σκοτεινή προσωπικότητα ήταν σύμβουλος του τυχοδιώκτη προέδρου της Γεωργίας Μιχαήλ Σαακασβίλι, όταν ο τελευταίος προκάλεσε πόλεμο της χώρας του με τη Ρωσία και προσπάθησε να καλέσει στη Γεωργία δυνάμεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, υπηρετώντας σκοτεινά σχέδια ακραίων νεοσυντηρητικών κύκλων της Ουάσιγκτον που θα επιθυμούσαν μερικούς νεκρούς Αμερικανούς πεζοναύτες από ρωσικά πυρά...
Οι ανησυχίες για τον ρόλο που παίζει αυτός ο στενός φίλος του Γιώργου Παπανδρέου προσέλαβαν τις διαστάσεις πανικού όταν είδαμε τον υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα να αισθάνεται υποχρεωμένος να αποκαλύψει -και μάλιστα από τη Νέα Υόρκη!- με έμμεσο αλλά σαφέστατο τρόπο τη διεξαγωγή μυστικών διαπραγματεύσεων για την ονομασία των Σκοπίων. Εμφανώς οργισμένος με τον παραγκωνισμό του και την ανάθεση της εκπροσώπησης της Ελλάδας στον... "ανύπαρκτο" από θεσμικής πλευράς Αλεξ Ρόντο, ο Δ. Δρούτσας αποφάσισε να δημοσιοποιήσει αυτές τις μυστικές διαπραγματεύσεις για τις οποίες είχε ήδη γράψει το "Εθνος της Κυριακής" υπογραμμίζοντας ότι "βαρύνοντα ρόλο στις αποφάσεις που θα λάβει ο Γ. Παπανδρέου έχουν τόσο η Μ. Κοππά όσο και ο προσωπικός φίλος και σύμβουλός του, Αλεξ Ρόντος..."
http://anaxfiles.blogspot.com/2010/09/blog-post_5394.html
"Ο ΑΛΕΞ ΡΟΝΤΟΣ είναι ένας άνθρωπος που έχει επιλέξει να κινείται στο παρασκήνιο. Αυτό φαίνεται από τη χαμηλή χροιά της φωνής του, αλλά και από το γεγονός ότι αποφεύγει να επιδεικνύεται, προτιμώντας να περνάει πολλές ώρες στο σπίτι του στη Γλυφάδα όταν δεν ταξιδεύει. Ακόμη και όταν εργαζόταν στο υπουργείο Εξωτερικών, προστάτευε πολύ καλά την προσωπική του ζωή..."
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=46&ct=32&artid=317140&dt=26/09/2010#ixzz1ChkrXZzD
"κατά την χθεσινή ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γ. Πεταλωτής απέφυγε –ή δεν γνώριζε– να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις σχετικά με τους λόγους για τους οποίους ο κ. Ρόντος μετέχει της πρωθυπουργικής αποστολής. Μια μέρα νωρίτερα, ο Υπουργός των Εξωτερικών κ. Δρούτσας, αφού ξεκαθάρισε ότι ο κ. Ρόντος δεν διατηρεί σήμερα θεσμική σχέση με την κυβέρνηση και το υπουργείο, έσπευσε να μας υπενθυμίσει πως ο σύμβουλος του κ. Παπανδρέου «είναι πολύ καλός γνώστης της περιοχής των Βαλκανίων». Προκαλώντας την αντίδραση του ΚΚΕ, που υπενθύμισε τον ρόλο του Αλεξ Ρόντου στη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας και στον πόλεμο εναντίον της...": http://www.ardin.gr/node/3712

"... Alex Rondos: Ο νεκροθάφτης του “Μακεδονικού”;
Από τις εφημερίδες φαίνεται πως έμαθαν οι αρμόδιες Διευθύνσεις και λοιποί υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Εξωτερικών ότι η ονομασία “Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη” βρίσκεται στο επίκεντρο παρασκηνιακών διαπραγματεύσεων με τη ΠΓΔΜ. Η συζήτηση των ημερών στο ΥΠΕΞ είναι ποιος ηγείται των διαπραγματεύσεων από την ελληνικής πλευράς, ποιος είναι ο δίαυλος της μυστικής διπλωματίας μεταξύ Αθήνας-Σκοπίων. Σύμφωνα με πληροφορίες, η επαναφορά του Αlex Rondos στο υπουργείο Εξωτερικών είναι γεγονός. Ο εξ απορρήτων σύμβουλος του Γ. Παπανδρέου απέκτησε την ιδιότητα του πρέσβη εκ προσωπικοτήτων και εγκαταστάθηκε ξανά στην Αθήνα, διαδραματίζοντας ουσιαστικά ρόλο άτυπου μεν, αλλά συμβούλου των Γ. Παπανδρέου και Δημ. Δρούτσα για τα κρίσιμα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής.
Εφοδιασμένος με διπλωματικό διαβατήριο της Ελληνικής Δημοκρατίας, έχει αναλάβει αποστολές μυστικής διπλωματίας για λογαριασμό του πρωθυπουργού το πρώτο εξάμηνο του 2010 σε Σερβία, Σκόπια, Αλβανία και Τουρκία.  
Ο Έλληνας πρεσβευτής στη Σερβία έπεσε από τα σύννεφα όταν οι συνάδελφοί του που εκπροσωπούν τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης τον ρώτησαν σε μία από τις τακτικές συναντήσεις αλληλοενημέρωσης, ποιο ήταν το περιεχόμενο των συνομιλιών που είχε ο απεσταλμένος της ελληνικής κυβέρνησης κ. Rondos με τη σερβική κυβέρνηση.
Το ίδιο συνέβη και με τους πρεσβευτές μας στην Αλβανία και στα Σκόπια. Αποδείχθηκε ότι οι Ευρωπαίοι ομόλογοί τους γνώριζαν περισσότερα για τις συναντήσεις με βάση τις πληροφορίες που τους είχαν δώσει τα μέλη των κυβερνήσεων των συγκεκριμένων χωρών. Οταν οι Ελληνες πρεσβευτές απευθύνθηκαν στην Kεντρική Yπηρεσία στην Αθήνα, τους διαβιβάστηκε αρμοδίως: “Μην ασχολείστε, καλύτερα να το ξεχάσετε“. Διπλωματικοί παρατηρητές θεωρούν ότι ο Alex Rondos χαράσσει τη βαλκανική πολιτική του Γ. Παπανδρέου… "
Πάμε τώρα για τον Γρηγόρη Μανιάτη (Gregory Maniatis) :
To opendemocracy.net αναφέρει ότι είναι ένας ευρωπαϊκός συνεργάτης στην Ουάσινγκτον με βάση το Ινστιτούτο Μεταναστευτικής Πολιτικής. Το 1991, ίδρυσε το αγγλόφωνο διμηνιαίο περιοδικό Odyssey, για την Ελλάδα και τους Έλληνες σε όλο τον κόσμο. Τα έργα του εμφανίστηκαν: New York, Washington Monthly, η International Herald Tribune. Εργάζεται ως σύμβουλος του πρώην υπουργού Εξωτερικών στην Ελλάδα, Γιώργου Παπανδρέου, προώθησε τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Διασποράς το 2003.
Η Ιθώμη μας διαφωτίζει καλύτερα:http://www.arxaiaithomi.gr/?p=14370
για τον Eerik-Niiles Krosh http://www.zeitgeisthellas.gr/?page_id=183 
για τον Γκρέκορι Πάππας :  
"... εργάζεται για το Σταίητ Ντηπάρτμεντ και βρέθηκε στην Αθήνα ειδικά για τις ταραχές (!), στις..... εφημερίδες «Ουάσιγκτον Τάιμς» και στους «Φαινάνσιαλ Τάιμς». Ο Ομογενής αυτός διετέλεσε ένα διάστημα και ένοπλος φρουρός του  πρώην Αμερικανού Υφυπουργού Εξωτερικών, Νίκολας Μπερνς, όταν ήταν Πρέσβης στην Ελλάδα. Το είδαμε με τα μάτια μας στη Φλώριδα, όταν ο Νίκολας Μπέρνς, ως Πρέσβης, παρέστη σε συνέδριο της ΑΧΕΠΑ.
   Ο Γκρέγκορυ Πάππας, λοιπόν, έφθασε έκτακτα στην Αθήνα και ταμπουρώθηκε σε διαμέρισμα στο Κολωνάκι, από όπου και καταγράφει τα πάντα, για λογαριασμό Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας, και στέλνει, συνάμα, και  στημένες και «ανταποκρίσεις".

Εν ολίγοις από ότι "αντελήφθην" στα περισσότερα ελληνικά blogs γίνεται αναμετάδοση της Επιστολής ενός στρατηγού εν αποστρατεία. Όμως, αξίζει ιδιαίτερης προσοχής. 
Κάνει αναφορά: στον Γκόλια... για τον Παπαχελά δεν το συζητώ, δεν νομίζω να υπάρχει κάτοικος αυτού του τόπου που να τον θεωρεί ολίγον κατευθυνόμενο δημοσιογράφο. Ο άνθρωπος μεταδίδει ακόμη και με την έκφρασή του το τι έχει εναγκαλισθεί. 
Ευχαριστώ όλους τους παραπάνω συνδέσμους για την προσφορα τους αλλά και τους :

Δεν υπάρχουν σχόλια: