Ευχολόγια-Ευχαριστίες

Έρρωσθε κι ευδαιμονείτε!!!
Ευχαριστώ φίλους και συμπορευτές για την επίσκεψη στο καταφύγιό μου. Συμβουλές, παραινέσεις, οδηγίες ευπρόσδεκτες.
Η μόνη αποδεκτή πίστη εδώ: "Η ακλόνητη πίστη μας σε μία πεποίθηση δημιουργεί ένα μοντέλο του κόσμου το οποίο μας προκαλεί νοητική δυσλειτουργία" (Mark Joyner). .
Παράκληση : οι απόψεις που θα μοιραστείτε εδώ οφείλουν ν' αντέχουν στην ευθύνη της γλωσσικής μας κληρονομιάς (: Λέξεις που ασεβούν πάνω σ' αυτήν την κληρονομιά είναι μη αποδεκτές). Η γλώσσα μας παρέχει τη δυνατότητα έκφρασης διαθέσεων και συναισθημάτων οπότε θεωρώ θλιβερή ένδεια τη χρήση κακόηχων και μονότονων εκφράσεων. Δείτε το σαν μια προσωπική πρόκληση!

Η κυκλοφορία εδώ είναι ελεύθερη σε όσους ατενίζουν τον εαυτό τους και τους άλλους στα μάτια. Απαγορεύεται η είσοδος σε οσφυοκάμπτες, διαθέτοντες μυαλό δομημένο σε κουτιά-κελιά, απόλυτους. Καλοδεχούμενοι οι σεβόμενοι τον εαυτό τους (δηλ. οι χαμογελώντες από το βάθους καρδίας, νόησης, οι καλοδιάθετοι μέρα-νύχτα, οι διαθέτοντες το δάκρυ το λυτρωτικό, το γέλιο και ουχί το γελοίο. Οι σεβόμενοι ζώα, φυτά, γήινους, εξωγήινους, το κρύο, τη ζέστη, τη βροχή, το χιόνι, τη θάλασσα, το βουνό, τον κόκκο της άμμου.
Αν, όλως τυχαίως, έχετε και μια παθιασμένη σχέση με τα βιβλία θα περάσουμε καταπληκτικά!

Κάτι ενδιαφέρον μοιράζονται μαζί μας

Loading...

Αναγνώστες

Παρασκευή, 5 Ιουλίου 2013

Παμπατραϊκό Συλλαλητήριο σήμερα 5 Ιουλίου 2013 στην ΕΡΑ Πάτρας!

Αποφασισμένοι να κρατήσουν ανοικτή την ΕΡΤ και να παλέψουν για να μη χαθεί ούτε μία θέση εργασίας δηλώνουν οι εργαζόμενοι  της ΕΡΤ Πάτρας. Στον αγώνα τους συμπαραστάτες σωματεία και φορείς της περιοχής που έχουν συστρατευτεί στον αγώνα τους.
Για σήμερα, έχει προγραμματιστεί Παμπατραϊκό συλλαλητήριο στις 8 μ.μ. στην πλατεία Γεωργίου.
Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ Πάτρας, αρνούνται τον χαρακτηρισμό «καταληψίες» που τους αποδίδει η κυβέρνηση, υποστηρίζοντας πως εφαρμόζουν την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, να παραμείνει ανοικτή η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση και δηλώνουν ότι με την παρουσία τους, διαφυλάσσουν την περιουσία της εταιρείας που ανήκει στον Ελληνικό Λαό.
Σε ό,τι αφορά τον ισχυρισμό του πρωθυπουργού για «αμαρτωλή» ΕΡΤ, οι εργαζόμενοι παραπέμπουν στις αποκαλύψεις του πρώην Διευθυντή Ειδήσεων Γιώργου Κογιάννη, για τοποθετήσεις «ημετέρων» της κυβέρνησης Σαμαρά με παχυλούς μισθούς, αναφέροντας και συγκεκριμένα ονόματα.
Σε ό,τι αφορά το νέο φορέα Ραδιοτηλεόρασης που σχεδιάζει η κυβέρνηση (ΝΕΡΙΤ), οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι δεν περιλαμβάνεται η ΕΡΤ Πάτρας (Ραδιόφωνο και Τηλεόραση) γεγονός που θα σημάνει τη φίμωση της ελεύθερης φωνής της Δυτικής Ελλάδας. Αίτημα της Γενικής Συνέλευσης των δημοσιογράφων της ΕΡΤ είναι η μόνιμη αποκατάσταση του σήματος και των πομπών της ΕΡΤ και η έναρξη διαλόγου χωρίς το τετελεσμένο των απολύσεων.
Πρέπει να τονιστεί επίσης, ότι η οικονομική αιμορραγία από την κρίση που δημιουργήθηκε με υπαιτιότητα της κυβέρνησης Σαμαρά στην ΕΡΤ, ανέρχεται στα 300-500 εκατομμύρια, στις 22 ημέρες που με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου «ισχύει» το μαύρο στην τηλεόραση.
Για κατάφωρη παραβίαση της Κοινοτικής Νομοθεσίας από την Κυβέρνηση σε σχέση με την ΕΡΤ, έγινε παρέμβαση άλλωστε χθες στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από το Κόμμα των Οικολόγων Πρασίνων και τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Χουντή. Στο ίδιο δε μήκος κύματος, ο πρόεδρος της Γερμανικής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων Μίκαελ Κόνκμαν τόνισε ότι «είναι θράσος της κυβέρνησης να αποκαλεί τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ πειρατές. Θα πιέσουμε να επανέλθει η Ελευθερία Τύπου στην Ελλάδα και να επανεκπέμψει ελεύθερα η ΕΡΤ».
Η διαπίστωση των εργαζομένων της ΕΡΤ, των συνδικαλιστικών φορέων αλλά και της πλειοψηφίας των πολιτών της περιοχής, είναι ότι αν «πέσει» η ΕΡΤ, θα ακολουθήσουν συγχωνεύσεις - καταργήσεις σχολείων, απολύσεις και υποχρεωτικές μετακινήσεις εκπαιδευτικών, κλείσιμο νοσοκομείων και των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων, Οργανισμών του Δημοσίου και των ΟΤΑ, απολύσεις σε τράπεζες και στον ιδιωτικό τομέα. Πρόσφατα, στις στρατιές των ανέργων προστέθηκαν και είκοσι εργαζόμενοι της Group 4 από την περιοχή μας, οι οποίοι πετάχτηκαν κυριολεκτικά στο δρόμο με συνοπτικές διαδικασίες.
Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, τα σωματεία και οι πολιτες, όπως διαφάνηκε στην πράξη, έχουν προχωρήσει σε μία διευρυμένη συμμαχία, προκειμένου :
- ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ
- ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΩΠΑΙΝΕΙ ή ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΕΙ ή ΑΠΛΑ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
- ΧΡΕΟΣ ΟΛΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΩΤΙΚΟΥ ΠΑΛΛΑΪΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ
- Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΡΤ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ
- ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ, ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ"
http://www.patrastimes.gr/arthro.php?id=43033

Δεν υπάρχουν σχόλια: