Ευχολόγια-Ευχαριστίες

Έρρωσθε κι ευδαιμονείτε!!!
Ευχαριστώ φίλους και συμπορευτές για την επίσκεψη στο καταφύγιό μου. Συμβουλές, παραινέσεις, οδηγίες ευπρόσδεκτες.
Η μόνη αποδεκτή πίστη εδώ: "Η ακλόνητη πίστη μας σε μία πεποίθηση δημιουργεί ένα μοντέλο του κόσμου το οποίο μας προκαλεί νοητική δυσλειτουργία" (Mark Joyner). .
Παράκληση : οι απόψεις που θα μοιραστείτε εδώ οφείλουν ν' αντέχουν στην ευθύνη της γλωσσικής μας κληρονομιάς (: Λέξεις που ασεβούν πάνω σ' αυτήν την κληρονομιά είναι μη αποδεκτές). Η γλώσσα μας παρέχει τη δυνατότητα έκφρασης διαθέσεων και συναισθημάτων οπότε θεωρώ θλιβερή ένδεια τη χρήση κακόηχων και μονότονων εκφράσεων. Δείτε το σαν μια προσωπική πρόκληση!

Η κυκλοφορία εδώ είναι ελεύθερη σε όσους ατενίζουν τον εαυτό τους και τους άλλους στα μάτια. Απαγορεύεται η είσοδος σε οσφυοκάμπτες, διαθέτοντες μυαλό δομημένο σε κουτιά-κελιά, απόλυτους. Καλοδεχούμενοι οι σεβόμενοι τον εαυτό τους (δηλ. οι χαμογελώντες από το βάθους καρδίας, νόησης, οι καλοδιάθετοι μέρα-νύχτα, οι διαθέτοντες το δάκρυ το λυτρωτικό, το γέλιο και ουχί το γελοίο. Οι σεβόμενοι ζώα, φυτά, γήινους, εξωγήινους, το κρύο, τη ζέστη, τη βροχή, το χιόνι, τη θάλασσα, το βουνό, τον κόκκο της άμμου.
Αν, όλως τυχαίως, έχετε και μια παθιασμένη σχέση με τα βιβλία θα περάσουμε καταπληκτικά!

Αναγνώστες

Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

τώρα που η "αυθόρμητη"εξέγερση των Λίβυων απέτυχε...

Τώρα λοιπόν που η "αυθόρμητη" εξέγερση των Λϊβυων απέτυχε, μπήκαν στον χορό οι πραγματικοί υπαίτιοι όλων των δεινών αυτού του πλανήτη με τα τσιράκια τους: πρωθυπουργοί και πρόεδροι χωρών να αποφασίζουν για τον βομβαρδισμό στο όνομα του δικαίου! Ποιοι; Αυτοί που με κάθε πράξη τους αδικούν τον λαό τους!
Σαν τσακάλια, σαν γύπες...
Και από κοντά και η ψείρα... Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας...
Και λίγο παρέκει οι δυνάμεις του κάποτε αντίπαλου δέους,, κότες... Ρωσία και Κίνα...
Τι βέβηλες εποχές, τι αισχρές, ποταπές, εμετικές!
Πώς το αντέχει ο λογισμός μου και δεν κάνει χαρακίρι; Πώς δεν ζώνεται με ότι βρει να ορμήσει σε κανέναν απ' αυτόύς και να τους κάνει κομματάκια;
Δεν μ' ενδιαφέρει τι είναι ο Καντάφι για τον λαό του!
Μ' ενδιαφέρει ότι τα καθάρματα εξακολουθούν να μαζεύονται και να κάνουν πως τάχα αποφασίζουν κι εμείς όλοι, τα δισεκατομμύρια του πληθυσμού αυτού του πλανήτη (μιλιούνια κι αυτοί μια χούφτα ανθρωπάρια) καθόμαστε στ' αυγά μας!


Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ - ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΧΡΕΟΣ – ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ Δ.Ν.Τ - ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ – ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ

Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ - ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΧΡΕΟΣ – ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ Δ.Ν.Τ - ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ – ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ.
ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΑΦΟΡΑ ΟΣΟΥΝ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ ΤΙΣ ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΕΣ ΑΥΤΕΣ ΕΚΧΩΡΗΣΕΙΣ. ΝΑ ΕΞΟΦΛΗΘΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΑΥΤΩΝ. ΟΙ ΔΝΤΑΔΕΣ ΩΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥΣ.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΦΕΡΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΟΣΟΙ ΠΡΟΣΥΠΕΓΡΑΨΑΝ Ή ΜΕ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΖΗΜΙΩΣΑΝ ΚΑΘ' ΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ Σ' ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΑΥΛΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΤΟΥΣ, ΤΩΝ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥΣ.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΕΞΟΔΟΥ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ.
ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ, ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΟΥΣ.
ΠΑΥΣΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ.
ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ, ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ, ΤΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΩΤΕΡΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ, ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ, ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΣΤΟΝ ΚΑΤΩΤΑΤΟ ΒΑΣΙΚΟ.
ΟΙ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΔΝΤ ΕΦΟΣΟΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΣΟΔΑ.
ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΧΡΕΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΩΝ ΜΜΕ.
ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΠΟΣΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΟΘΕΙ ΣΕ ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΙΔΙΑ ΕΣΟΔΑ ΟΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΒΑΘΜΟΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΑΣ Ή ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗΣ ΣΧΕΣΗΣ!
ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΣΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΤΟΥ ΕΥΡΥΤΕΡΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΗ ΕΠΙΤΕΥΞΗΣ ΤΟΥ ΣΤΟΧΟΥ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΣΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΔΟΘΗΚΑΝ ΩΣ ΑΜΟΙΒΗ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ, ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ, ΓΕΝΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΝ, ΦΑΡΙΣΑΙΩΝ, κ.λπ. ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΙΚΕΙΩΝ ΤΟΥΣ
ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ: ΤΑ ΠΟΣΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΕΞΟΔΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ!
ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΤΟΥΣ ΠΡΩΗΝ, ΤΟΥΣ ΝΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΥΣ.
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ!
ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΕΚΧΩΡΗΣΕΙ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ (ΓΗ ΚΑΙ ΠΟΡΟΥΣ) ΕΙΝΑΙ ΕΝΟΧΟΣ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ!
ΩΣ ΕΔΩ!
ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΣΥΝΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΠΛΗΤΤΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΓΟΣ ΣΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ!





Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Καλό μήνα!

Για να μην ξεχνιόμαστε, δηλαδή!
Καλό μήνα, αισιόδοξο, ανθηρό, γελαστό, δυναμικό!
Οι ευχές αφορούν πολίτες που δεν ανήκουν στην κυβέρνηση, στην αντιπολίτευση, στους υψηλά ιστάμενους συμβούλους τους, στους  μανδαρίνους τους, στα παπαγαλάκια, στους κομπιναδόρους, στους μιζαδόρους, στα λαμόγια, στους συγγενείς και τους φίλους τους...
Σ' αυτούς κακός μήνας και χρόνος και αιώνας. Και να προσέχουν... Μπορεί στην πόρτα τους κάποιο πρωί να συναντήσουν εξωπορτίστας!!!

Περί "άτυχων" αστυνομικών...

Μια "εύφλεκτη" σκηνή που έκανε τον γύρο των καναλιών για να καθησυχαστούμε όσοι δεν κατεβαίνουμε να διαμαρτυρηθούμε.
Ο καημένος ο μπάτσος που κάτι... κουκουλοφόροι (παρεμπιπτόντως εγώ δεν πρόλαβα να δω αν ήσαν σκουφωμένοι ή ασκούφωτοι) του έριξαν την μολότωφ κατακούτελα...
Όμως όλη η σκηνή, απείρου κάλλους, έκανε την εμφάνισή της στο CNN και στο tsantiri.gr. Όσοι πιστοί και άπιστοι επισκεφθείτε τον σύνδεσμο: http://www.tsantiri.gr/apokalypseis/apokalipsi-ton-lipithikate-kakos-dite-to-vinteo-tou-cnn.html 
Εκτός των πολλών αποριών που στοιβάζονται στον μικρό και πεπερασμένο εγκέφαλό μου, έχω και μία ακόμη:
Αυτές οι εικόνες, δεν προβληματίζουν το Συμβούλιο Ασφαλείας, τον ΟΗΕ, τον Ομπάμα, τον Σαρκοζί; Απορώ και εξίσταμαι! Σε πλατεία συμβαίνουν αυτά (όπως και στην Αίγυπτο) διαμαρτυρόμενοι πολίτες για τις απάνθρωπες συνθήκες που επικρατούν στη χώρα (όπως στην Τυνησία), εκπρόσωποι της τάξης επιτίθενται στον λαό (όπως στην Λιβύη)... Γιατί δεν παίρνουν αποφάσεις όπως πάγωμα των καταθέσεών τους, απαγόρευση εισόδου σε άλλες χώρες των κυβερνώντων; Θα πρέπει ίσως να προχωρήσουμε λίγο παραπέρα; Να μπουκάρουμε στα σπίτια-μέγαρά τους και στις βίλες τους για να έχουν σε φωτογραφίες την χλιδή στην οποία διαβιούν ενώ μειώνουν τους μισθούς των χαμηλόμισθων και μπαίνουν λουκέτα σε εκατοντάδες, χιλιάδες μικρομάγαζα;
Λέτε;

Κερατέας το ανάγνωσμα...

Νέα απόφαση του Ειρηνοδικείου απαγορεύει κάθε είδους εργασίες στο Ορβιόκαστρο Κερατέας συμπεριλαμβανομένης σε πρώτη φάση και της κατασκευής ΧΥΤΑ στην περιοχή.