Ευχολόγια-Ευχαριστίες

Έρρωσθε κι ευδαιμονείτε!!!
Ευχαριστώ φίλους και συμπορευτές για την επίσκεψη στο καταφύγιό μου. Συμβουλές, παραινέσεις, οδηγίες ευπρόσδεκτες.
Η μόνη αποδεκτή πίστη εδώ: "Η ακλόνητη πίστη μας σε μία πεποίθηση δημιουργεί ένα μοντέλο του κόσμου το οποίο μας προκαλεί νοητική δυσλειτουργία" (Mark Joyner). .
Παράκληση : οι απόψεις που θα μοιραστείτε εδώ οφείλουν ν' αντέχουν στην ευθύνη της γλωσσικής μας κληρονομιάς (: Λέξεις που ασεβούν πάνω σ' αυτήν την κληρονομιά είναι μη αποδεκτές). Η γλώσσα μας παρέχει τη δυνατότητα έκφρασης διαθέσεων και συναισθημάτων οπότε θεωρώ θλιβερή ένδεια τη χρήση κακόηχων και μονότονων εκφράσεων. Δείτε το σαν μια προσωπική πρόκληση!

Η κυκλοφορία εδώ είναι ελεύθερη σε όσους ατενίζουν τον εαυτό τους και τους άλλους στα μάτια. Απαγορεύεται η είσοδος σε οσφυοκάμπτες, διαθέτοντες μυαλό δομημένο σε κουτιά-κελιά, απόλυτους. Καλοδεχούμενοι οι σεβόμενοι τον εαυτό τους (δηλ. οι χαμογελώντες από το βάθους καρδίας, νόησης, οι καλοδιάθετοι μέρα-νύχτα, οι διαθέτοντες το δάκρυ το λυτρωτικό, το γέλιο και ουχί το γελοίο. Οι σεβόμενοι ζώα, φυτά, γήινους, εξωγήινους, το κρύο, τη ζέστη, τη βροχή, το χιόνι, τη θάλασσα, το βουνό, τον κόκκο της άμμου.
Αν, όλως τυχαίως, έχετε και μια παθιασμένη σχέση με τα βιβλία θα περάσουμε καταπληκτικά!

Αναγνώστες

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Καλή εβδομάδα και καλημέρα!

Σε πείσμα των δήθεν "εμφανίσεων" μοναχών και της δήθεν "ανύπαρκτης" ζημίας του Δημοσίου από το Βατοπαίδι που μας σερβίρουν τα ιδιωτικά ΜΜΕ και το συνεχές λιβάνισμα του "πόσο καλά τα πάμε" από τη δημόσιο τουβούλα, για να μην συμπεριλάβω τη σκοτεινιά των φόνων, ληστειών και πάσης φύσεων δεινών, εξακολουθώ να έχω γραμμένη στον καθρέφτη μου τη λέξη "καλημέρα" και να χαμογελώ το πρωί στον εαυτό μου. Γιατί εξακολουθώ να είμαι ζωντανή και να έχω σώας τας φρένας παρά τον βομβαρδισμό που μας γίνεται. Χαμόγελο το μόνο που απέμεινε αφού ακόμα και την ελπίδα μας την έχουν αρπάξει. Είμαστε εδώ, ενωμένοι και έτοιμοι. Έτοιμοι για όλα! Γιατί αυτοί που δεν έχουν να χάσουν τίποτε είναι οι επικίνδυνοι!

Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Το χάλκινο μετάλλιο κέρδισε η Ελλάδα στην Ολυμπιάδα Αστρονομίας και Αστροφυσικής

Πεκίνο, Κίνα Στο βάθρο της 4ης Ολυμπιάδας Αστρονομίας και Αστροφυσικής, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Πεκίνο, ανέβηκαν δύο Έλληνες μαθητές λυκείου, ο Ορφέας Βουτυράς από την Αθήνα και ο Γιώργος Λιούτας από τα Τρίκαλα. Ένας ακόμα μαθητής, ο Νίκος Φλεμοτόμος από την Αθήνα, βραβεύτηκε με τιμητική διάκριση, ανακοίνωσαν τη Δευτέρα οι επικεφαλής της ελληνικής ομάδας. Στους φετινούς αγώνες συμμετείχαν ακόμα η Δέσποινα Παζούλη από τη Δράμα και ο Στέφανος Τύρος από την Καλαμάτα. Στη διοργάνωση αναμετρήθηκαν περίπου 110 μαθητές από 22 χώρες της Ευρώπης, της Ασίας και της Νοτίου Αμερικής. Το χρυσό κέρδισε ένας Πολωνός, ο οποίος απάντησε σωστά στο 90% των θεμάτων που τέθηκαν στους μαθητές. Στην καθιέρωση της Ολυμπιάδας Αστρονομίας και Αστροφυσικής είχε συμβάλει ο καθηγητής Αστρονομίας του ΑΠΘ Γιάννης Σειραδάκης, ο οποίος έθεσε το θέμα το 2006 στη Γενική Συνέλευση της Διεθνούς Αστρονομικής Ένωσης που πραγματοποιήθηκε στην Πράγα. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που διαγωνίσθηκαν. Και στα Ελληνόπουλα βεβαίως για αυτήν την τιμητική διάκριση της χώρας μας. Από το news in.gr

Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Ντροπή σ' αυτούς που υπήρξαν φίλοι του και τώρα κάθονται αναπαυτικά και παρακολουθούν ανερυθρίαστα στους υπουργικούς θώκους και τα βουλευτικά έδρανα...

Χωρίς σχόλια και σε πείσμα της φιέστας της ΔΕΘ.

Οι αρχαίοι Ελληνες ανακάλυψαν τον κομήτη του Χάλεϊ

ΛΟΝΔΙΝΟ. Μια νέα μελέτη αναφέρει ότι οι πρώτοι οι οποίοι εντόπισαν τον κομήτη του Χάλεϊ, καταφέρνοντας μάλιστα να υπολογίσουν τον περιοδικό κύκλο εμφάνισής του, ήταν οι αρχαίοι Ελληνες. Μέχρι σήμερα οι παλαιότερες γνωστές καταγραφές του κομήτη του Χάλεϊ ήταν από κινέζους αστρονόμους, με την πρώτη εξ αυτών να γίνεται το 240 π.Χ. Σύμφωνα όμως με τη νέα μελέτη, οι αρχαίοι Ελληνες κατάφεραν να τον εντοπίσουν και να τον μελετήσουν από τον 5ο π.Χ. αιώνα. Ο φιλόσοφος Ντάνιελ Γκράχαμ και ο αστρονόμος του αμερικανικού Πανεπιστημίου Ρrovo Ερικ Γκράχαμ δημιούργησαν μοντέλα της πορείας που ακολουθεί ο κομήτης του Χάλεϊ και στη συνέχεια μελέτησαν καταγραφές για κομήτες από αρχαίους πολιτισμούς. Κάποια στιγμή ανάμεσα στο 466 και στο 468 π.Χ. σε μια άγνωστη σήμερα περιοχή της Βορείου Ελλάδος έπεσε ένας μετεωρίτης και μάλιστα το σημείο της πρόσκρουσης αποτέλεσε για περίπου πέντε αιώνες τουριστική ατραξιόν. Ο Πλούταρχος μάλιστα αναφέρει ότι την πτώση τού μετεωρίτη είχε προβλέψει ο Αναξαγόρας, τον οποίο πολλοί θεωρούν κορυφαίο αστρονόμο του αρχαίου ελληνικού κόσμου. Υπολογίζοντας την πορεία του κομήτη του Χάλεϊ εκείνη την εποχή, οι δύο ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο μετεωρίτης αποτελούσε μέρος του κομήτη και έπεσε στον πλανήτη επειδή στο συγκεκριμένο πέρασμά του πλησίασε τη Γη περισσότερο από άλλες φορές. Αυτό σημαίνει ότι οι αρχαίοι Ελληνες όχι μόνο είχαν εντοπίσει την ύπαρξη του κομήτη, αλλά είχαν διαπιστώσει ότι είναι τακτικός επισκέπτης μας και μάλιστα είχαν καταφέρει να υπολογίσουν χρονικά την εμφάνιση του. Ο κομήτης του Χάλεϊ, που είναι ο διασημότερος κομήτης, εμφανίζεται περίπου κάθε 75 χρόνια. Πήρε το όνομά του από τον βρετανό αστρονόμο Εντμοντ Χάλεΐ (1656- 1742), ο οποίος στις 4 Σεπτεμβρίου του 1682 τον παρατήρησε και τον περιέγραψε. Η εμφάνισή του το 12 π.Χ. παρακίνησε πολλούς ειδικούς να εικάσουν ότι ο Χάλεϊ είναι το Αστρο της Βηθλεέμ που καθοδήγησε τους τρεις μάγους όταν θέλησαν να επισκεφθούν τον νεογέννητο Ιησού. Οι επιστήμονες υπολογίζουν ότι ο κομήτης θα κάνει την επανεμφάνισή του στη γειτονιά μας στα τέλη της άνοιξης του 2061. Διαβάστε περισσότερα... Σε πείσμα της ημέρας που ένας σωρός από "θεατρίνους" της δεκάρας δίνουν μία ακόμα παράσταση στη ΔΕΘ. Είμαι βέβαιη ότι ο πρωταγωνιστής-μαριονέτα δεν έχει καταφέρει να καταλάβει ούτε το 10% από τους μονολόγους των κομπάρσων...

Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Μινωική Τοιχογραφία στη Χανααν και άλλα ευρήματα αιγαιακού πολιτισμού της 2ης χιλιετίας

Τα υπολλείματα μιας μινωικού τύπου τοιχογραφίας με μπλε φόντο -πρώτη τού είδους της, που βρέθηκε ποτέ στο Ισραήλ- ανακαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια πρόσφατων ανασκαφών στο Tελ Kάμπρι. Η τοιχογραφία αυτή σχετίζεται με άλλες αιγαιακού τύπου τοιχογραφίες, οι οποίες είχαν ανακαλυφθεί σε παλαιότερες ανασκαφές στο χαναανίτικο παλάτι στο Kάμπρι. «Ήταν, χωρίς αμφιβολία, μία συνειδητή απόφαση αυτών, που κυβερνούσαν την πόλη, οι οποίοι επιθυμούσαν να σχετίζονται με τον μεσογειακό πολιτισμό κι όχι να υιοθετούν τη συριακή ή τη μεσοποτάμια τεχνοτροπία στην Τέχνη, όπως έκαναν άλλες πόλεις τής Χαναάν. Οι κάτοικοι τής Χαναάν ζούσαν στις ανατολικές ακτές τής Μεσογείου και ήθελαν να νιώθουν Ευρωπαίοι» εξηγεί ο δρ Ασάφ Γιασούρ - Λαντάου τού Πανεπιστημίου τής Χάιφα, ο οποίος διηύθυνε τις ανασκαφές. Είδηση από την Ελεύθερη Έρευνα. Επισκεφθείτε την για περισσότερες λεπτομέρειες.

Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Και ελληνικές αρχαιότητες ενδέχεται να έβγαλε στο σφυρί η Βρετανική Κυβέρνηση

"Δεκάδες αρχαιότητες που έχουν εξαχθεί, παρανόμως από τη χώρα μας, ενδέχεται να βρίσκονται μεταξύ των 1.000 αντικειμένων που βγάζει σε πλειστηριασμό η βρετανική κυβέρνηση, προκειμένου να αποπληρωθούν τα χρέη προς την Εφορία του αρχαιοκάπηλου Ρόμπιν Σάιμς -γνωστού από την υπόθεση της Σχοινούσας.
Η χώρα μας, όμως, μόλις τώρα ξεκινά τις διαδικασίες για να ασκήσει, εάν χρειαστεί, τα νόμιμα δικαιώματά της.
«Μετά βεβαιότητος υπάρχουν και αρχαιότητες που παρανόμως έχουν εξαχθεί από τη χώρα μας, όπως και αντικείμενα από την Αίγυπτο και τη Μέση Ανατολή. Μόνο οι Ιταλοί γνωρίζουν ποιες και πόσες αρχαιότητες προέρχονται από τη χώρα τους. Η ελληνική πλευρά αν και εκλήθη προ διετίας από τους Βρετανούς να δει τη συλλογή υπό όρους, δεν έδωσε συνέχεια, με αποτέλεσμα σήμερα να μη γνωρίζουμε ούτε πόσες, ούτε τι ποιότητας είναι οι ελληνικού ενδιαφέροντος αρχαιότητες» δήλωσε στα Νέα Έλληνας ερευνητής, που γνωρίζει την υπόθεση.
«Είναι γεγονός ότι υπήρξε πρόταση για να επισκεφθεί κλιμάκιο τη Βρετανία» παραδέχθηκε η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, «αλλά μόλις τώρα ολοκληρώνεται η διαδικασία και γίνονται οι τελικές συνεννοήσεις».
Η κυρία Μενδώνη παραδέχθηκε, επίσης, ότι δεν έχει ενημέρωση αυτή τη στιγμή από την αρμόδια Διεύθυνση του υπουργείου Πολιτισμού σχετικά με την υπόθεση της εκποίησης της συλλογής Σάιμς. «Θα διερευνηθεί κατά πόσον υπάρχουν αρχαιότητες που έχουν εξαχθεί παρανόμως από το ελληνικό έδαφος και σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών θα ασκήσουμε τα νόμιμα δικαιώματά μας» τόνισε στην εφημερίδα.
Βέτο στη δημοπρασία της συλλογής Σάιμς έχει ασκήσει η Ιταλία, διεκδικώντας οι θησαυροί που προέρχονται από το έδαφός της να της επιστραφούν.
Ωστόσο, η βρετανική κυβέρνηση ήδη έχει αναθέσει την υπόθεση σε εκκαθαριστές και βγάζει στην αγορά χρυσά κοσμήματα και χάλκινα γλυπτά ηλικίας έως και 3.000 ετών, αναμένοντας να εισπράξει περί τις 100.000 στερλίνες".
Παρμένο από το http://diktyon.wordpress.com/2010/04/12/
Τελικά πουλήθηκαν κομμάτια ελληνικά ή όχι; Η θέση του ελληνικού κράτους ποια ήταν;