Ευχολόγια-Ευχαριστίες

Έρρωσθε κι ευδαιμονείτε!!!
Ευχαριστώ φίλους και συμπορευτές για την επίσκεψη στο καταφύγιό μου. Συμβουλές, παραινέσεις, οδηγίες ευπρόσδεκτες.
Η μόνη αποδεκτή πίστη εδώ: "Η ακλόνητη πίστη μας σε μία πεποίθηση δημιουργεί ένα μοντέλο του κόσμου το οποίο μας προκαλεί νοητική δυσλειτουργία" (Mark Joyner). .
Παράκληση : οι απόψεις που θα μοιραστείτε εδώ οφείλουν ν' αντέχουν στην ευθύνη της γλωσσικής μας κληρονομιάς (: Λέξεις που ασεβούν πάνω σ' αυτήν την κληρονομιά είναι μη αποδεκτές). Η γλώσσα μας παρέχει τη δυνατότητα έκφρασης διαθέσεων και συναισθημάτων οπότε θεωρώ θλιβερή ένδεια τη χρήση κακόηχων και μονότονων εκφράσεων. Δείτε το σαν μια προσωπική πρόκληση!

Η κυκλοφορία εδώ είναι ελεύθερη σε όσους ατενίζουν τον εαυτό τους και τους άλλους στα μάτια. Απαγορεύεται η είσοδος σε οσφυοκάμπτες, διαθέτοντες μυαλό δομημένο σε κουτιά-κελιά, απόλυτους. Καλοδεχούμενοι οι σεβόμενοι τον εαυτό τους (δηλ. οι χαμογελώντες από το βάθους καρδίας, νόησης, οι καλοδιάθετοι μέρα-νύχτα, οι διαθέτοντες το δάκρυ το λυτρωτικό, το γέλιο και ουχί το γελοίο. Οι σεβόμενοι ζώα, φυτά, γήινους, εξωγήινους, το κρύο, τη ζέστη, τη βροχή, το χιόνι, τη θάλασσα, το βουνό, τον κόκκο της άμμου.
Αν, όλως τυχαίως, έχετε και μια παθιασμένη σχέση με τα βιβλία θα περάσουμε καταπληκτικά!

Κάτι ενδιαφέρον μοιράζονται μαζί μας

Loading...

Αναγνώστες

Κυριακή, 2 Μαΐου 2010

Παγκόσμια ημέρα γέλιου και γελοίου...


Αυτή η κυβέρνηση εξακολουθεί να βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου!
Σήμερα 2 Μαΐου εορτάζεται η παγκόσμια ημέρα Γέλιου
Και επέλεξε ακριβώς αυτή τη μέρα για να ανακοινώσει τα βαρύγδουπα μέτρα της.
Απ' την άλλη όμως, ίσως να μην ξέρουν καλά ελληνική ορθογραφία και να μπερδεύουν το Γέλιο με το Γελοίο!
Γιατί στη σφαίρα του γελοίου βρίσκονται τα μέτρα και ο σοβαροφανής τρόπος παρουσίασής τους!
Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας ούτε καν έχει εμπεδώσει τα μέτρα που ανέφερε. Χαρακτηριστικότατος ο τρόπος της απαγγελίας τους. Γιατί περί απαγγελίας επρόκειτο. Τα διάβαζε από μέσα αλλά όταν απαντούσε στους δημοσιογράφους με γενικολογίες ήταν λαλίστατος. Και παίρνω αποσπασματικά κάποιες φράσεις του για να τις αναλύσω με το φτωχό και χωρίς διδακτορικές δάφνες φορτωμένο μυαλουδάκι μου.
Επισημαίνω ότι η μόνη συγκεκριμενοποίηση μέτρων ήταν αυτή που αφορούσε τον κοσμάκη: Την 'δραχμοποίηση' του 13ου και 14ου μισθού, την επιπλέον μείωση των επιδομάτων. Και βέβαια μιλάει για τους εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα. ΕΙΠΑΜΕ: 'Το διαίρει και βασίλευε' επιτρέπει στα κάθε λογής συμφέροντα να εφαρμόζουν τα δικά τους σχέδια σχεδόν ανενόχλητοι. Εργαζόμενοι ιδιωτικού τομέα εναντίον εργαζομένων δημόσιου τομέα, εργαζόμενοι δημόσιου τομέα εναντίον μικρο-ιδιοκτητών αγροτικού τομέα, εργαζόμενοι στον τομέα των διαφόρων φορέων εναντίον των εργαζομένων στο υπουργείο Οικονομικών κ.λπ.
Οι φράσεις τώρα που καρφωθήκανε στο (είπαμε) φτωχό μυαλουδάκι μου:
"Απελευθέρωση τομέα ενέργειας", "Ενίσχυση του τραπεζικού συστήματος" και "Στόχος της Ελλάδας δεν είναι να μην δανείζεται...", "Επιπλέον φορολόγηση των επιχειρήσεων" καθώς και το ότι κρίνουν πως αυτά τα μέτρα είναι αρκετά και δεν θα χρειαστούν άλλα.
Φίλοι και συνοδοιπόροι, τα παραπάνω σε συνδυασμό αυτό που είπε ο πρωθυπουργός (με δικά μου λόγια) "δεν με ενδιαφέρει η επανεκλογή μου", μας έδωσε το σκηνικό που όλοι ξέρουμε και περιμέναμε.
Ε, λοιπόν αυτός ο σοβαροφανής αλλά απόλυτα αφερέγγυος για τον ελληνικό λαό υπουργός, δεν ανέφερε την άμεση περικοπή των επιδοτήσεων αυτών που εμπλέκονται σε εκλογικές διαδικασίες, δεν μείωσε τον αριθμό των γενικών γραμματέων, συμβούλων, επιτροπών που περιφέρονται στο Δημόσιο και 'κονομάνε χωρίς στο τέλος-τέλος να έχουν προσφέρει τίποτε σ' αυτόν τον τόπο παρά μόνο το κόστος συντήρησής τους, δεν μείωσε τον αριθμό των αντιπροσώπων στη Βουλή με αντίστοιχη μείωση των υπηρετούντων εκεί, δεν ανακοίνωσε καμία μείωση δραστική των μισθών των υπουργών, υφυπουργών και πάει λέγοντας... 
Πάμε τώρα σ' αυτά που σταχυολόγησα :
Απελευθέρωση του τομέα της ενέργειας = ξεπούλημα στα διεθνή συμφέροντα.
Ενίσχυση του τραπεζικού συστήματος = θα δώσουμε κι άλλα στους υπαίτιους της καταστροφής των χαμηλόμισθων και των μικρομεσαίων της χώρας μας και όχι μόνο.
Στόχος της Ελλάδας δεν είναι να μην δανείζεται = θα παλέψουμε να δανείζεται αλλά να μπορούν οι υπαίτιες τράπεζες της καταστροφής των εθνικών οικονομιών να παίρνουν τους ληστρικούς τόκους τους και να παραμένουμε συνέχεια κάτω από τους όρους τους και το ξεπούλημα όσων αυτοί απαιτούν.
Επιπλέον φορολόγηση των επιχειρήσεων = οι ελληνικές επιχειρήσεις πρέπει να τελειώσουν με κάθε τρόπο. Γιατί όπως ξέρετε οι πολυεθνικές που δρουν στην χώρα μας δεν κρατάνε τα χρηματάκια τους εδώ μέσα ούτε φορολογούνται από το ελληνικό κράτος και οι μεγαλοεπιχειρήσεις έχουν εγκαταλείψει εδώ και καιρό την επίγεια κόλαση του Ελλαδιστάν.
Και το ότι ο πρωθυπουργός δεν ενδιαφέρεται για την επανεκλογή του = είναι βέβαιο ότι δεν θα επανεκλεγεί.
Το θέμα είναι ότι δεν έχει ακούσει εκείνη τη ρήση ενός γεράκου που την άκουσα στην εκπομπή του Λαζόπουλου: "Ο προηγούμενος εφυγε βράδυ, αυτός θα φύγει νύχτα" 
Επειδή λοιπον δεν έκανε καμία αναφορά στην μετριότητά του να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να λάβει όντως δραστικά μέτρα που να βάζουν και πάλι την προοπτική έστω και μηδαμινής ανάκαμψης για να μπορέσει αυτό το κράτος και αυτός ο λαός να ανταπεξέλθουν στις διαμορφούμενες συνεχώς συνθήκες από τα κέντρα εξουσίας και ελέγχου μπορούμε να το στείλουμε ξεκάθαρα την ερώτηση: "ΕΧΕΙ ΣΚΟΠΟΙ ΝΑ ΑΥΤΟΧΕΙΡΙΑΣΤΘΕΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΚΟΡΥΖΗ όταν οι Γερμανοί μπήκαν στην χώρα μας; ή ΣΑΝ ΤΟΝ ΕΥΖΩΝΟ που κατέβασει τη σημαία απ' την Ακρόπολη (τυλίχτηκε με αυτής και έπεσε από εκεί αντί να την παραδώσει στους Γερμανούς Κατακτητές); ή ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΛΥΝΤΣΑΡΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ δείχνοντας για μια ακόμη φορά πόσο μικροί, ασήμαντοι και άσχετοι είναι αυτοί που τύποις αποτελούν τους εκλεγμένους εκπροσώπους του λαού μας;
Και η απαίτηση να είναι: Όλοι οι εκπρόσωποι του λαού που αναδείχθηκαν μέσα από ένα εκλογικό σύστημα που είναι κατ' ευφημισμόν δημοκρατικό, να δείξουν την ελάχιστη ευθύνη απέναντι αυτού του λαού που τους έστειλε στο Κοινοβούλιου. (αν κάποιοι έχουν αναλάβει υποχρεώσεις έναντι του ΔΝΤ και του Παγκόσμιου Κεφαλαίου ας υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο). Η κυβέρνηση έτσι κι αλλιώς έχει εκτεθεί ανεπανόρθωτα στα μάτια όλων μας.

Και να η ευκαιρία για τους βουλευτές: Αύριο θα κατέβει προς ψήφιση το σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή. Εδώ τους θέλω τους κύριους εκπροσώπους. Να ξεπεράσουν την κομματική τους ταυτότητα και αφού όπως λέει ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόμματος του ΠΑΣΟΚ ότι η μόνη κόκκινη γραμμή που έχει το ΠΑΣΟΚ είναι το καλό της πατρίδας (πιθανά δεν έχει διαβάσει το καταστατικό του κινήματος και δη το πρώτο-πρώτο που όριζε τις κόκκινες γραμμές, του τι πρέσβευε και για ποια πράγματα θα πάλευε και θα εφάρμοζε) να αρθούν στο ύψος αυτής της δήλωσης και να καταθέσουν τις προτάσεις που όντως θα φέρουν οικονομική σταθερότητα στη χώρα.
Να η ευκαιρία που χάθηκε την πρωτομαγιά να μαζευτεί το σύνολο αυτών που δεν κοροϊδεύουν τον εαυτό τους, που δεν είναι μόνο θεωρίες δίχως πράξεις, έξω από την βουλή και να τους περιμένει. Τόσο αύριο όσο και κάθε μέρα που θα συζητείται το νομοσχέδιο. Μια βουβή μάζα που θα τους θυμίζει σε ποιον είναι υπόλογοι για τις πράξεις τους!
Και οι ομοσπονδίες να πάψουν να θυμίζουν καρικατούρες κομπάρσων. Να μπουν μπροστά σε οποιαδήποτε ενέργεια.
Δεν υπάρχουν σχόλια: